• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Middelgrote krabpalen

Middelgrote krabpalen voor katten

Als je niet heel veel plek hebt in huis om een mega grote krabpaal te plaatsen, dan is een middelgrote krabpaal een goed alternatief. Ze vallen niet mega erg op maar de kat kan toch lekker klimmen, relaxen en de nagels verzorgen. Als je meerdere katten in huis hebt kun je het beste ook meerdere krabpalen plaatsen. Meerdere katten klimpalen in verschillende groottes is dan een leuke afwisseling. Heb je niet heel veel plek voor meerder krabpalen? Dan is een muur krabpaal iets voor jou. De naam zegt het al, het zijn krabelementen die je aan de muur moet hangen. Een super leuke oplossing!

Waarom heb je een krabpaal in huis nodig?

Vooral als je katten in huis hebt die niet naar buiten mogen is een krabpaal een must. Katten krabben, het is natuurlijk gedrag. Als katten gestrest zijn zullen ze krabben om rustig te worden maar ook voor de verzorging van de nagels is het belangrijk. Als een kat krabt aan bijvoorbeeld een sisalpaal zal de wrijving ervoor zorgen dat de afgesleten buitenste laag loslaat en de nieuwe scherpe nagel tevoorschijn komt. Ook zitten er geurkliertjes tussen de voetzooltjes. Als een kat krabt laten ze dus ook hun geur achter om hun territorium te markeren. Ook worden de spieren in de voetjes hiermee getraind.

Soorten krabpalen

Er zijn veel verschillende middelgrote krabpalen. Er bestaan houten krabpalen, hoek krabpalen, een natuurlijke krabpaal zoals een boomstam krabpaal en hoekkrabpalen. We hebben ze ingeschaald tussen de 80 en 150 cm hoog. Ze zijn er in allerlei kleuren en vormen zodat er altijd wel één tussen zit die in jouw interieur past. Bij de aanschaf van een krabpaal is het belangrijk goed te kijken naar de materialen en kwaliteiten van de krabpaal. Heb jij een zwaardere kat neem dan een sterke krabpaal welke het gewicht van de kat kan dragen. Heb jij een kleine kat? Kies dan voor een krabpaal waar de kitten niet te klein voor is. Kortom, elke kat heeft een krabpaal nodig maar welke krabpaal het beste is voor jouw kat wordt bepaald door verschillende factoren. In ons kattenwinkel vind je dan ook een groot assortiment krabpalen van krabpalen met huisjes, tot krabpalen met een hangmat en van leuke middelgrote krabpalen tot natuurlijke houten krabpalen. 

Krabpaal-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

Laat jouw kat wennen aan de krabpaal

Het is niet vanzelfsprekend dat de kat gebruik gaat maken van zijn of haar nieuwe krabpaal. Er zijn dus een aantal dingen die je kunt doen zodat de kat rustig went aan de krabpaal. De plek van de kattenkrabpaal is heel belangrijk. Als jij de krabpaal in afgelegen plek in huis zet zal de kat er ook geen gebruik van maken. Kijk dus goed naar de favoriete plekjes in huis van de kat. Als een kat geslapen heeft zullen ze als ze wakker worden vaak eerst gaan krabben. Ligt jouw kat vaak te slapen op dezelfde plekken in huis? Plaats de kattenklimpaal dan dicht in de buurt van de slaapplekjes. Ook in de buurt van een deurpost of bank is meestal een goede plek. Heeft de kat de krabpaal gevonden? Geef hem of haar dan een lekkere snack op de krabpaal of zet het bakje van de brokjes er eens op. Op deze manier gaan ze de krabpaal als een positieve plek ervaren. Ook catnip spray of kattenkruid aanbrengen op de krabpaal werkt vaak heel positief.

Een middelgrote krabpaal kopen bij Huisdierplezier

Heb je een stevige krabpaal gevonden? Bestel deze dan makkelijk en snel bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur dan zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo heb je jouw stevige krabpaal snel in huis! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Heb je wat vragen over een artikel of over jouw geplaatste bestelling? Neem dan gerust contact op met de klantservice. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via e-mail en telefoon.

Bekijk hier alle subcategorieën die onder krabpalen vallen:

Kleine krabpalen
Middelgrote krabpalen
Grote krabpalen
Krabpalen voor grote katten
Plafondkrabpalen
Design krabpalen

Heb je nog meer kattenbenodigdheden nodig? Neem dan ook eens een kijkje bij onze kattensnacks, kattenmanden, kattenspeelgoed, kattenbakken, kattenbakvulling en katten artikelen voor onderweg.

Menu