• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Kauwsnacks

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Kauwsnacks voor honden

De gemiddelde hond begint al te kwispelen wanneer ze de bekende ‘snackkast’ open horen gaan. Een pootje of zelfs twee, een kusje of een high-five wanneer er snacks in het spel komen doet jouw hond de mooiste kunstjes en trucjes. Maar wist je dat hondensnacks ook vaak een andere positieve werking heeft op de gezondheid van jouw hond? Op deze pagina besteden we aandacht aan heerlijke kauwsnacks voor honden. We bespreken waarom kauwsnacks, de verschillende soorten kauwsnacks en wat voor positieve werking een lekkere hondensnack op de gezondheid van jouw hond kan hebben.

De hond kijkt naar een bos worstjes. franse bulldog en worstjes. grappig portret van een zwarte bulldog. | Premium Foto

Soorten kauwsnacks voor honden

De hondensnacks om te kauwen zijn in grote lijnen in te delen in 2 groepen; dierlijke hondensnacks en plantaardige hondensnacks. Zoals de naam al doet vermoeden gaat dit over producten welke dierlijke ingrediënten of plantaardige ingrediënten bevatten. Vaak zijn hondenbaasjes op zoek naar een hondensnack voor langdurig kauwen, dit kan helpen bij bijvoorbeeld het trainen om alleen te zijn, het vinden van rust voor een pup of om de hond gewoon lekker bezig te houden. In ons assortiment vind je daarom ook verschillende soorten kauwsnacks. Hieronder specificeren we een aantal van deze kauwsnacks zodat je een idee krijgt waar onze producten uit bestaan en voor gebruikt kunnen worden.

Kauwsnacks voor puppies - Puppies kunnen al vanaf vrij vroege leeftijd kauwen op een kauwsnack, natuurlijk is het wel belangrijk dat deze snacks geschikt zijn voor het melkgebit van een pup. Grote stukken gedroogd vlees kan voor sommige pups te veel zijn, je kunt dan beter kiezen voor vissnacks of gedroogd organen welke minder bijtkracht vragen van de pup. Ook gedroogde kipfilet valt vaak goed in de smaak bij jongere pups en honden, hier kunnen ze vaak ook wat langer mee doen. Is jouw pup al wat groter dan kun je rustig overgaan naar wat hardere snacks zoals bullepees, gedroogde kippenpoten, runderlong etc. Let ook op dat sommige pups gevoelige darmen hebben, vettere snacks zoals varkenssnacks kun je daarom beter nog niet geven.

Kauwsnacks voor honden met allergien - Honden met een allergie of intolerantie kunnen natuurlijk ook niet alles eten. Voor deze honden bestaan er hypoalergene hondensnacks, deze snacks bestaan uit slecht 1 eiwitbron waardoor je dus bepaalde eitwitten kunt overslaan. In ons assortiment vind je een groot aanbod hondensnacks voor honden met allergieen of intolerantie voor bepaalde eiwitten. Ook kun je natuurlijk kiezen voor plantaardige hondensnacks, deze hebben geen dierlijke eiwitten en zijn dan ook geschikt voor honden met deze allergien.

Kauwsnacks voor honden met gevoelige darmen - De ene hond kan meer verdragen dan de ander. Waar de ene hond alles kan eten zonder last te krijgen begint bij de andere hond de buik al snel te borrelen. Kies in dit geval voor lichtverteerbare kauwsnacks voor de hond. Onder lichtverteerbare hondensnacks voor kauwen verstaan we onder andere; kauwsnacks van gevogelte zoals kippenpoten en eendensnacks, runderluchtpijp, of snacks van hert.

Kauwsnacks voor de heavy kauwer - Er zijn ook honden welke stevig doorkauwen. Wanneer je deze honden een stukje runderlong voorschotelt is het sneller op dan jij het uit de verpakking hebt kunnen halen. Helemaal goed natuurlijk want ze vinden het ook lekker, maar minder geschikt als je de hond langer wilt laten kauwen. Voor de stevige kauwers kun je het beste kiezen voor runderkophuid of een andere stevige honden kauwsnack zoals runderoren, bullepees of kophuidplaat.

Het nut van een lekkere kauwsnack voor de hond

Wist je dat er bij het kauwen op honden botten en andere kauwsnacks endorfine vrij komt bij de hond? Dit geeft de hond een gelukkig gevoel en dit is dan ook een van de redeneren dat jouw hond kwispelend staat te wachten als jij het hondenbot uit de kast haalt. Honden vinden het niet alleen leuk, ze hebben ook de natuurlijke behoefte om te kauwen. Vroeg of laat zal jouw pup zijn tanden in jouw bankstel of nieuwe schoenen willen zetten. Om dit te voorkomen is het slim jouw pup of volwassen hond te voorzien in toegestaan kauwmateriaal. Maar niet alleen ter bescherming van jouw inboedel zijn kauwsnacks goed te gebruiken, ze zijn ook nog eens goed voor de gezondheid van jouw hond.

  • Kauwsnacks voor gebitsreiniging Binnen ons assortiment kauwsnacks vind je speciale snacks welke goed zijn voor de verzorging van het hondengebit. De hond moet extra moeite doen door de hardheid van deze dental hondensnacks waarbij de wrijving tussen het bot en de tanden zorgt voor het verwijderen van tandplak. Hiernaast zorgt er voor het een frissere adem bij de hond. Om te voorkomen dat jouw hond tandsteen krijgt is een kauwstaaf dus een lekkere én gezonde optie.

