• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
update 22-01-2021 | Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

update 22-01-2021 | Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Krabpaal grote Katten

Krabpaal grote kat

Niet alle krabpalen zijn geschikt voor alle katten. Als je grote katten hebt begrijp je meteen wat hiermee wordt bedoeld. Veel krabpalen zijn iets wat te instabiel voor grote katten. De sisalpalen zijn te smal voor grote katten waardoor deze het gewicht niet houden en daardoor instabiel zijn. Daarom zijn er speciale katten klimpalen voor grote kattenrassen.

Een krabpaal voor grote katten is veel steviger. De sisalstammen die worden gebruikt zijn veel breder waardoor de krabpaal veel stabieler op zijn plek staat, zeker wanneer er een grote kat opspringt. Ook zijn deze krabpalen geschikt als je meerdere katten in huis hebt die allemaal tegelijkertijd gebruik willen maken van de krabpaal. Ook van deze stevige kattenpalen zijn er weer veel modellen en in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Waarom is het belangrijk om een krabpaal in huis te halen?

Katten hebben iets nodig waar ze aan mogen krabben, het is natuurlijk gedrag. Zeker katten die niet naar buiten mogen hebben behoefte aan een kattenpaal. Als katten krabben verzorgen ze de nagels. Als ze nagels langs het sisal schuren zal de versleten buitenste laag loslaten en de nieuwe scherpe nagel tevoorschijn komen. Ook zitten er geurklieren tussen de voetzooltjes. Ze laten hun geur achter op plekken door te krabben om zo hun territorium te markeren. De spieren in de voet worden ook door krabben getraind. Een kat die stress ervaart zal ook vaker gaan krabben om rustig te worden.

Laat de kat rustig wennen aan een krabpaal

Katten kunnen in het begin geen aandacht geven aan de nieuwe krabpaal die je voor hem of haar hebt gekocht. Het kan zijn dat dit ligt aan de plek waar de kattenpaal is neergezet. Als je de krabpaal plaatst in een verlaten hoekje in de kamer is er een kans dat de kat deze niet gaat gebruiken. Het is goed om te kijken waar de kat graag ligt en welke looproutes deze heeft in huis. Als een kat lekker heeft liggen slapen zal deze na het wakker worden meteen een plek zoeken om te krabben. Het is dus slim om bij de favoriete slaapplekjes een kattenklimpaal in de buurt te zetten. Ook bij een deurpost of bij een bank is een goede plek. Voor het raam is meestal ook een succes zodat ze fijn naar buiten kunnen kijken.

Als de kat de krabpaal heeft gevonden kun je hem of haar gaan belonen met iets lekkers. Geef dit wanneer de kat op de krabpaal zit. Ze zullen dit dan als een positieve plek ervaren. Ook de stevige krabpaal behandelen met catnip of kattenkruid is meestal een succes!

Kat, Maine Coon, Ras, Huiskat, Kat De Ogen, Katten Ogen

Een krabpaal voor grote katten kopen bij Huisdierplezier

Heb je de juiste kattenkrabpaal gevonden voor in huis? Dan kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo heb je jouw artikelen super snel in huis! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Heb je eerst nog een vraag over een artikel of over jouw geplaatste bestelling? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij zitten op werkdagen voor je klaar om al deze vragen te beantwoorden en zijn te bereiken via e-mail of telefoon.

Bekijk hier alle subcategorieën die onder krabpalen vallen:

Kleine krabpalen
Middelgrote krabpalen
Grote krabpalen
Krabpalen voor grote katten
Plafondkrabpalen
Design krabpalen

Heb je nog meer artikelen voor katten nodig? Neem dan ook eens een kijkje bij de kattensnacks, kattenluiken, voer en drinkbakjes, katten verzorgingsartikelen en krabplanken.

Menu