• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Overig speelgoed

Speelgoed voor de kat

Katten zijn energieke huisdieren welke houden van uitdaging en hiernaast de nodige beweging nodig hebben. Door het gebruik van leuke kattenspeeltjes kun je dit bieden aan jouw kitten of kat. Om het extra uitdagend én boeiend te houden voor de kat is het aan te raden het speelgoed van de kat regelmatig te wisselen. Zo houdt de kat zijn aandacht én interesse voor het speelgoed. Kattenspeelgoed kom in vele maten, vormen, kleuren, geuren en mogelijkheden. In onze kattenwinkel vind je het meest uitdagende speelgoed voor jouw kitten of kat!

Kattenspeelgoed-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

Waarom is kattenspeelgoed belangrijk?

Zoals ieder huisdier hebben katten voldoende beweging, uitdaging én vermaak nodig voor een gelukkig kattenleven. Waar de jonge kat graag wordt uitgedaagd is het voor de oudere kat belangerijk dat hij voldoende beweging krijgt. Kattenspeeltjes helpen je hierbij, je stimuleert speelgedrag en zorgt voor voldoende beweging tijdens het spelen. Veel binnen katten welke weinig tot nooit buiten komen hebben extra baat bij leuk speelgoed, ze moeten zichzelf immers goed kunnen vermaken in huis ook wanneer jij niet aanwezig bent. Wissel het speelgoed van jouw kitten of kat regelmatig af, dit maakt het leuk en voorkomt dat het speelgoed zijn aantrekkingskracht verliest. Hieronder bekijken we de verschillende soorten kattenspeeltjes uit ons assortiment.

De soorten kattenspeeltjes

Zoals hierboven al geschreven; kattenspeelgoed is er voor jong en oud! In alle mogelijkheden kun je het leukste kattenspeelgoed eenvoudig online bij Huisdierplezier bestellen. Om te kunnen bepalen welk speelgoed het beste past bij jouw kat bekijken we de interesses van de kat. Hierdoor kun je makkelijk bepalen welke speelgoed goed in de smaak zal vallen bij jouw kat. Hieronder geven we je graag een aantal voorbeelden.

Kattenspeelgoed Delight Fish

Kattenspeelgoed voor kittens en opgroeiende katten

De onbevangenheid van een kitten zorgt ervoor dat veel speelgoed in de smaak zal vallen. Jonge katten en kittens zijn nieuwsgierig en bezitten energie in overvloed, hier kun je dan ook goed op inspelen met leuke kattenspeeltjes of kittenspeeltjes. Daag jouw kitten of jonge kat uit met een leuke speelbalof uitdagende kattenspeelmuiswelke het jachtinstinct van de kat aanspreekt en stimuleert.

Kattenspeelgoed Roller Crazy Bridge

kattenspeelgoed voor de kat met groot jachtinstinct

Vrijwel elke kat heeft een grote behoefte aan jagen. Voor de meeste buitenkatten is dit makkelijk, ze gaan graag dagelijks op pad voor de jacht. Maar ook binnen katten hebben baat bij het jagen op een prooi. Dit is makkelijk na te bootsen door het gebruik van kattenspeelgoed zoals een kattentunnel. Denk hierbij ook aan interactief speelgoed, speelgoed voor de kat dat rolt, tolt en vaak voorzien is van geluiden en lichtjes. Laserspeelgoedis ook een goede manier om katten met een groot jachtinstinct te voorzien van vermaak en plezier in huis.

Kattenspeelgoed Juty Hengel+muis Hout

kattenspeelgoed voor oudere katten

Ook de oudere kat wil natuurlijk uitgedaagd worden. Wanneer katten ouder worden zal het risico op overgewicht toenemen. De kat beweegt minder dan in zijn jongere jaren en hierdoor kan de kat al snel wat zwaarder worden. Ook voor deze katten is leuk en uitdagend speelgoed heel belangrijk, op deze manier kun je bewegen op een leuke manier stimuleren wat natuurlijk goed is voor de gezondheid van de kat. Kies voor bewegend speelgoed of maak gebruik van een leuke kattenhengelwaar je jouw oudere kat mee kan vermaken.

Kattenspeelgoed Konijn met Catnip

Kattenspeelgoed voor het stimuleren van speelgedrag

Niet alle katten zijn van nature onder de indruk van kattenspeelgoed. Dit kan voortkomen uit angst maar ook door het onwetende. Adopteer jij bijvoorbeeld een kat en is deze niet gewend te kunnen spelen met kattenspeeltjes dan is de kans aanwezig dat ze niet direct snappen wat het doel is van het kattenspeeltje. Voor deze katten is heel leuk kattenspeelgoed met catnip verkrijgbaar. Deze natuurlijke stof in het speelgoed wekt de interesse en stimuleert speelgedrag bij de kat. Heb jij een angstige kat of een kat welke simpelweg niet weet wat hij moet doen met kattenspeeltjes? Probeer dan zeker eens speelgoed met catnip!

 Tumbler Krabspeelgoed Hout - 30 Cm Bruin

Kattenspeelgoed voor de extra slimme kat

Ook stimulatie van de hersenen van de kat is leuk om te doen én goed voor de kat. Het is een echte uitdaging voor de kat wanneer hij zijn koppie moet gebruiken voor het speelgoed. Kies voor een uitdagende puzzel voor de kat of een leuk denkspel waarmee je jouw kat kunt uitdagen. Mentale stimulatie is goed én leuk voor de kat.

Maak kattenspeelgoed extra leuk!

Zoals hierboven al aangegeven zijn sommige katten niet direct onder de indruk van kattenspeelgoed. Je kunt dit oplossen door te kiezen voor extra uitdagend speelgoed óf catnip speelgoed. Deze natuurlijke kruiden maken speelgoed extra leuk voor de kat. Maar het is ook mogelijk het speelgoed van de kat zelf te voorzien van catnip. In onze kattenwinkel vind je catnip spray of catnip kruiden welke op het speelgoed gesprayd of gestrooid kan worden. Hierdoor maak je het speelgoed voor de kat extra leuk en uitdagend. Catnip spray of kruiden kunnen ook perfect gebruikt worden om het gebruik van een krabpaal te stimuleren.

Ps Catnip (zakje)Catnip Spray

Meer voor jouw kat!

In onze kattenwinkel vind je het leukste kattenspeelgoed voor jouw favoriete huisdier! Maar naast leuk speelgoed shop je méér. Van de mooiste krabpalen tot de fijnste kattenmandjes en van voordelige kattenbakvulling tot alle benodigdheden voor onderweg. Maar niet alleen voor de leukste kattenspullen ben je op het juiste adres. Wij voorzien onze klanten ook graag van goede én leuke informatie over huisdieren. Lees eens een van onze kattenblogs zoals; “Hoe maak je een kat gelukkig?” Of “Op zoek naar de beste krabpaal?” Heb je vragen over ons katten assortiment? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag bij al jouw vragen over deze mooie huisdieren.

Menu