• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Koelmat Hond

Koelmat voor honden

Nederlandse zomers worden steeds warmer. Waar de temperatuur vroeger met uitzondering boven de 30 graden kwam, komt deze tegenwoordig met gemak boven de 30 graden en zelfs een temperatuur van 35 graden is geen uitzondering meer. Op deze warme dagen trekken we massaal naar het strand, naar lokale meertjes en ook de zwembaden liggen overvol. Maar wat kunnen we doen voor onze huisdieren met dit weer? Kunnen we onze honden bijvoorbeeld beschermen en een fijne zomer bezorgen zonder kans op oververhitting? Op deze pagina vind je het nut en de werking van verzorgingsproducten voor honden met een verkoelende werking zoals de hondenkoelmat. Wanneer kun je een koelmat voor de hond gebruiken en waar is een verkoelende hondenmat eigenlijk van gemaakt? We bespreken de verschillende soorten koelmatten in onze hondenwinkel en hiernaast bekijken we meer verkoelende producten voor de hond. Op deze manier ga je goed voorbereid de zomer tegemoet.

Puppy van kleine grijze siberische husky hond ruiken en drinkwater uit afgeronde zilverplaatje. harige, gedragen puppy kijken naar plaat, spelen. isoleer op wit. heerlijk huisdier. | Gratis Foto

Lichaamstemperatuur van een hond

Honden hebben een normale lichaamstemperatuur van tussen de 38 en 39 graden. Deze lichaamstemperatuur heeft de hond dus in rust en ontspannen toestand. Wanneer jouw hond opgewekt voelt, enthousiast wordt of inspanning moet geven voor bijvoorbeeld rennen of spelen stijgt deze temperatuur. Na de inspanning zakt de temperatuur weer naar een normaal niveau. Echter op warme dagen is de omgevingstemperatuur hoog en soms zelfs gelijk aan de lichaamstemperatuur hierdoor is afkoelen lastig voor de hond en kan oververhitting ontstaan. Op deze dagen is het aan te raden jouw hond te voorzien in voldoende afkoeling, een koelmat is hiervoor een handig hulpmiddel.

Koelmatten voor honden

Zoals we allemaal weten, voorkomen is beter dan genezen. Het is makkelijker om de lichaamstempratuur van de hond op peil te houden dan een oververhitte hond te laten afkoelen. Daarom is het belangrijk dat je op warme dagen voorzorgsmaatregelen neemt en jouw hond niet in oververhitting terecht komt. Een handig hulpmiddel hiervoor is de hondenkoelmat. Deze zelf koelende mat zorgt voor verkoeling en verlaging van de lichaamstemperatuur maar voorkomt hierbij onderkoeling.

Waar is een koelmat van gemaakt? Een verkoelende mat voor honden bevat een speciale maar dierveilige gel. Deze zelf koelende gel hoeft niet te worden voor gekoeld en het gebruik van een koelkast of diepvries is dus overbodig bij deze matten. De gel in de koelmat heeft van nature een koelende functie, deze voelt dan ook altijd een aantal graden koeler aan dan de omgevingstemperatuur. Op deze manier kan de hond dus afkoelen op de mat. Wij krijgen vaak de vraag; Is een koelmat veilig voor honden? De hondenmatten uit ons assortiment hebben geen geur, zijn gevuld met niet-giftige gel en zijn volledig veilig voor de hond bij goed gebruik.

Hoe werkt een koelmat voor honden? Zoals hierboven al beschreven werkt de koelmat zonder gebruik van koelelementen of voorbereiding. De koelmat is direct klaar voor gebruik en zorgt dan ook meteen voor verkoeling voor de hond. Wanneer de hond langere tijd op de mat ligt zal deze uiteindelijk de lichaamstemperatuur over gaan nemen, zodra de hond weg loopt van de mat zal deze echter weer afkoelen. Ligt jouw hond de gehele dag op de mat? Leg deze dan tussendoor even in de koelkast, voor snellere afkoeling van de mat.

Waar is een koelmat voor geschikt? De koelmatten in ons assortiment zijn veilig, ze zijn voorzien van een non-toxic gel en doen dan ook geen schade aan de gezondheid van de hond. Wel is het aan te raden de hond niet op de mat te laten bijten dit beschadigd de mat. De koelmat kan perfect gebruikt worden in de hondenmand, de honden Bench of los op de vloer voor verkoeling. Ook is een honden mat met verkoelend effect ideaal te gebruiken in de auto Bench van de hond. Hiernaast kan de koelmat natuurlijk ook gebruikt worden voor andere huisdieren welke verkoeling kunnen gebruiken op warme dagen.

Verschillende soorten koelmatten in ons assortiment

Verkoelende hondenmatten komen in verschillende maten, kleuren en modellen. In grote lijnen bieden de verschillende soorten koelmatten dezelfde voordelen, het biedt de hond verkoeling op warme dagen. Om je een goed overzicht te kunnen geven binnen de mogelijkheden van onze hondenwinkel presenteren we je graag de verschillende koelmatten uit ons assortiment;

Hondenmat koelmat

De klassieke hondenkoelmat. Deze klassieke koelmat komt in verschillende maten waardoor hij af te stemmen is op de grootte van jouw hond. De koelmat werkt zonder voorbereidingen en hoeft niet in de vrieskast te worden voor gekoeld. De koelmat is direct klaar voor gebruik.

Koelmat Fresk Drop Fuchsia

De Fresk Drop hondenkoelmat. Deze speelse koelmat heeft een leuk design met opdrukken van waterdruppels. De koelmatten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn door de zelf koelende gel direct in gebruik te nemen. Plaats de koelmat in de hondenbench of los op de vloer en laat jouw hond genieten van het verkoelende effect van deze hondenkoelmat.

