• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Puppy Pads

Puppy zindelijkheid Pads

Pups, ze zijn er in alle vormen en maten maar één ding hebben ze gemeen; Ze moeten leren zindelijk te worden in huis. Een kleine pup in huis brengt veel vreugde maar een goede voorbereiding is hierbij wel belangrijk. Zo wil je natuurlijk voorkomen dat jouw lieve pup zijn scherpe tandjes in jouw nieuwe bankstel ze of jouw plantenbak uitgraaft maar daarnaast is het ook van belang dat jouw hond leert zijn behoefte buiten te doen tijdens een fijne wandeling en zindelijkheid training is hierbij een belangrijk onderdeel. Voor de opvoeding van jouw pup kun je verschillende hulpmiddelen gebruiken welke hierbij ondersteunen, zo ook voor het zindelijk maken van de pup. Denk hierbij aan puppypads! Deze handige matten maken het zindelijkheidsproces van jouw pup een stuk makkelijker én meer comfortabel voor de pup! Op deze pagina vind je onder andere puppy pads en alle andere benodigdheden om jouw pup zindelijk te kunnen maken, het enige wat je nog nodig hebt is een beetje geduld.

Binnenlandse schattige tsjechoslowaakse husky pup tot met een volwassen golden retriever op een bank | Gratis Foto

Hoe maak je een pup zindelijk?

Ten eerste is het belangrijk te beseffen dat het zindelijk maken van een pup een proces is welke niet van de ene op de andere dag is voltooid. Het is vrij normaal dat pups een periode van een half jaar nodig hebben voor het zindelijk worden in huis. Maar met de juiste voorbereiding, wat geduld en een correcte benadering is het vrij eenvoudig jouw pup zindelijk te maken zodat hij zijn behoefte niet meer in huis doet of zijn hondenmand hiervoor gebruikt. Een puppypad is hierbij een handig hulpmiddel.

Regelmaat In de zindelijkheidstraining is regelmaat van groot belang. De eerste periode gebruik je alle standaard momenten om jouw hond zijn behoefte te laten doen. Na het eten, na het slapen en na het spelen is het raadzaam even naar buiten te gaan zodat jouw pup zijn behoefte kan doen. Zorg ervoor dat hier regelmaat in zit zodat de hond zelf ook aanvoelt wanneer het tijd is naar buiten te gaan. Ook in de nacht zal het de eerste tijd nodig zijn af en toe naar buiten te gaan. Houd deze momenten kort; even plassen, naar binnen en weer slapen.

Terugkerend patroon Ook de plek waar je jouw hond laat plassen en poepen is van belang. De pup moet deze plek gaan associëren met toiletgebruik. Kies één plek in je directe omgeving waar jouw hond zijn behoefte kan en mag doen. Op deze manier kan de pup deze plek gaan linken aan toiletgebruik en is het ook direct duidelijk voor de pup wanneer jullie naar deze plek lopen. Zorg ervoor dat de plasplek van jouw pup rustig is en er weinig tot geen afleiding is. Veel mensen maken een lange wandeling met de pup, terwijl hij pas bij thuiskomst zijn behoefte doet. Dit komt omdat er onderweg te veel prikkels zijn voor de pup en deze de tijd niet kan vinden om zijn behoefte te doen omdat hij te veel bezig is met ontdekken.

Belonen of straffen? Voornamelijk de eerste periode is het aan te raden lekker enthousiast te reageren wanneer jouw hond zijn behoefte buiten heeft gedaan. Dit kun je doen met je stem en gedrag maar je kunt er ook voor kiezen de pup te belonen met een kleine snack. Straf je hond niet wanneer deze een ongelukje heeft gehad, de pup plast niet met opzet in huis. Hij weet gewoon niet goed wat de bedoeling is wanneer hij moet plassen. Straf je jouw pup wanneer hij een ongelukje heeft dan kan deze onzeker worden en het zelfs zo ver komen dat hij geen plasje meer durft te doen in de aanwezigheid van het baasje. Bij het zindelijk maken van een pup geldt dus: Niet straffen bij een ongelukje, wel belonen bij een prestatie!

Probeer je pup te ‘lezen’ De zindelijkheidstraining van jouw pup staat en valt bij jouw oplettendheid. Zeker wanneer je jouw pup al even thuis hebt kun je terugkerend gedrag gaan herkennen. Rondlopen, bij de deur zitten, onrustig zijn en piepen zijn tekenen dat de hond wellicht naar buiten moet. Zodra jij het ‘ik-moet-plassen gedrag’ van jouw pup gaat herkennen is het veel makkelijker de hond zindelijk te maken. Jouw taak als hondenbaasje is dus zeer belangrijk in dit proces. Lees meer tips in onze blog: "Hoe maak je een pup zindelijk?"

Hulpmiddelen voor zindelijkheidstraining.

Naast een dosis geduld en de juiste stappen kun je hulpmiddelen gebruiken om jouw pup zindelijk te maken. Voornamelijk in huis is het soms wenselijk ongelukjes op te vangen en te voorkomen dat het huis op alle plekken wordt vervuild. Het gebruik van een puppypadis hierbij een uitkomst! Deze trainingsmatten vangen de ongelukjes op van jouw pup en zorgen ervoor dat de omgeving schoon en droog blijft.

