• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Loopsheidbroekjes

Loopsheidbroekjes voor teven

Teefjes worden loops in de puberteit. Loopsheid is de periode dat het lichaam van de teef zich voorbereidt om gedekt te worden. De leeftijd is verschillend, kleine rassen worden meestal loops tussen de 6 en de 10 maanden, grotere rassen worden loops tussen de 10 en de 16 maanden. Daarna zal een teef ongeveer 2 keer per jaar loops worden. Tijdens de loopsheid veranderen de hormoonspiegels waardoor er lichamelijke en gedragsveranderingen ontstaan. Mocht het zo zijn dat jouw teefje na 2 jaar nog steeds niet loops is dan is het aan te raden om even naar de dierenarts te gaan. Teefjes blijven de cyclus hun hele leven houden. Het is niet zo dat dit net als bij de mens op een bepaalde leeftijd stopt. Wel wordt de vruchtbaarheid met de jaren minder.

Hondenverzorging-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

Hulpmiddelen voor loopsheid bij de hond

Een loopse hond in huis is natuurlijk niet heel erg fris. Het kan zijn dat de teef best wat bloed verliest en dit zelf niet zo goed schoonhoud waardoor je dit overal terug vind in huis. Daar hebben wij goede oplossingen voor! Er zijn namelijk hulpmiddelen om het bloed op te vangen zoals loopsheidbroekjes en hondenluiers. Wel is het verstandig om de hond zo vroeg mogelijkheid aan te leren om de hondenslip of de luier aan te houden. Begin direct bij de eerste keer dat jouw hond loops is met het dragen van een broekje, op deze manier wordt het niet speciaal voor de hond. De loopheidsbroekjes kunnen worden voorzien van een inlgekruisje welke bloeddruppels opvangen en vasthouden. Hieronder kun je lezen wat een loopheidsbroekje voor de hond exact inhoudt.

Wat is een loopsheidbroekje?

Een loopsheidbroekje is een broekje met een opening voor de staart waarin een inlegkruisje zit die het bloed opneemt. De broekjes zijn over het algemeen makkelijk aan te doen bij de hond en zijn voor de hond geen belemmering. De inlegkruisjes moeten natuurlijk wel vervangen worden wanneer ze vies zijn. Hiervoor zijn navulverpakkingen verkrijgbaar. Een hondenbroekje is verkrijgbaar in verschillende maten en let ook goed op bij het bestellen van een navulverpakking met inlegkruisjes. Een loopsheidbroekje is speciaal voor binnen en doe je uit als je de hond gaat uitlaten. Een veel gemaakte fout is dat mensen denken dat een teef met een loopsheidbroekje niet gedekt kan worden. Laat de teef wanneer deze loops is niet los lopen, ook met een hondenbroekje aan kan het misgaan!

Loopsheidbroekje Velcro Hondenverzorging Inlegkruis

Voortekenen loopsheid en hoe je omgaat met het gedrag

Het is soms moeilijk te zien wanneer de hond loops is. Je kunt dit wel merken aan het gedrag van de hond of aan lichamelijke veranderingen. De teef kan wat onrustig en humeurig zijn. De meeste hondenrassen worden 2 keer per jaar loops, dit duurt ongeveer 3 weken waarbij het bloedverlies bij de hond steeds meer afneemt. Wanneer jouw hond loops is het belangrijk hier rekening mee te houden. Stel niet te hoge eisen en zie af van traingingen die wat moeilijker zijn. Wel mag je natuurlijk de hond corrigeren wanneer dit nodig is. Aan het lichaam kun je zien dat de vulva opzwelt en dat de teef bloederige afscheiding verliest. Soms valt dit niet op omdat sommige teven dit heel erg goed schoonhouden. Een teef die loops is geeft een geur af die reuen van ver ruiken. Laat haar dus niet loslopen en ga ook niet wandelen in een losloopgebied of ga in tijden wanneer het minder druk is.

Een loopsheidbroekje kopen bij Huisdierplezier

Heb je de juiste maat gevonden en wil je een loopsheidbroekje kopen? Dan kan dat bij de online dierenwinkel Huisdierplezier! Als je eerst nog vragen hebt kun je ook contact opnemen via de chat op de website. Je krijgt dan een medewerker te spreken die jou helpt bij het zoeken van het juiste hondenbroekje. Als je de bestelling dan plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze de zelfde dag nog verzonden worden. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Heb je vragen die je liever wil stellen via de mail of telefoon? Dan kun je op werkdagen, van maandag tot en met vrijdag, contact opnemen met onze klantenservice.

Huisdierplezier, jouw online dierenspecialist!

Een goede hondenverzorging begint hier! Je vind er alle artikelen die nodig zijn voor de lichamelijke verzorging van jouw hond. Heb je ook nog andere spulletjes nodig neem dan eens een kijkje bij onze heerlijke hondensnacks of leuke hondenspeelgoed in onze Hondenwinkel. Naast een breed assortiment hondenproducten schrijven wij ook regelmatig leuke en leerzame hondenblogs, waar je jouw kennis kunt uitbreiden en leuke weetjes kunt lezen over deze fantastische huisdieren. Lees een van onze hondenblogs waaronder;

Blog: "Hoe maak je een pup zindelijk?"
Blog: "Hoe verzorg je een hond?"
Blog: "Populairste hondenrassen"
Blog: "Hoe kies je de juiste hondenbench?"

Menu