• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Oog- Oor- Nagel- en Tandverzorging

Verzorgingsproducten voor de ogen, oren, nagels en tanden van honden

Er komt heel wat kijken bij de verzorging van een hond. Het is niet alleen het zorgen voor goede voeding, water en snacks, maar soms heeft de hond ook wat extra verzorging nodig aan de ogen, oren, nagels en tanden. Het is belangrijk dat je daar de juiste middelen voor gebruikt en dit ook op de juiste manier toepast. Hieronder gaan we laten zien wat je allemaal kunt doen om jouw hond in topconditie te houden.

Close-up arts het oog van de hond schoonmaken | Gratis Foto

Oogverzorging bij honden

Het kan soms zijn dat je jouw hond last heeft van de ogen. Het kan zijn dat de hond een oogontsteking heeft. De symptomen zijn voor het baasje niet altijd makkelijk te herkennen. Het kan zijn dat de hond tranende, slijmerige of zelfs pussige ooguitvloeiingen en de vorming van een traanstreep heeft. De hond heeft rode ogen en er is een derde ooglid zichtbaar. De hond kan met de poten langs de ogen gaan wrijven omdat het jeukt en kan zelfs lusteloos of ziekig ogen. Bij een ontstoken oog is het oogslijmvlies aangetast. Ze noemen dit ook wel conjunctivitis. Het is belangrijk dat je hiermee naar de dierenarts gaat.

Ook zijn er honden die verder niets ergs hebben aan de ogen maar dat er traanstrepen ontstaan. Dit kan voor komen door dat de traanbuizen van een hond verstopt zijn of er een verhoogde aanmaak van traanvocht is. Normaal wordt dit overschot aan traanvocht naar de neus afgevoerd maar dat is niet altijd zo het geval waardoor de hond gaat tranen. Bij honden met een witte vacht zie je dan vaak een bruine streep onder ogen, de traanstreep. Dit komt omdat de vacht door de tranen verkleurd. Dit ziet er niet zo mooi uit en is gelukkig eenvoudig schoon te maken. Bij ons vind je de Petcare Traanstreepremover van Flamingo. Je kunt hier eenvoudig de traanstrepen mee verwijderen. In combinatie met Oog en Oordoekjes voor Honden van Flamingo zorg je ervoor dat dit hygiënische manier gebeurt. Shop hier alle benodigdheden voor de oogverzorging van de hond. 

Gratis Foto | Dierenarts die het oor van de hond met otoscoop inspecteert

Oorverzorging bij honden

Sommige honden kunnen last hebben van overtollig oorsmeer en vuil in de oren. Het is goed om de oren schoon te maken om een oorontsteking te voorkomen. Onze Flamingo Oorreiniger in combinatie met de veilige Petcare wattenstaafjes van Flamingo kun je dit makkelijk zelf. De oorreiniger lost het overtollige oorsmeer en vuil op. Breng regelmatig wat druppels aan in het oor en masseer dit zachtjes in. Ook kun je gebruik maken van de veilige wattenstaafjes om het oor extra goed schoon te krijgen. Rondom en het oor kun je gebruik maken van onze Oog en Oordoekjes van Flamingo. Zo kun je de oren van jouw hond op een hygiënische manier schoonhouden.

Ook kan er oormijt bij honden voor komen Er zijn oorreinigers die ook werken tegen oormijt, de Flamingo Oorreiniger helaas niet. Oorpijn bij honden kan duiden op een oorontsteking? Dan is het verstandig om naar de dierenarts te gaan. Een oorontsteking is te herkennen aan dat ze schudden met hun kop, krabben aan de oren en daarbij soms piepen van de pijn. De uitwendige gehoorgang kan er vies en rood uitzien maar ook de inwendige gehoorgang kan vies zijn, rood zijn en stinken. Je shopt hier alles voor de oorverzorging van de hond.