Honden Koelkussen Fresk Drop Grijs

Het Fresk hondenkussen. De Fresk hondenkussens zijn wat dikker dan de gebruikelijke koelmatten, hierdoor wordt het effect van verkoeling versterkt maar kan de hond toch comfortabel plaats nemen op het koelkussen. Dit honden koelkussen is perfect voor in de hondenmand of hondenbench maar kan natuurlijk ook los gebruikt worden. Voor een extra koelend effect kan het koelkassen in de koeling worden gelegd maar door de speciale gel is dit niet noodzakelijk.

Honden Koelkussen Fresk Been Grijs

Het speelse Koelkussen voor de hond. Dit koelkussen is voorzien van de speciale koelgel voor honden en komt in een leuk design van een hondenbot. Dit kussen is los te gebruiken maar kan tevens worden gebruikt in een hondenmand of hondenbench. Het koelkussen komt in verschillende maten waardoor je deze eenvoudig kunt afstemmen op de lichaamslengte van jouw hond.

Enkele tips voor het gebruik van een koelmat

Ondanks de ingrediënten waarmee de hondenkoelmat is gemaakt veilig zijn en niet giftig is het natuurlijk niet gezond voor de hond om de gel op te eten. Bij normaal gebruik zal de koelmat niet zomaar stuk gaan maar hierbij is het wel belangrijk dat de koelmat op de juiste manier wordt gebruikt. Graag geven we je wat tips om deze verkoelende hulpmiddelen te gebruiken voor jouw hond.

Train je hond en laat hem wennen aan de koelmat. Iedereen kent het wel, een nieuwe speeltje voor de hond. Hij neemt het overal mee naartoe en is niet per altijd even voorzichtig met zijn nieuwe maatje. Het is zaak dat de hond dit natuurlijk niet gaat doen met de koelmat, hiervoor is de koelmat niet bedoeld. Leer de hond dan ook dat de koelmat geen speelgoed is waarin je kunt bijten. Leg de koelmat op een plek waar jouw hond normaal gesproken rust pakt of een dutje doet.

Laat de hond niet alleen op de koelmat. Zeker wanneer je niet weet hoe jouw hond gaat reageren op de koelmat is het belangrijk dat je de hond niet alleen laat met zijn nieuwe mat. Houd toezicht en controleer de mat regelmatig op bijt sporen. Corrigeer de hond wanneer je ziet dat deze in de mat bijt of met zijn nagels ‘graaft’ op de mat.

Zorg voor een snel koelend effect. De honden koelmatten vragen geen voorbereiding, ze zijn direct klaar voor gebruik! Toch kun je de koelmat even in de koelkast leggen om het koelproces te versnellen, op deze manier help je jouw sneller af te koelen maar voorkom je onderkoeling zoals dit bijvoorbeeld bij koelelementen kan gebeuren.

Het schoonmaken van een koelmat. Het schoonhouden van een verkoelende mat voor honden is vrij simpel, je kunt deze eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek. De koelmatten mogen beslist niet worden gewassen in de wasmachine of door het gebruik van een droger worden gedroogd.

Zijn er nog meer verkoelende producten voor honden?

Naast onze koelmatten zijn er natuurlijk meer producten welke je kunnen helpen op warme zomerdagen. In ons assortiment verkoeling voor honden vind je allerlei producten welke het jouw viervoeter aangenaam kunnen maken.

Koelmanden en koelmattenNaast de welkbekende koelmatten zijn er tegenwoordig ook leuke hondenmanden welke dit verkoelend effect kunnen bieden. Onze koelmanden voor honden zijn gemaakt van dezelfde materialen als de koelmatten maar bieden hiernaast het veilige en geborgen gevoel van een hondenmand.

Koelhalsbanden. Ook verkoelende halsbanden voor honden zijn ideaal in de zomer. De verkoelende gel zien we ook terug bij deze halsbanden en doordat de halsband op de nek wordt gedragen geeft deze een snelle verkoeling. Kies voor een verkoelende halsband nooit voor een vries element, dit zorgt niet voor verkoeling maar onderkoeling bij de hond. Dit moet natuurlijk worden voorkomen.

Koeljasjes voor hondenIn ons assortiment vind je sinds kort ook verkoelende jasjes voor honden. Deze hondenjasjes geven een verkoelend effect op het lichaam van de hond. De jasjes zijn perfect voor honden welke de rust niet kunnen vinden op een koelmat te gaan liggen maar toch verkoeling nodig hebben.

Koelspeelgoed voor hondenOok op het gebied van speelgoed kun je veel doen met verkoeling bij de hond. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hondenzwembaden of koelspeelgoed voor honden. Veel van ons hondenspeelgoed kan gebruikt worden in of rondom het water. En zelfs vries speelgoed voor honden vind je terug in ons assortiment.

Puppy van kleine grijze siberische husky hond ruiken en drinkwater uit afgeronde zilverplaatje. harige, gedragen puppy kijken naar plaat, spelen. isoleer op wit. heerlijk huisdier. | Gratis Foto

Heb je vragen over onze koelproducten?

Heb je na het lezen van deze informatie vragen over een van onze koelproducten voor honden? Wil je graag meer informatie ontvangen over onze koelmatten of ben je op zoek naar tips om jouw hond het zo aangenaam mogelijk te maken in de zomermaanden? Neem dan gerust contact met ons op, de medewerkers van Huisdierplezier helpen je graag verder. Wil jij meer informatie over huisdieren en warmte? Lees dan zeker eens onze blog: Huisdieren en warmte, waar we extra aandacht hebben besteed aan de verkoeling van jouw hond op warme zomerdagen.

Menu