• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Hondenbotten

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Heerlijke kauwbotten voor honden

Je bent op zoek naar honden botten voor jouw hond maar weet even niet zo goed waar je moet beginnen. Er is namelijk zoveel aanbod dat het soms een flinke zoektocht kan zijn. Het is belangrijk dat je gezonde botten kunt aanbieden zodat de hond kan genieten en jij je geen zorgen hoeft te maken over de gezondheid van de hond.

Zijn hondenbotten wel veilig om te geven?

Over het algemeen kun je je hond met een gerust hart een lekkere hondenkluif geven. Er wordt vaak gezegd dat botten kunnen splinteren of dat de hond daar in kan stikken. Natuurlijk moet je wel opletten wat voor soort bot je geeft aan de hond. Als je kiest voor een vleesbot moet dit bot rauw zijn. Het mag niet ingevroren zijn geweest, het mag niet uitgedroogd en gekookt zijn. Als één van die dingen wel is gedaan met het bot kan er splintergevaar zijn. Geef een hondenbot ook altijd onder toezicht in verband met het eventuele risico op verstikking of splinters.

Kleine hondenrassen of pommeren met bruine haren hurken of liggen en eten  een snack op de witte tafel | Premium Foto

Zijn hondenbotten ergens goed voor?

Ja! Honden botten zijn niet allemaal maar een lekker tussendoortje en zijn wel degelijk goed voor een hond. Een hondenbot helpt bij het gezond houden van het gebit doordat een hond hier langdurig en veel op kan kauwen. Het helpt een hond bezig te houden en hierdoor verveling en dus vervelend gedrag tegen te gaan. Als honden kauwen komt er in de hersenen een stofje vrij dat endorfine heet. Dat wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Deze geeft een gevoel van rust waardoor de hond heerlijk kan ontspannen.

Soorten hondenbotten

Er zijn verschillende soorten hondenbotten die je jouw hond kan geven. Het is belangrijk dat je je er van bewust bent wat het verschil is tussen deze soorten honden botten zodat je weet wat je voor de hond koopt.

Synthetische hondenbotten
Deze botten bieden niets anders dan alleen maar veel kauwplezier. De hond kan ze niet opeten. Vaak worden deze botten gebruikt om verveling tegen te gaan. Ook kunnen ze zeer geschikt zijn voor honden met een intolerantie of allergie.

Gedroogde buffelhuid
Dit zijn botten die gevormd zijn in de vorm van hondenbot. Ze zijn namelijk gemaakt van de huid van buffels. Om wat preciezer te zijn, de binnenlaag van de huid. Het is goed voor het gebit van de hond. Buffelhuid is wat slechter te verteren waardoor de hond er kleinere stukjes af moet bijten zodat hij of zij deze op kan eten. Sommige honden vinden deze hondenbotten minder aantrekkelijk. Daarom worden er vaak natuurlijke smaakversterkers aan toegevoegd. Denk daarbij aan een buffelhuid bot met een laagje kip of eend eromheen.

Rauwe botten
Dit zijn kauwbotten waar niets mee gedaan is. Ze zijn daardoor zeer rijk aan voedingsstoffen. Wel is het heel belangrijk dat deze botten vers zijn, niet uitgedroogd zijn en niet gekookt zijn. De kans op bacteriën is groter waardoor je zeker moet weten dat je een vers bot voor de hond haalt.

Natuurlijke botten
Ze zijn niet hetzelfde als rauwe botten. Natuurlijke botten hebben een sterilisatieproces ondergaan, meestal roosteren ze deze botten. Hierdoor zitten er wel veel minder voedingsstoffen in dan bij een rauw bot. Ook is de kans op splinters hierdoor groter.

Een paar dingen waar je op moet letten bij de aankoop van een hondenbot

Er zijn een aantal punten waar je rekening mee kunt houden bij het uitzoeken van het juiste kauwbot. Als je jouw hond regelmatig even bezig wil houden omdat hij of zij zich snel verveeld? Dan is een synthetisch bot perfect. Wil je de hond een bot geven dat ook voedingsstoffen en dergelijke bied dan ga je voor alle andere soorten natuurlijke hondenbotten. Kijk goed naar hoe groot jouw hond is. Je gaat een Berner Sennenhond niet hetzelfde bot geven als een Teckel of Franse Bulldog. De maat is dus ook heel belangrijk! Bijna alle hondenbotten zijn wel goed voor het gebit. Hoe meer een hond kauwt hoe beter het gebit gezond wordt gehouden.

Hondenbotten kopen bij Huisdierplezier

Heb je vragen over een hondenkluif die je gezien hebt op onze webshop? Neem dan contact op via de chat! Je kunt dan spreken met een van onze medewerkers die je meteen te hulp schieten. Als je de keuze hebt kunnen maken kun je de hondenbotten eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo kan jouw hond snel genieten van heerlijke hondensnacks! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Heb je vragen en wil je die liever niet stellen via de chat? Neem dan contact op met onze klantenservice via e-mail of telefoon. Zij zullen er alles aan doen om jouw van de juiste informatie te voorzien.

Om het onze klanten makkelijk te maken hebben we onze hondensnacks onderverdeerd in meerdere categorieën:

- Hondenkoekjes - Een lekker koekje voor tussendoor.
- Honden beloningssnoepjes - Deze snacks zijn perfect ter beloning tijdens het trainen van de hond.
- Verwensnacks - Kunnen perfect gebruikt worden om de hond te verwennen.
- Kauwsnacks - Kauwsnacks voor honden zijn ideaal tegen verveling en dragen bij aan de tandverzorging.
- Hondenbotten - Voor de echte kauwers onder de honden. Gaat verveling tegen en is goed voor de tandverzorging.
- Natuurlijke hondensnacks - 100% natuurlijke hondensnacks zonder toevoegingen.
- Hypoallergene hondensnacks - Voor honden met een intolerantie die ook af en toe wat lekkers verdienen.
- Puppy snacks - Heerlijke snoepjes en kauwsnacks speciaal voor puppy's.
- Snackpakketten - Onze snackpakketten zorgen voor langdurig snackplezier voor de hond en voor voldoende voorraad.

Heb je nog meer spulletjes voor jouw hond nodig? Neem dan ook eens een kijken bij onze honden verzorgingsartikelen, leuke hondenspeeltjes of hondenartikelen voor onderweg.

Voor de mensen die het interessant vinden om meer over honden te weten te komen hebben wij een aantal blogs geschreven zoals: Hoe verzorg je een hond?Alles wat je moet weten over de Mopshond en Fietsen met de hond.

Menu