Nagel knippen voor honden. man met een nagelknipper voor dier om de nagel van de hond te snijden. bovenaanzicht | Premium Foto

Nagelverzorging bij honden

Ook de nagels van de hond moeten in de gaten worden gehouden. Honden nagels knippen is soms nodig om ongemak te voorkomen. Normaal gesproken slijten de nagels als de hond over straat of andere ruwe ondergronden loopt. Honden hebben ook een duimnagel, deze raakt de grond niet en zal met een honden nagelschaar geknipt moeten worden. Honden hebben 5 tenen aan de voorpoot en 4 tenen aan de achterpoot. Echter zijn er sommige honden die ook achter 5 tenen hebben. Dit wordt ook wel een wolfsklauw of Hubertusklauw genoemd. Als jouw hond deze extra teen ook heeft moet die nagel ook geknipt worden. Hondennagels knippen is niet zo moeilijk alleen het kan soms zijn dat de hond dit niet zo fijn vind en niet goed meewerkt. Met geduld, oefening en de juiste honden nageltang lukt het wel. 

Wanneer je de nagels van een hond moet knippen kun je zien door te kijken of de nagels van de hond de grond raken als hij of zij staat. Als dit niet het geval is hebben de nagels de juiste lengte. Als de nagels de grond raken moeten ze geknipt worden. Ook als de tenen van de hond scheef staan moeten ze meestal geknipt worden. Tot hoever je moet knippen is bij honden die lichte nagels hebben meestal goed te zien. Je ziet meestal het leven zitten en knipt dan tot enkele millimeters voor het bloedlijntje de nagel af. Als de hond donkere nagels heeft is dit wat lastiger. Het is dan een beetje gokken tot hoever je moet gaan. Als je hier hulp bij nodig hebt kun je eventueel hulp zoeken bij een trimsalon of een dierenarts. Je shopt hier alles voor de nagelverzorging van de hond.

Honden wassen tanden met de hand | Premium Foto

Tandverzorging bij honden

Het gebit van jouw hond schoonhouden voorkomt veel problemen in de toekomst. Het is daarom goed om een aantal keer per week de tanden van de hond te poetsen. Het is slim om ze dit van kleins af aan al aan te leren. Er zijn verschillende soorten tandenborstels voor honden verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een vingertandenborstel of gewoon een normale tandenborstel voor honden. Op een hondentandenborstel doe je natuurlijk ook hondentandpasta. Tandpasta voor honden heeft meestal een lekker smaakje waardoor ze dit makkelijker accepteren.

Je mag geen tandpasta voor mensen gebruiken bij honden! Ook zijn er nog andere hulpmiddelen om de tanden gezond te houden zoals een tandverzorgingsspray en tand water voor honden. De spray beschermt de tanden tegen tandplak en zorgt voor een frisse adem. Ook het tand water voor honden beschermt het gebit en zorgt voor een frisse adem. Je shopt hier alles voor de tandverzorging van de hond.

Oog, oor, nagel en tandverzorgingsproducten kopen bij Huisdierplezier

Heb je de juiste producten gevonden om jouw hond optimaal te verzorgen? Dan Kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je eerst nog wat vragen hebt kun je contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn bereikbaar op werkdagen via de chat op de website, via e-mail of via de telefoon. Onze medewerkers doen er alles aan om jou van de juiste informatie te voorzien.

Huisdierplezier, de online dieren specialist

Wil je ook nog andere spulletjes voor jouw hond? Huisdierplezier heeft een totaal aanbod voor jouw hond, waar je naar hartelust kunt shoppen voor alle hondenbenodigheden welke je nodig hebt! Neem dan ook eens een kijkje bij onze andere hondenverzorging producten, hondenkussens, hondenriemen of hondentuigen. Onze hondenwinkel staat bordevol leuke items voor pups, jonge honden én volwassen en oudere honden! Naast een groot assortiment voor huisdieren schrijven wij ook regelmatig leuke blogs, zoals deze blogs over honden;

Blog: Hoe verzorg je een hond?
Blog: Wat heb je nodig voor een hond?
Blog: De hond bezig houden in de bench
Blog: Hoe maak je een pup zindelijk?

Menu