• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Zindelijkheid en Incontinentie

Het zindelijk krijgen en incontinentie bij honden

Om puppy’s en herplaatste honden zindelijk te krijgen is nog best wel een intensieve bezigheid. Je moet veel geduld hebben en consequent zijn. Zindelijkheid is een van de eerste trainingen waar je mee gaat beginnen. Puppy’s leren over het algemeen vrij snel, een herplaatste hond zindelijk maken die dit nog niet geleerd heeft en al wat ouder is wat moeilijker. Wel is de aanpak hetzelfde. Bekijk hier hoe de zindelijkheidstraining eruit moet zien en lees welke hulpmiddelen uit onze hondenwinkel je kunt gebruiken voor de zindelijkheidstraining van jouw pup of hond. 

Close-up van jongen die zijn mooi puppy omhelst | Gratis Foto

Hoe maak je een hond zindelijk?

Een pup zindelijk maken is niet heel ingewikkeld maar het kost tijd en inzet van het baasje. Van nature wil een hond zijn of haar eigen nest niet bevuilen. Mocht het zo zijn dat de pup bij de fokker geen mogelijkheid kreeg om ergens anders de behoefte te doen zal de pup wat meer tijd nodig hebben om zindelijk te worden. Wanneer een pup iets moet doen kun je dit herkennen aan het gedrag. Zorg ervoor dat je dit gaat herkennen: de pup wordt onrustig, zoekt naar een plekje, snuffelt en gaat rondjes draaien. Als je dit ziet ga je meteen met de pup naar buiten. Het is goed om te bedenken wat je wilt. Mag de hond de behoefte in de tuin doen of niet? Zo niet, dan laat je de pup ook niet in de tuin de behoefte doen. Ga naar een plek waar de pup de behoefte mag doen en blijf wachten tot dit gebeurt is. Ga niet teveel lopen om afleiding te voorkomen. Als de pup wat gedaan heeft meteen belonen met enthousiasme of wat lekkers. Straf een pup nooit als er in huis een ongelukje is gebeurt. Zindelijk worden heeft tijd nodig en door te straffen gaat de pup associëren met angst en zal averechts werken. Als je de pup betrapt kun je hem of haar snel buiten zetten zodat ze daar verder kunnen plassen of poepen. Heb je ergens een plasje of poepje ontdekt in huis? Ruim het dan op en besteed er verder geen aandacht aan.

Hulpmiddelen voor zindelijkheidstraining 

Een puppybench is een handig hulpmiddel bij het zindelijk maken. Maar let er wel op dat een pup dan alsnog geen uren in de bench kan zitten en toch een keer moet poepen en plassen. De pup zal het eigen nest (de bench) niet willen vervuilen waardoor het zindelijk worden zo makkelijk aan te leren is.

Hondenbench Ebo Zwart (Hond)   PUPPY TRAININGSMAT S 20ST LOKSTOF

Nog meer hulpmiddelen bij het zindelijk maken zijn puppy pads en hondenluiers. Deze zijn er in verschillende maten dus er is voor ieder ras wel wat beschikbaar. Een puppy pad zijn super absorberend en zorgen er zo voor dat de vloer of het tapijt droog blijft. Ze zijn sneldrogend en voelen zacht aan. Je kunt deze in het begin gebruiken bij het zindelijk maken mocht de hond het niet meer op kunnen houden en er geen mogelijkheid is om snel naar buiten te gaan. Ook kun je een puppy pad houder kopen waarin je de puppy pads kunt leggen. Hondenluiers zijn ook een handig hulpmiddel voor als er weer geen mogelijkheid is om de hond op tijd uit te laten. Ook deze zijn super absorberend en vangen de ontlasting op. Let er wel op dat je er geen gebruik van maakt als je in de buurt bent en de hond gewoon uit kunt laten anders duurt het proces van zindelijkheid veel langer. Hondenluiers kunnen ook een handig hulpmiddel zijn voor loopse teefjes. In plaats van een loopsheidbroekje kun je ook een hondenluier gebruiken. Wil je meer lezen over het zindelijk maken van een pup? Lees dan onze blog: Hoe maak je een pup zindelijk?

Incontinentie bij honden

Incontinentie is onbewust urine verliezen. Je vind dan natte plekken in huis waar de hond heeft gelegen of de hond verliest tijdens het lopen kleine hoeveelheden urine. Vaak ligt dit aan een slecht werkende kringspier van de blaas en plasbuis. Dit kan gebeuren na een sterilisatie van een teefje omdat het hormoon oestrogeen dan wegvalt. Er zijn bepaalde rassen die die hier gevoeliger voor zijn zoals bijvoorbeeld een poedel of een boxer. Als een teefje voor de eerste loopsheid wordt gesteriliseerd is de kans groter dan als het na de loopsheid wordt gedaan. Ook honden met overgewicht hebben meer kans om incontinent te worden omdat er dan meer druk is op de blaas. Als een pup of jonge hond incontinent is, is de oorzaak vaak een aangeboren afwijking aan de urinewegen.

Hondenluiers Dipy XXSHondenverzorging Gentleman Wraps Plus

Als je denkt dat jouw hond incontinent is kun je daarmee naar de dierenarts gaan. Zij kunnen kijken of er wat aan te doen is. Vind je het vervelend dat je urine terugvind in huis? Dan kun je ook gebruik maken van wat hulpmiddelen om dit tegen te gaan. Denk hierbij aan een hondenluier of als de reu last heeft van incontinentie kun je kiezen voor een plasband. Hondenpampers vangen de urine op en werken super absorberend. Deze zijn vooral geschikt voor incontinentie bij teefjes. Heb je een reu, dan kun je kiezen voor een plasband. Bij ons vind je de Gentleman Wrap King van Flamingo in het assortiment. Deze is te bevestigen met klittenband en kan gewassen worden op 30 graden. Je kunt deze plasband gebruiken bij incontinentie, chronische ontstekingen van het geslachtsorgaan en bij ongecontroleerd dek gedrag.

Zindelijkheid en incontinentie hulpmiddelen kopen bij Huisdierplezier

Als je de juiste hulpmiddelen gevonden hebt kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier, jouw online dierenwinkel. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je eerst nog wat vragen hebt over een bepaald artikel of over jouw geplaatste bestelling dan kun je gerust even contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn bereikbaar op werkdagen via de chat op de website, via e-mail of via de telefoon. Onze medewerkers zullen hun uiterste best doen om jou van de juiste informatie te voorzien.

Huisdierplezier biedt méér voor jouw viervoeter!

Als je nog meer artikelen nodig hebt die bijdragen aan de verzorging van jouw hond kun je eens kijken onder het kopje hondenverzorging. Hier vind je alle artikelen die te maken hebben met de vachtverzorging, oog- oor- nagel- en tandverzorging, vlooien en tekenbestrijding, afweer- en schoonmaakmiddelen maar ook loopsheidbroekjes, hondenkragen en Medical Pet Shirts vind je hier terug! Als je ook nog wat leuks of lekkers voor de hond wil kopen kun je ook eens kijken bij onze hondensnacks en hondenspeeltjes. Ook kun je leuke artikelen lezen over honden op onze webshop zoals; 

Blog: "Halsband of Hondentuig?"
Blog: "Een hond als huisdier, wat heb je nodig?"
Blog: "Hoe verzorg je een hond?"
Blog: "De hond bezig houden in de bench?"
Blog: "Populairste hondenrassen!"

Menu