Puppy trainingsmat l 5st 90x60cm

Honden trainingsmatten. Een puppypad, trainingspad of puppymat is een hulpmiddel welke gebruikt kan worden in huis of in de hondenbench of hondenmand. Deze matten hebben een hoog absorptie gehalte waardoor ze de ongelukjes van jouw pup opvangen en vasthouden. De meeste puppy pads uit ons assortiment zijn opgebouwd uit 5 lagen voor extra absorptie en zijn voorzien van speciale gel welke ongelukjes opvangt. Om het gebruik van de puppy pad te stimuleren is het slim de pup regelmatig op de puppy pad te zetten wanneer je ziet dat deze zijn plasje elders wil gaan doen in huis. Binnen het assortiment puppy pads vind je verschillende soorten zindelijkheids pads, hierover later op deze pagina meer informatie.

Honververzorging Puppytrainingsspray 120Ml

Honden puppy trainingsspray. Voor de zindelijkheidstraining van jouw pup kun je ook zindelijkheidsspray gebruiken. Honden worden aangetrokken tot specifieke geuren. Deze puppytrainingsspray is uitsluitend op basis van natuurlijke essentiële oliën en kan gebruikt worden om honden naar een bepaalde plaats te leiden of om honden te trainen. Je kunt deze spray het beste gebruiken in combinatie met een puppytrainingsmat of puppypad.

De soorten puppy pads in ons assortiment

In onze hondenwinkel vind je verschillende soorten puppy pads voor de zindelijkheidstraining van jouw pup. Binnen het aanbod zien we een aantal verschillende soorten puppy pads waaronder basic puppy pads maar ook puppypads met extra comfort. HIeronder geven we je een overzicht van de verschillende soorten pads voor pups en bekijken we de voordelen van de verschillende modellen.

Basic puppy pads - De basic puppy pads bieden de basis van een goede puppy pad voor zindelijheidstraining. Deze puppy pads zijn opgebouw uit 5 lagen waardoor ze een hoog absorptie vermogen hebben en de vloer of hondenbench goed droog houden. De puppy pads hebben ook een fijne zachte bovenlaag waar de pup comfortabel op kan liggen.

Comfort puppy pads - De comfort puppy pads hebben dezelfde voordelen als die van de basic variant. Echter zijn deze puppy pads hiernaast voorzien van zelfklevende strips waardoor de pad niet kan verschuiven en deze vast te maken is in bijvoorbeeld de hondenbench. De Comfort puppy pads komen in verschillende maten en zijn ook te bestellen in grotere hoeveelheden.

Puppy pads met lokstof - De puppypads met lokstof zijn voorzien van een stofje welke de pup lokt en deze hierdoor sneller gebruik zal maken van de puppy pad. De puppy pad is net zoals bovengenoemde varianten voorzien van 5 lagen gevuld met water en absoberende gel waardoor de bench van jouw pup langer lekker fris blijft.

Puppy pads met geur - Wil jij vervelend geurtjes maskeren én gebruik maken van een puppy pad? Dan is de puppy pad met lavendel geur een goede keuze. Deze pads zijn voorzien van een heerlijke lavendel geur welke de geurtjes maskeren en hiernaast alle bovengenoemde voordelen hebben van een goede puppy pad. Deze pad heeft een hoog absorptie vermogen en houd de hondenbench langer fris.

Een puppypad voor in de hondenbench

Een manier welke veel gebruikt wordt bij het zindelijk maken van een pup is het gebruik van een hondenbench. Een hondenbench kan je zeker helpen bij zindelijkheidstraining van de pup. Honden houden er niet van om het eigen nestje te bevuilen. Dit zal dan ook bijdragen aan het ophouden van de ontlasting. Bouw dit geleidelijk op, en maak eventueel gebruik van hulpmiddelen zoals zindelijkheid matten in de bench, oftwel puppy pads op deze manier kun je ongelukjes toch opvangen en voorkom je dat de pup in zijn ontlasting ligt in de hondenbench. Kies een puppypad uit onze hondenwinkel welke de gehele bench bedekt.

Premium Photo | Image of beagle puppy is in the cage. dog. pet. animals.

Wanneer een trainingsmat te gebruiken

Wanneer je ziet dat je puppy zijn behoefte moet doen, is het de behoefte dat je je puppy zo snel mogelijk op de puppy pad zet, zodat hij op een snelle manier leert dat de mat zijn plek is om zijn behoefte te doen. Naarmate de tijd vordert wordt je puppy steeds zindelijker en hoef je hem of haar niet meer zo vaak op de puppy trainingsmat te zetten. Wanneer je dit blijft doen zal je puppy op een gegeven moment zijn behoeftes kunnen ophouden totdat je met je puppy gaat wandelen waardoor hij weer buiten zijn behoefte kan doen.

Alles voor jouw pup onder één dak

Naast deze puppy pads of trainingsmatten verkopen wij nog veel meer hondenproducten, ook puppy benodigdheden koop je makkelijk en snel online. Denk hierbij aan verschillende hondenkussens , hondenbedden en hondenbenches voor de pup. Huisdierplezier heeft een breed assortiment hondenbenodigdheden waar je naar hartenlust kunt shoppen voor jouw pup, opgroeiende of volwassen hond. Naast een groot hondenassortiment voorzien wij je ook graag in informatie over de verzorging van jouw hond. Lees een van onze hondenblogs voor leuke tips, adviezen en algemene informatie over honden als huisdier, zoals; "Een hond als huisdier, wat heb je nodig?"

Menu