• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Kleine krabton

Kleine krabtonnen voor katten

Is jou kat ook begonnen met krabben aan een meubelstuk in huis wat nu juist niet de bedoeling was? Dan is het noodzakelijk om daar meteen iets aan te doen. Katten hebben meestal een bepaalde route in huis waar ze veel komen en meestal dus ook vaste plekken waar ze even heerlijk de nagels inzetten. Als die plek nu net jouw nieuwe bank is of de eetkamerstoel dan wordt je daar niet zo blij van. Gelukkig kun je hier wel iets aandoen! Op deze pagina bekijken we de kleine krabton, een item welke jou gaat helpen!

Kat Dierlijke - Gratis foto op Pixabay

Hoe voorkom je de kat te krabben op meubels?

Er middelen waardoor je de kat weert van bepaalde plekken in huis, zoals een keep off spray. Ook kun je kijken of je de routine een beetje kunt doorbreken door bijvoorbeeld een kleine krabton naast de bank te plaatsen. Een klein krabton valt niet op, heeft geen rare vormen en kan zo zorgen dat de kat daar de nagels inzet in plaats van jouw bank. Je hebt ze in allerlei kleuren. Een zwarte krabton, grijze krabton en ook hebben wij een bruine krabton in het assortiment. Een kattenkrabton is altijd stevig en degelijk. Ook kunnen de katten er heerlijk in wegkruipen en spelen.

Waarom een katten krabton en geen krabpaal?

Katten hebben meerdere plekken nodig waar ze aan iets mogen krabben. Het is dus sowieso handig om dus op verschillende plekken in huis een krabton of krabpaal te plaatsen. Het gaat erom wat de kat en jij leuk vinden voor in huis. Heb jij echte krabton katten? Of vind je een strak object in de woonkamer toch iets mooier dan een krabpaal met verschillende uitstekende palen en huisjes. Dan moet je kiezen voor een krabton. Een kleine krabton die je bijvoorbeeld plaatst bij een stoel waar de kat vaak aan krabt valt niet erg op. Voor dat soort plekken is een krabton makkelijker en minder opvallend dan een krabpaal.

Krabton George S Beige

Katten krabben om meerdere redenen

Krabben ga je een kat niet afleren. Dit is natuurlijk gedrag en zullen ze blijven doen. Maar wat zijn nu de redenen waarom katten krabben? Een kat krabt om de nagels te verzorgen. Als een kat krabt aan een ruw oppervlakte zal de buitenste afgesleten nagel loslaten en de nieuwe scherpen nagel daaronder tevoorschijn komen. Als jouw kat aan de bank krabt kun je op die plek wel eens zo’n afgesleten nagelvliesje zien liggen. Als een kat krabt traint deze ook meteen de spieren in de pootjes. Ook kan een kat meer gaan krabben als deze zicht wat gestrest voelt. Katten ontspannen als ze krabben. Is er wat verandert in huis of aan jouw leefsituatie? Dan kan het zo zijn dat jouw kat meer krabt dan normaal. Katten rekken en strekken ook vaak. Daarbij zetten ze nagels ook even lekker in hetgene dat ze op dat moment tegenkomen. Zeker na het slapen wordt dit vaak gedaan. Zorg er daarom voor dat er een katten krabton in de buurt staat van de favoriete slaapplekken van de kat. Katten bakenen ook hun territorium af door te krabben. Ze markeren hiermee hun leefgebied. Tussen de voetzooltjes liggen kliertjes die geurstoffen afscheiden, ook wel feromonen genoemd. Ook scheiden ze zweet af. Nadat dit zich mengt zal dit een unieke geur afgeven. Door te krabben zetten ze de geur af. Op deze laten ze een duidelijke boodschap voor andere katten achter.

Verschillende materialen van de krabton

Het krabben op een krabton is dus een natuurlijk instinct wat zorgt voor slijtage op de nagels van de kat. Voor optimaal krabplezier is dan wel belangrijk dat de krabton is gemaakt van geschikte materialen. De meeste krabtonnen zijn voorzien van een sisal touw wikkel, sisal is perfect voor het aanscherpen en schoon maken van de katten nagel. Hiernaast wordt er vaak gebruik gemaakt van pluche of andere zachte stoffen. Dit maakt de krabton extra fijn voor de kat, tijdens een dutje kan de krabton op deze manier ook gebruikt worden als fijne slaapplek. Hiernaast komen de krabtonnen natuurlijk in verschillende kleuren, welke krabton het beste past is een kwestie van smaak. Het grote aanbod krabtonnen bij Huisdierplezier zorgt ervoor dat je altijd wel een passende krabton kunt vinden.

Krabton Greta S Grijs

Een kleine krabton kopen bij Huisdierplezier

Heb je een krabton gevonden voor jouw kat? Dan kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo kan jouw kat snel genieten van zijn of haar nieuwe kattenkrabton. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Klarna of Afterpay. Als je eerst nog vragen hebt over een krabton die je gezien hebt kun je gerust even contact opnemen met de klantenservice. Zij zijn bereikbaar op werkdagen via e-mail en telefoon.

Huisdierplezier, een totaalwinkel voor de kat!

Ben je op zoek naar een andere maat kattenkrabton? In onze kattenwinkel vind je naast kleine krabtonnen ook de Middelgrote krabton voor katten. Heb jij een grotere kat dan is het aan te raden te kiezen voor een Grote krabton. Niet alleen voor het aankopen van een krabton ben je bij Huisdierplezier op het juiste adres. Je shopt bij Huisdierpelzier namelijk alles voor jouw kat onder één dak. Of heb je nog veel meer kattenartikelen nodig? Neem dan eens een kijkje bij onze kattenmanden, kattenluiken, kattensnacks, kattentransportboxen, kattenspeeltjes, kattenbakken, kattenbakvulling of kattenverzorgingsartikelen voor de huisvesting van jouw kat. Wil jij meer lezen over deze leuke huisdieren? Bekijk dan eens een van onze kattenblogs voor leuke en leerzame informatie over katten;

Wat is de beste kattenbakvulling?
Op zoek naar de beste krabpaal
Het populaire kattenras de Britse Korthaar
De 5 beroemdste katten van de wereld
Tips voor een gelukkige kat 

Menu