• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
update 22-01-2021 | Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

update 22-01-2021 | Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Kleine krabpalen

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Kleine krabpalen voor katten

Heb je sinds kort een kitten of krijg je binnenkort een kitten? Dan is het belangrijk om te zorgen dat je alle benodigdheden in huis hebt. Bij die benodigdheden hoort ook een krabpaal! Een kattenkrabpaal is niet maar voor eventjes maar is een product dat de kat zijn of haar hele leven zal gebruiken. Nu is het natuurlijk niet nodig om meteen een hele grote krabpaal te nemen. Er zijn kleine leuke krabpalen voor kittens en kleine kattenrassen om mee te beginnen of als extra krabpaal in huis te hebben.

Waarom krabben katten aan meubels en aan krabpalen?

Het krabben van katten is natuurlijk gedrag. Door te krabben verzorgen ze de nagels. Het wrijven van de nagels langs bijvoorbeeld sisal van een kattenpaal zorgt ervoor dat de afgesleten buitenste laag van de nagel loslaat en de onderliggende scherpe nagel tevoorschijn komt. Ook worden door krabben de spieren in de voorpoten getraind.

Katten verzorgen niet alleen de nagels met krabben. Op deze manier bakenen ze ook hun territorium af. Tussen de voetzooltjes zitten klieren die geurstoffen en zweet afscheiden. Als dit zich mengt krijg je een unieke geur die wordt afgezet op de oppervlakte waar de kat krabt. Andere katten herkennen die geur als een boodschap.

Ook als een kat spanning ervaart zal deze gaan krabben. Als een kat krabt vermindert de stress en worden ze weer rustig.

Krabpalen voor kittens en kleine katten

Er zijn heel veel kleine krabpalen in allerlei kleuren en uitvoeringen. Je hebt houten krabpalen, een natuurlijke krabpaal, krabpalen met een opvallend design enzovoort. Een kleine krabpaal is voornamelijk geschikt voor kittens en kleine kattenrassen. Heb je of krijg je meerdere katten in huis? Dan is het ook verstandig om meerdere kattenpalen te plaatsen. Dit hoeven natuurlijke niet allemaal hoge krabpalen te zijn. Ook in dat geval kun je ook kiezen om extra kleine krabpalen op andere plekken in huis te zetten.

Hoe laat je een kat wennen aan een krabpaal?

Je moet een krabpaal nooit wegstoppen in een hoekje, de kat zal er dan namelijk geen gebruik van gaan maken. Je kunt de krabpaal het beste plaatsen op een plek waar de kat regelmatig naartoe gaat. Vaak gaat een kat krabben als ze net wakker zijn. Kijk goed naar de favoriete slaapplekjes van de kat en zorg dat de krabpaal in de buurt van deze plek komt te staan.

Je kunt de krabpaal behandelen met catnip of kattenkruid. Dit heeft een grote aantrekkingskracht waardoor de kat meteen aandacht zal hebben voor de krabpaal. Ook kun je, zodra de kat de krabpaal heeft gevonden, hem of haar een lekker snack geven of brokjes. Ze zullen de krabpaal als een positieve plek ervaren.

Kat op krabpaal | Premium Foto

Een kleine krabpaal kopen bij Huisdierplezier

In het assortiment van Huisdierplezier vind je heel veel verschillende soorten kleine krabpalen. Dus wil je graag een krabpaal kopen? Doe dat dan bij ons! Als je dan de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden! Zo heb je het artikel snel in huis. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je vragen hebt over een artikel of over de op jouw geplaatste bestelling? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij zijn bereikbaar op werkdagen via e-mail en telefoon.

Bekijk hier alle subcategorieën die onder krabpalen vallen:

- Kleine krabpalen
- Middelgrote krabpalen
- Grote krabpalen
- Krabpalen voor grote katten
- Plafondkrabpalen
- Design krabpalen

Op zoek naar nog meer kattenbenodigdheden? Neem dan ook eens een kijkje bij onze kattensnacks, kattenmeubels, verzorgingsartikelen en kattenspeelgoed.

Menu