  • Tijdverdrijf en vermaak met een kauwsnacks Een goede kauwsnack zorgt voor tijdverdrijf bij jouw viervoeter en gaat verveling tegen. Denk bijvoorbeeld aan een honden kauwstaaf wat is gemaakt van 100% buffelhuid, deze kauwstaven houden jouw hond makkelijk een tijdje bezig of een heerlijke buffelstick omhuld met kip of eend. Ideaal te gebruiken wanneer je even het huis uit moet en jouw hond alleen is.

  • Beloning en waardering Hoewel de meeste honden het niet verstaan wanneer we zeggen hoeveel ze voor ons betekenen kunnen we ze dit wel tonen. Door een heerlijke knuffel of een kus op de snoet, maar ook hondensnacks geven jouw hond een waardig gevoel wanneer deze als beloning wordt gegeven. Tenslotte kun je de hond beter belonen voor goed gedrag dan straffen voor verkeerd gedrag. Een heerlijke kauwsnack voor jouw hond is dan ook zeker op zijn plaats wanneer jouw hond gewenst gedrag toont.

Close-up van een schattige hond kauwen op een touw in een grasveld | Gratis Foto

Hoeveel snacks mag mijn hond

Voor ons mensen is regelmatig snacken geen goed idee maar voor honden ligt dit iets anders. Een natuurlijke hondensnack bijvoorbeeld een natuurlijke buffel kauwsnack is helemaal niet ongezond voor jouw hond. Het draagt bij aan een goede tandverzorging, zorgt voor vermaak en het geeft jouw hond ook nog eens een fijn en tevreden gevoel. Wel is het belangrijk dat de hond snacks met mate en maaltijden hierdoor niet worden overgeslagen, de hond moet zijn nodige vitamine en energie uit het hoofdvoer halen. Een snack hoort hier dan ook een aanvulling op te zijn en geen vervanging. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat jouw hond voldoende beweging krijgt, hier stem je de aantal snacks dan ook op af naast de behoefte van de hond en de aanbevolen hoeveelheid per dag van het product zelf. Onze hondensnacks zijn zorgvuldig verpakt en bevatten alle een voeradvies.

Verschillende soorten hondensnacks

Net als wij mensen houden ook honden van een lekkernij op zijn tijd. Een heerlijk hondenbot of kluifje is niet alleen bevorderlijk voor het humeur van jouw hond het draagt ook bij aan de gezondheid van jouw hond. In ons assortiment vind je verschillende soorten hondensnacks waaronder;

Hondenkoekjes - Een lekker koekje voor tussendoor.
Honden beloningssnoepjes - 
Deze snacks zijn perfect ter beloning tijdens het trainen van de hond.
Verwensnacks - Kunnen perfect gebruikt worden om de hond te verwennen.
Kauwsnacks - Kauwsnacks voor honden zijn ideaal tegen verveling en dragen bij aan de tandverzorging.
Hondenbotten - Voor de echte kauwers onder de honden. Gaat verveling tegen en is goed voor de tandverzorging.
Natuurlijke hondensnacks - 100% natuurlijke hondensnacks zonder toevoegingen.
Hypoallergene hondensnacks - Voor honden met een intolerantie die ook af en toe wat lekkers verdienen.
Puppy snacks - Heerlijke snoepjes en kauwsnacks speciaal voor puppy's.
Snackpakketten - Onze snackpakketten zorgen voor langdurig snackplezier voor de hond en voor voldoende voorraad.

Wanneer je op zoek gaat naar een lekker snack voor jouw hond begint het dus bij het kiezen van de soort hondensnack. Wil jij jouw hond voorzien van een klein snackje tijdens de hondentraining? Dan zijn onze trainingssnacks voor honden perfect. Wil jij voor langere tijd voldoende voorraad hebben van de lievelingssnack van jouw hond? Kies dan voor een snack pakket vol met lekkers. Zo is er voor elke gelegenheid een gepaste hondensnack en vind je in ons assortiment zelfs suikervrije hondensnacks, natuurlijke hondensnacks en vegan hondensnacks.

Huisdierplezier dé online dierenwinkel

Heb jij sinds kort een nieuwe pup? Of ben je op zoek naar een fijne online winkel voor honden? Dan ben je bij Huisdierplezier op het juiste adres. Huisdierplezier is dé hondenwinkel op het gebied van huisvesting van jouw pup of volwassen hond. Van hondenmanden tot hondenspeelgoed en van halsbanden tot hondenriemen, shop jouw hondenspullen eenvoudig én snel online bij Huisdierplezier. Ook voor advies en tips kun je ons eenvoudig contacteren door middel van onze contactpagina. Voor de mensen die het interessant vinden om meer over honden te weten te komen hebben wij een aantal blogs geschreven zoals: 

Hoe verzorg je een hond?
Gezonde en veilige kauwsnacks voor puppies
Een hond als huisdier wat heb je nodig?
Het nut van dierenspeelgoed
Populaire hondenrassen op een rijtje
Fietsen met de hond
Hondentuig of hondenhalsband?
Op vakantie met de hond
Benchtraining voor de pup
Honden en warme zomerdagen 

Menu