• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Krabpaal grote Kat

Krabpaal grote kat

Niet alle krabpalen zijn geschikt voor alle katten. Als je grote katten hebt begrijp je meteen wat hiermee wordt bedoeld. Veel krabpalen zijn iets wat te instabiel voor grote katten. De sisalpalen zijn te smal voor grote katten waardoor deze het gewicht niet houden en daardoor instabiel zijn. Daarom zijn er speciale katten klimpalen voor grote kattenrassen.

Een krabpaal voor grote katten is veel steviger. De sisalstammen die worden gebruikt zijn veel breder waardoor de krabpaal veel stabieler op zijn plek staat, zeker wanneer er een grote kat opspringt. Ook zijn deze krabpalen geschikt als je meerdere katten in huis hebt die allemaal tegelijkertijd gebruik willen maken van de krabpaal. Ook van deze stevige kattenpalen zijn er weer veel modellen en in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

 

 

Waarom is het belangrijk om een krabpaal in huis te halen?

Ten eerste; waarom is het belangrijk een krabpaal in huis te hebben? Katten hebben iets nodig waar ze aan mogen krabben, het is natuurlijk gedrag. Zeker katten die niet naar buiten mogen hebben behoefte aan een kattenpaal. Als katten krabben verzorgen ze de nagels. Als ze nagels langs het sisal schuren zal de versleten buitenste laag loslaten en de nieuwe scherpe nagel tevoorschijn komen. Ook zitten er geurklieren tussen de voetzooltjes. Ze laten hun geur achter op plekken door te krabben om zo hun territorium te markeren. De spieren in de voet worden ook door krabben getraind. Hiernaast is een krabpaal het perfecte item voor jouw kat om stress en spanningen kwijt te raken. Door het krabben aan de krabpaal ontstaat rust bij de kat, katten welke gestress zijn zullen van nature dus ook meer gaan krabben. Biedt een goede krabpaal aan en voorkom hiermee dat jouw kat zijn nagels in het bankstel zet.

Waarom een krabpaal grote kat?

Wanneer jij de trotste eigenaar bent van een groot kattenras is het antwoord op deze vraag wel bij je bekend. Maar toch leggen we het graag een keer uit aan de nieuwe kattenliefhebbers onder ons. Krabpalen komen in verschillende maten, vormen, materialen én zijn gebouwd op verschillende manieren. De standaard kleine of middelgrote krabpaal is opgebouwd op sisalpalen met een gemiddelde diameter van 7 cm. Deze krabpalen zijn perfect geschikt voor kleinere kattenrassen, maar grote katten zijn al vaak te sterk voor deze standaard krabpalen. Een krabpaal voor grote katten is veel steviger. De sisalstammen die worden gebruikt zijn veel breder tot wel 15 centimeter doorsnede waardoor de krabpaal veel stabieler op zijn plek staat, zeker wanneer er een grote kat opspringt. Ook zijn deze krabpalen geschikt als je meerdere katten in huis hebt die allemaal tegelijkertijd gebruik willen maken van de krabpaal. Ook van deze stevige kattenpalen zijn er weer veel modellen en in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

 

 

Waar moet een krabpaal grote kat aan voldoen?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn de krabpalen voor grote de kat anders opgebouwd dan de gemiddelde krabpaal. Om te kunnen bepalen of een krabpaal geschikt is voor een grote kat bekijken we een aantal specificaties van de grote krabpalen. Er zit namelijk een groot verschil tussen een grote krabpaal en een krabpaal voor grote katten., hieronder geven we je een aantal voorbeelden waaraan je kunt zien of een krabpaal geschikt is voor de grote kat.

Sisalpalen van de krabpaal voor grote katten – Ten eerste kijken we naar de diameter van de krabpalen, deze palen worden gebruikt voor een stevige basis van de krabpaal. Het is dus van belang dat de krabpalen voldoende bestand zijn tegen de kracht van een grote kat. De gemiddelde krabpaal heeft een diameter van 7 centimeter, de  krabpalen voor grote kat uit ons assortiment hebben een gemiddelde diameter van 15 centimeter. Deze krabpalen zijn dus aanzienlijk sterker.

