• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Krabplank

Krabplank

Ben je klaar met het gekrab van je kat aan je meubels? Bekijk dan eens een krabplank! Deze zijn bij Huisdierplezier al verkrijgbaar vanaf €13,95. Katten krabben erg graag en helaas maar waar doen ze dit dan ook vaak aan je meubels, waardoor je meubels snel omgetoverd worden tot een krabplank. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en om dat te voorkomen kan je een krabplank aanschaffen. Met een krabplank kan je je kat een eigen plekje geven om aan te krabben, terwijl een krabplank ook nog eens goed is voor zijn nagels. In onze kattenwinkel vind je verschillende soorten krabmeubels voor groot en klein. 

Kattenpoot-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

Waarom krabben katten?

Als kattenliefhebber of kattenbaasje komt het je vast niet onbekend voor, katten houden van krabben! Maar wist je dat het krabben van katten een onderliggende functie heeft? Sommige mensen denken dat katten het gewoon leuk vinden om dingen te slopen en wellicht is dit ook wel zo maar dit is niet de reden dat katten krabben. Door te krabben verzorgt de kat namelijk zijn of haar nagels, door het krabben worden dode nagelstukjes verwijderd en scherpt de kat zijn nageltjes. Hiernaast werkt het krabben op een krabplank, krabmeubel of krabpaal ook voor een ontspannend gevoel bij de kat. Op deze manier kan de kat dus ook zijn eventuele spanning kwijtraken. Wanner de kat geen plek heeft om rustig te kunnen krabben zal hij eerder zijn nagels in jouw meubels zetten en dit wil je natuurlijk voorkomen.

De voordelen van een krabplank

Het grootste voordeel dat een krabplank met zich meebrengt is dat ze heel erg weinig ruimte in beslag nemen, zeker tegenover krabpalen of krabtonnen Deze producten zijn ook heel goed geschikt en hebben vaak leuke uitbreidingen zoals huisjes waarin je kat kan liggen, maar een krabplank is veel praktischer. Deze kan je namelijk op een gemakkelijke manier vastmaken aan een kast, muur, stoelpoot of iets dergelijks. Een ander voordeel is dat je de krabplankjes op kunt hangen op een hoogte die je zelf kan bepalen. Het is goed voor een kat wanneer zij zich helemaal kunnen strekken, aangezien dat goed is voor hun spieren en ze zich daardoor beter kunnen ontspannen. Wanneer je een grote kat in een kleine woning hebt is het lastig om een grote krabpaal te hebben. Een kleine krabpaal is echter niet goed genoeg, dus dan is een krabplank een ideale uitkomst.

Verschillende soorten krabplanken

Om te kunnen bepalen welke krabplank voor de kat passend is bekijken we de verschillende mogelijkheden. In ons assortiment vind je zowel krabborden voor kittens als grote krabplanken voor de volwassen kat. Hiernaast bestaat er veel verschil in de grote en grofheid van de verschillende krabplanken. Hieronder bekijken we de verschillende soorten krabplanken in onze kattenwinkel;

Krabplank Greta

Sisal krabplank

Het assortiment van de sisal krabplanken is het grootst. Deze krabplanken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en voor verschillende leeftijden. Kies een krabplank waar jouw kat zich op kan uitleven door een krabplank te kopen welke minstens zo lang is als de kat zelf. Op deze manier daag je de kat extra uit te krabben op de mat of plank. 

Hoekkrabplank Greta

Hoekplank kat

De hoek krabplanken voor de kat zijn speciaal ontworpen zodat ze in een hoek kunnen worden bevestigd. Krabt jouw kat regelmatig op een hoek in bijvoorbeeld de woonkamer dan is een hoekplank een goede keuze. Hiernaast nemen deze krabplanken weinig ruimte in beslag waardoor je ze makkelijk kunt ophangen zonder ruimte verlies. 

Kattenkrabplank Mawimbi Wave

Krabplank karton

De kartonnen krabplanken zijn wat goedkoper in aanschaf. Deze krabplanken worden vaak geleverd met een klein zakje catnip om het speelgoed extra interessant te maken voor de kat. In ons assortiment vind je zowel rechte krabplanken van karton als de krabplank welke een golf heeft zoals hierboven te zien is. Deze krabplanken zijn extra intressant voor de kat!

Krabmat Greta Pootvorm

Krabmat 

Ook krabmatten vallen onder de mogelijkheden. Deze kleine matten zijn voorzien van sisal waardoor de kat naar hartelust kan krabben op het matje, sommige krabmatten bevatten hiernaast nog leuke kattenspeeltjes zoals je kunt zien op de afbeelding hierboven waar een leuk speelballetje is bevestigd op de krabplank.

Andere kattenbenodigdheden

Naast een assortiment aan krabplanken verkopen wij natuurlijk ook nog andere kattenbenodigdheden. Denk hierbij onder andere aan kattenmanden en kattensnacks. Ook deze producten hebben een uitstekende kwaliteit, waardoor je lang gebruikt kunt maken van de producten. Dat is namelijk iets wat wij erg belangrijk vinden. De producten mogen weg voor lagen prijzen, maar aan de kwaliteit hoef je niet te twijfelen!

Huisdierplezier biedt méér voor jouw kat!

Niet alleen voor leuke kattenspullen kun je terecht bij Huisdierplezier. Wij doen er ook alles aan om onze klanten en huisdieren zo goed mogelijk te informeren over onze producten, over de verzorging en het vermaak van jouw huisdier. We schrijven regelmatig leuke en leerzame blogs over huisdieren waaronder onze kattenblogs. Hieronder vind je een aantal leuke en leerzame blogs voor katten, de overige kattenblogs kun je vinden op onze blog pagina.

Menu