• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Vachtverzorging Hond

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Pagina:
  1. 1
  2. 2

De vachtverzorging bij honden

Tegenwoordig zie je dat er veel honden om de zoveel tijd naar een trimsalon gebracht worden waar ze een volledige knip, scheer, pluk of was en kambeurt krijgen. Als je de hond daarna ophaalt ziet deze er weer piekfijn uit. Hier zit natuurlijk wel een kostenplaatje aan. Heb jij het idee dat je dit zelf ook kunt? Dan heb je daar wel de juiste hulpmiddelen voor nodig. Elke vachtsoort heeft een eigen behandeling nodig. We gaan ze hieronder bespreken en laten zien welke benodigdheden je nodig hebt om dit te kunnen doen.  

Cão feliz yorkshire terrier após o banho | Foto Premium

De hond in bad doen
Er wordt vaak gezegd dat een hond wassen niet zo goed is maar dat is een fabeltje. Af en toe een wasbeurt is goed om te doen. Zeker tijdens de ruiperiode voorkomt dit veel haren in huis. Om het baderen van jouw viervoeter zo fijn mogelijk te laten verlopen kun je gebruik maken van badartikelenvoor honden. Gebruik een hondenshampoo die geschikt is voor jouw hond, een conditionervoor het goed doorkomen van de vacht of maak gebruik van een honden droogshampoo. Ook zijn er speciale handdoeken verkrijgbaar bij de overige badartikelen, deze handoeken absorberen vocht snel om zo de hond sneller drogen, ook handig om al die nattigheid in huis te voorkomen.

Hondenverzorging, kammen van wol. express rui. mooie hond in een schoonheidssalon. dieren verzorgen, haren kammen. meester van het verzorgen van honden. | Premium Foto

De vacht van de hond ontklitten
Soms wil de vacht wel eens gaan klitten. Het is noodzaak er deze op tijd uit te halen voordat het erger wordt. Wil je het wat makkelijker maken dan kun je vooraf de vacht behandelen met een ontklitspray. Voor het ontklitten van een hondenvacht kun je gebruik maken van een slickerborstel, een kam of zelfs een klittenkam. Met een slickerborstel en een hondenkam kun je voorzichtig de klit eruit halen, als de klit te erg is kun je gebruik maken van een klittenkam. Deze kam heeft meestal wat langere gebogen tanden waar aan de binnenzijde een scherp randje zit waarmee je voorzichtig in de klit kunt snijden. Neem hier een kijkje voor een hondenborstel, een verzorgingshandschoen of een hondenkam.

Premium Photo | Little yorkshire terrier dog getting combed out

De vacht van een hond ontwollen
Sommige hondenrassen hebben veel ondervacht of ook wel onderwol. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een Berner Sennen, een Golden retriever of een Keeshond. Als je deze ondervacht niet allemaal in huis terug wil vinden is het handig om de hond te ontwollen. Was de hond en laat het water enkele minuten goed in de vacht trekken. Het allerbeste is als je een waterblazer hebt waarmee je na de wasbeurt de losse haren eruit kunt blazen maar dat wordt natuurlijk wel een zooitje en niet iedereen heeft zo’n waterblazer in huis. Als de hond droog is kun je aan de gang met een ondervachthark. Hiermee kam je heel fijn de wol eruit. Ook kan er gebruikt worden gemaakt van een shedder of een furminator. Let er wel op dat je goed moet weten hoe je daarmee om moet gaan zodat je de vacht van de hond niet ‘verpest’. Bekijk alle borstels en kammen om de perfecte vachtverzorging aan jouw hond te kunnen bieden. 

Alles voor de verzorging van de vacht van je viervoet!

De vacht scheren, plukken of strippen
Als je een hond hebt waarvan de vacht geschoren, geplukt of gestript moet worden raden we je aan om naar een trimsalon te gaan. Dit zijn behandelingen die juist moeten gebeuren en waar je een handigheid in moet hebben. Natuurlijk kun je ook een cursus gaan volgen om dit zelf te leren zodat je dit zelf bij jouw eigen hond kunt doen. Mocht je de uitdaging aan willen gaan dan kun je kijken naar een honden scheerapparaat, een trimmes of trimduimpjes. Bij honden waarvan de vacht geschoren moet worden moet je denken aan een Labradoodle of een Spaanse waterhond. Hondenrassen met een plukvacht zijn bijvoorbeeld een Ruwharige Teckel, een Schnauzer of een Cairn Terriër. Ook kunnen de Cairn Terriër en de Schnauzer een stripvacht hebben.

Groomer fa un taglio di capelli per l'yorkshire terrier con le forbici | Foto Premium

De vacht van de hond knippen of effileren
Honden die geknipt moeten worden hebben een krulvacht. Als je deze vacht uitkamt zal deze er pluizig uitzien. Hondenrassen die zo’n soort vacht hebben zijn onder andere de Poedel, de Bichon Frisé en de Lagotto Romagnolo. Doordat de krulvacht zo pluizig wordt na het uitkammen kun je deze makkelijk knippen met een rechte hondenschaar. Voor honden met een langere vacht en je deze langere vacht ook wil behouden is effileren aan te raden. Dit is een methode waarbij de puntjes worden ingekort en als het nodig is worden uitgedund. Bij veel rassen wordt effileren ook toegepast om de broek en de borst uit te dunnen. Ook worden de voetjes van honden vaak netjes gemaakt met een effileerschaar. Let wel op dat knippen en effileren niet makkelijk is en dus ook vaak alleen in de trimsalon gedaan wordt. Wel kun je dit leren en is het verstandig om eerst een cursus te doen voordat je hieraan begint. Hondenrassen waarbij effileren vaak wordt toegepast zijn bijvoorbeeld een Newfoundlander of een keeshond. Ook wordt effileren vaak gedaan bij een Shih Tzu, een Maltezer of een Lhaso Apso. Kijk hier voor al onze rechte hondenscharen en effileerscharen voor honden.

Hoe laat je jouw hond lekker ruiken?

Na een frisse wasbeurt met een lekker ruikende hondenshampoo ruikt de hond altijd een tijdje heerlijk. Maar na een tijdje kan het zijn dat je jouw maatje weer begint te ruiken. Dat hoort er natuurlijk bij maar er zijn middeltjes waardoor je jouw hond altijd lekker fris kunt laten ruiken! Denk hierbij aan een honden verzorgingsspray of een hondenparfum. Een paar spraytjes doen wonderen. Lekker even inwrijven en jouw hond ruikt weer heerlijk. Ook een tussentijdjes wasbeurt met een honden droogshampoo is een optie. Dat is veel minder werk dan je hond helemaal in bad doen en het resultaat mag er zijn.

Vachtverzorgingsartikelen voor jouw hond kopen bij Huisdierplezier

Heb je alle artikelen gevonden die jouw gaan helpen bij het verzorgen van de vacht van jouw hond? Dan kun je deze eenvoudig bestellen via onze webshop. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal de bestelling nog dezelfde dag verzonden worden. Zo kun je snel aan de slag! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je eerst nog wat vragen hebt over een artikel of over de door jouw geplaatste bestelling kun je gerust even contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn bereikbaar op werkdagen via de chat op de website, via e-mail en via de telefoon. Onze medewerkers zullen er alles aan doen om jouw van de juiste informatie te voorzien.

Ben je ook op zoek naar andere verzorgingsartikelen voor de hond klik dan hier! Wil je liever een mooie hondenmand, leuke hondenspeeltjes of lekkere hondensnacks? Dan is dat natuurlijk ook allemaal mogelijk bij Huisdierplezier!

Menu