• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Design krabpaal

Design krabpalen voor katten

Over het algemeen zijn krabpalen niet heel mooi om in de woonkamer te plaatsen. Ze lijken allemaal op elkaar en passen vaak niet in het interieur. Tegenwoordig wordt daar goed op ingespeeld. Er worden steeds vaker krabpalen geproduceerd met een mooi design. Zo kun je kiezen voor een natuurlijke krabpaal of een design kattenkrabpaal. Kattenpalen waar andere materialen aan toegevoegd zijn waardoor ze opvallen en beter passen bij bijvoorbeeld jouw meubels in huis. Zo zijn de katten blij en jij ook omdat je niet telkens tegen een lelijke krabpaal aan hoeft te kijken.

Hoe laat je een kat wennen aan een krabpaal?

Nu heb je die mooie hippe krabpaal neergezet in huis en doet de kat er niks mee? Geen paniek, er zijn wat dingen die je kunt doen om te zorgen dat de kat er wel gebruik van gaat maken! Kijk goed naar waar je de krabpaal neer zet in huis. Als je de mooie krabpaal op een afgelegen plek neerzet waar de kat normaal nooit komt zal deze er geen gebruik van gaan maken. Heeft de kat favoriete speel en slaapplekken in huis? Plaats de krabpaal daar in de buurt. Als een kat net wakker is zal deze meestal eerst gaan krabben. Als de katten klimboom dan in de buurt staat heb je een grote kans dat ze de paal ook echt gebruiken. Ook voor het raam, in de buurt van een deurpost of de bank is meestal een goede plek.

Als de kat de kattenkrabpaal inmiddels gevonden heeft en er gebruik van maakt kun je hem of haar belonen door een lekkere snack of brokjes te geven als deze op de katten klimpaal zit. Ze zullen de moderne krabpaal dan gaan zien als een positieve plek en er gebruik van blijven maken. Ook helpt het om de kattenpaal te behandelen met catnip op kattenkruid. De meeste katten zijn daar gek van!

Waarom krabben katten eigenlijk?

Het krabben van een kat is natuurlijk gedrag. Dit zullen ze dan ook altijd blijven doen. Door te krabben verzorgen ze de nagels. De versleten buitenste laag van de nagel zal loslaten op het moment dat een kat krabt aan een ruw oppervlakte zoals aan een sisalpaal. De nieuwe scherpe nagel zal dan tevoorschijn komen. Ook laten katten een geur achter op de plek waar ze krabben. Er zitten geurklieren tussen de voetzooltjes, op deze manier markeren ze hun territorium. Tijdens het krabben worden ook meteen de spieren in de voetjes getraind. Als een kat wat gespannen is gaan ze meestal ook wat meer krabben omdat dit ontspant.

Kat, Dierlijke, Huisdier, Katachtig, Rusten, Bruine Kat

Een design krabpaal kopen bij Huisdierplezier

Heb je een mooi krabpaal design gevonden? Dan kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden zodat jij en de kat snel kunnen genieten van die nieuwe kattenklimpaal. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Heb je eerst nog wat vragen over de krabpaal of over jouw geplaatste bestelling? Dan kun je gerust even contact opnemen met de klantenservice. Zij zijn op werkdagen, maandag tot en met vrijdag, bereikbaar via e-mail en telefoon.

Bekijk hier alle subcategorieën die onder krabpalen vallen, van goedkope krabpalen tot luxe grote krabpalen.

Kleine krabpalen
Middelgrote krabpalen
Grote krabpalen
Krabpalen voor grote katten
Plafondkrabpalen

Huisdierplezier biedt meer voor jouw kat!

Naast luxe krabpalen hebben we ook verschillende goedkope krabpalen in ons assortiment. Maar hier houdt het niet op, in onze winkel vind je een groot assortiment voor de kat. Heb je ook nog andere kattenartikelen nodig? Neem dan ook eens een kijkje bij onze kattensnacks, krabplanken, kattenbakvulling, kattenbak accessoires, laserspeelgoed, speelmuizen, transportboxen en kattentuigjes. Vind je het leuk om informatie te lezen over katten? Bekijk dan zeker eens onze blog pagina of bezoek een leuke blog hieronder;

Kattenblog: Het nut van krabpalen
Kattenblog: Populaire kattennamen
Kattenblog: Kattenrassen!
Kattenblog: Een verstopplek voor de kat
Kattenblog: De voordelen van dierenspeelgoed

Menu