• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Huisvesting

Huisvesting kat

Het is zover, je wil graag een kat. Je hebt er al een tijdje over nagedacht en hebt besloten dat je er klaar voor bent. Voor de komst van een huisdier moet je jezelf natuurlijk voorbereiden, verschillende kattenspullen zijn noodzakelijk bij het houden van katten, andere spullen voor katten zijn simpelweg leuk voor het vermaak van de kat. Je gaat druk op zoek naar alles wat je nodig hebt om de kat een fijn leventje te kunnen bieden en begint natuurlijk bij de huisvesting! 

Kat, Dier, Huisdier, Recreatie, De Krabpaal, Schattig

Wat heb je echt nodig in huis

Een krabpaal, Krabplank, Krabton of Krabmeubel
Een kat heeft van nature de drang om te krabben. Hier hebben ze meerdere redenen voor zoals het rekken en strekken, voor ontspanning, het verzorgen van de nagels en het markeren van het territorium. Daarom is het plaatsen van een krabpaal, krabplank, krabton of krabmeubel een van de basis artikelen die je nodig hebt. Het plaatsen van bijvoorbeeld een krabpaal zorgt er ook voor dat de kat niet snel aan de meubels begint. Dat willen we natuurlijk sowieso voorkomen!

Een kattenmand
Katten slapen heel er veel. Katten in het wild slapen om energie te sparen zodat ze alert zijn zodra ze een prooi moeten vangen. Dit is ook de reden waarom onze eigen lieve huiskatten zoveel slapen, het is natuurlijk gedrag.  Ook zijn ze liever actief in de ochtend of avond. Een fijne kattenmand voor die vele uren slaap is dus zeker van belang! Geef de kat een fijn plekje waar hij of zij zich terug kan trekken zodat ze voldoende kunnen rusten.

Een kattenbak
De kat zal ergens zijn of haar behoefte moeten kunnen doen. Daarom is het belangrijk om een kattenbak aan te schaffen. Bij een kattenbak hoort natuurlijk kattenbakvulling zodat de nare geurtjes wegblijven en het vocht goed opgenomen kan worden. Heb je meerdere katten? Dan is het verstandig om te zorgen dat je voor iedere kat een eigen kattenbak plaatst in huis. Nog beter is om altijd één kattenbak meer te hebben staan dan de hoeveelheid katten. Katten zijn namelijk hele schone dieren die de kattenbak zullen vermijden als deze te vies is. Het komt voor dat ze dan gewoon ergens in huis hun behoefte doen en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Een kattenluik
Mag de kat van jou naar buiten en wil je niet iedere keer de deur open hoeven doen als de kat weer zit te miauwen voor de deur? Dan is het plaatsen van een kattenluik misschien een goede oplossing voor je! Er zijn meerdere varianten en kleuren verkrijgbaar, het is dus goed om te kijken wat je precies wil. Zo zijn er kattenluiken die je alleen open of gesloten kunt zetten. Maar ook kattenluiken waar meerdere opties op zitten. Zo kun je deze instellen dat de kat wel naar binnen kan maar niet meer naar buiten. Of wel naar buiten en niet meer naar binnen. Natuurlijk kun je ze ook gewoon standaard op open of gesloten zetten.

Een drink en voerbak
Eten en drinken is natuurlijk een basisbehoefte. Het is daarom heel belangrijk dat je een drink en voerbakje aanschaft. Zorg ervoor dat je iedere dat het water ververst. Katten houden van stromend water. Daarom zijn er speciaal voor katten, drinkfonteinen. Drinkt je kat te weinig? Dan is het misschien een goed idee om een drinkfontein te proberen. Er is een kans dat de kat hier beter uit drinkt dan uit een standaard bakje. Bij Huisdierplezier is er veel keuze uit leuke voer en drinkbakjes voor jouw kat!

Kat, Cyperse Kat, Binnenkat, Jonge Kat, Kitten, Huiskat

Een duidelijk overzicht

Als je al het bovenstaande in huis hebt, heb je de basis artikelen in huis die je nodig hebt voor jouw kat. Zorg ervoor dat je alles in huis hebt voordat je de kat op gaat halen. Het is voor de kat een hele happening en zal goed aan de omgeving moeten wennen om zich op zijn of haar gemak te gaan voelen. Het is daarom fijn voor de kat als alles wat nodig is al in huis klaar staat zodat er niet nog meer verandering komt in de eerste dagen dat de kat bij je woont.

Voor de huisvesting van de kat hebben wij verschillende categorieën onder elkaar gezet voor een duidelijk overzicht:

Krabpaal
Krabplank
Krabton
Krabmeubel
Kattenmand
Kattenbak
Kattenluik
Drink en voerbak kat

Zo kun je gemakkelijk alles in een overzicht zien zodat je niet snel iets vergeet, super handig toch? Je zorgt er zo dat de kat een fijne start heeft in jouw huis!

Bestellen bij Huisdierplezier

Alles gevonden wat je nodig hebt? Dan kun je de artikelen makkelijk en snel bestellen bij Huisdierplezier! Je kunt bij ons kiezen voor handige betaalmethodes zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving en Achteraf betalen. Als je op werkdagen voor 13:00 uur de bestelling plaatst wordt het pakket diezelfde dag nog verzonden. Zo heb je snel alles in huis voor jouw kat. Ben je niet te tevreden? Dan mag je de artikelen retourneren.

Heb je meer advies nodig of heb je een vraag over een bepaald artikel? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice. Dit kan per e-mail of telefoon. Zij zullen er alles aan doen om je op een goede manier te helpen! 

Menu