De dikte van het sisaltouw van een krabpaal voor grote katten – Ook de afwerking van de hierboven genoemde krabpalen is belangrijk. De meeste krabpalen zijn voorzien van sisal touw, de dikte van het sisaltouw is met name afwijkend bij de krabpaal grote kat. Deze krabpalen zijn voorzien van sisaltouw met een dikte van 8 mm, dit maakt de palen niet alleen steviger het zorgt ook voor optimaal krabplezier bij de grote kat.

Een krabpaal met stevige bodemplaat – Een krabpaal rust geheel op de bodemplaat, het is dan ook noodzaak dat de bodemplaat stevig en stabiel genoeg is voor het gewicht van de grote kat. Om je hierbij een beeld te geven, de meeste krabpalen hebben een bodemplaat van ongeveer 2 centimeter. De krabpalen voor grote katten hebben vaak een zwaardere bodemplaat tot 4 centimeter.  

Krabplezier en comfort voor de kat met een grote krabpaal – Naast alle bovengenoemde punten is het natuurlijk belangrijk dat jouw kat comfortabel gebruik kan maken van de grote krabpaal. Dit staat eigenlijk los van de grootte van de krabpaal of de grootte van de kat waarvoor deze gebruikt wordt. Een krabpaal moet in alle gevalle bieden waarvoor hij bedoeld is; krabplezier. Onze krabpalen voor grote katten zijn daarom allemaal voorzien van krabgelegenheid voor de grote kat. Hiernaast zijn sommige krabpalen voor de grote kat voorzien van een lekkere ligplaats en zijn ze bedekt met heerlijk zacht pluche voor urenlang snoezelplezier!

Laat de kat rustig wennen aan een krabpaal

Katten kunnen in het begin geen aandacht geven aan de nieuwe krabpaal die je voor hem of haar hebt gekocht. Het kan zijn dat dit ligt aan de plek waar de kattenpaal is neergezet. Als je de krabpaal plaatst in een verlaten hoekje in de kamer is er een kans dat de kat deze niet gaat gebruiken. Het is goed om te kijken waar de kat graag ligt en welke looproutes deze heeft in huis. Als een kat lekker heeft liggen slapen zal deze na het wakker worden meteen een plek zoeken om te krabben. Het is dus slim om bij de favoriete slaapplekjes een kattenklimpaal in de buurt te zetten. Ook bij een deurpost of bij een bank is een goede plek. Voor het raam is meestal ook een succes zodat ze fijn naar buiten kunnen kijken. Als de kat de krabpaal heeft gevonden kun je hem of haar gaan belonen met iets lekkers. Geef dit wanneer de kat op de krabpaal zit. Ze zullen dit dan als een positieve plek ervaren.

Maak de grote krabpaal extra leuk!

Hierboven heb je al een aantal tips kunnen lezen hoe je een krabpaal extra leuk maakt voor de kat. Niet alle katten zijn direct gecharmeerd van het nieuwe object in de woonkamer. Een goede tip om de interesse van jouw kat te wekken is door het gebruik van catnip. Spray het kattenkruid op de krabpaal van jouw grote kat. Het kattenkruid zal de krabpaal extra interessant maken voor jouw kat door de etherische oliën in dit kruid. Ook kun je speelgoed toevoegen aan de krabpaal voor jouw grote kat, zo maak je het extra leuk en meestal uitdagend genoeg voor de kat om toch een kijkje te gaan nemen.

Kat, Maine Coon, Ras, Huiskat, Kat De Ogen, Katten Ogen

Een krabpaal voor grote katten kopen bij Huisdierplezier

Heb je de juiste kattenkrabpaal gevonden voor in huis? Dan kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo heb je jouw artikelen super snel in huis! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Heb je eerst nog een vraag over een artikel of over jouw geplaatste bestelling? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij zitten op werkdagen voor je klaar om al deze vragen te beantwoorden en zijn te bereiken via e-mail of telefoon.

Bekijk hier alle subcategorieën die onder krabpalen vallen:

Kleine krabpalen
Middelgrote krabpalen
Grote krabpalen
Krabpalen voor grote katten
Plafondkrabpalen
Design krabpalen

Heb je nog meer artikelen voor katten nodig? Neem dan ook eens een kijkje bij de kattensnacks, kattenluiken, voer en drinkbakjes, katten verzorgingsartikelen en krabplanken.

Menu