• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Behendigheid / Denkspeelgoed

Behendigheidsspeelgoed voor de hond

Wist je dat er jarenlang onderzoeken zijn gedaan naar de intelligentie van een hond? Een volledig team van Yale zocht jarenlang naar een goede manier om de intelligentie van honden in te delen in categorieën en niveaus. Eén onderdeel van dit onderzoek gaf duidelijke resultaten namelijk de mate waarin bepaalde hondenrassen bevelen en commando’s konden herkennen en uitvoeren. Hieruit is een verdeling gekomen van 5 groepen gebaseerd op intelligentie van de honden. Hoe hoger de hond eindigde op de lijst hoe intelligenter hij was. Maar hiernaast werd nog iets heel duidelijk; alle honden houden van uitdaging en zijn bereid om te leren. Ook jij kunt jouw hond dingen leren. We hebben het dan niet over het geven van een pootje alleen, dit gaat veel verder. Biedt jouw hond de mogelijkheid zijn hersenen te kraken met een leuk hondenspel of daag jouw viervoeter uit met een leuk intelligentie spel met beloningen. Een leuk behendigheidsspeeltje voor de hond biedt uitdaging, vermaak en stimuleert jouw hond te leren op een leuke manier. Bekijk snel de mogelijkheden op het gebied van behendigheidsspellen voor de hond binnen het assortiment van onze hondenwinkel.

Leuke slimme hond met bowtie en glazen. | Premium Foto

Wat is een intelligentie speeltje voor de hond?

Een intelligentie speeltje voor de hond is, zoals de naam al doet vermoeden, simpelweg een speeltje welke intelligentie vraag van jouw hond. Of dit nu gaat over een honden denkspel, een echte brain trainer of een snackbal. Het doel van intelligentie speelgoed is jouw hond spelenderwijs te laten leren. Honden leren veel en snel door te spelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan kauwspeeltjes welke zorgen voor het aanleren van goed kauwgedrag. Dit geldt ook voor hondenspellen de hond leert herkennen, speuren en moet zijn hersenen gebruiken om het spel te kunnen spelen. De meeste behendigheidsspeeltjes maken gebruik van een direct beloningssysteem, wanneer de hond de hondenpuzzel of het hondenspel oplost, wordt hij direct beloond met een heerlijke snack. Deze snack kun je voor aanvang van het spel zelf toevoegen. Kies voor de lievelingssnacks van jouw hond en ontdek hoe snel jouw hond het spelletje door heeft.

Voor wie is een behendigheidsspeeltje geschikt?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn alle honden bereid te leren, zeker wanneer er snacks in het spel zijn. Toch zijn sommige honden minder gedreven om met een hondenpuzzel of hondenbehendigheidsspeeltje aan de slag te gaan. Denkspellen en intelligentie spellen voor de hond zijn verkrijgbaar zijn verschillende moeilijkheidsgraden. Dit betekend dat het ene hondenspel minder moeilijk is dan de ander en er in ons assortiment zelfs hondenspellen voor pups te vinden zijn. Op deze manier kan je het spel voor de hond aanpassen op zijn niveau. Het is namelijk wel belangrijk dat het spel te kraken is voor de hond, wanneer het honden intelligentiespel te moeilijk is zal de pret voor de hond snel ophouden. Kies een uitdagend honden behendigheidsspeeltje welke past bij het niveau van jouw pup, opgroeiende of volwassen hond. En houd het op deze manier leuk voor de hond om te spelen met zijn hondenspel.

Welke soorten behendigheid spellen zijn er?

Nu we weten wat een intelligentie speeltje voor de hond exact inhoudt en waarvoor deze gebruikt kunnen worden nemen we een duik in het assortiment van onze hondenwinkel. Huisdierplezier heeft een groot assortiment hondenspeelgoed waarin hondenspellen en intelligentiespeeltjes voor honden natuurlijk niet mogen ontbreken. Hieronder een overzicht van de verschillende soorten hondenspellen en speeltjes voor in de intelligentie training van jouw hond.

Trainingsbal

Snackbal voor honden – We beginnen met een intelligentie spelletje welke voor de meeste honden zeker haalbaar is, de honden snackbal. Deze bal kan worden gevuld met kleine brokjes of snacks voor de hond. Door middel van het rollen, duwen en gooien van de snackbal komen de hondensnoepjes vrij en krijgt jouw hond dus zijn beloning voor het werk met de snackbal. Dit behendigheidsspeelgoed voor de hond kan worden gebruikt voor zowel pups als volwassen honden en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en vormen.

Hondenspeelgoed Brain Train Helios

De Brain train voor honden – Een populair hondenspeeltje is de brain train! Deze hondenspellen van hout zijn voorzien van vakjes, luikjes, palletjes en andere verbogen hindernissen welke jouw hond doen laten werken voor zijn favoriete snacks. Dit denkspel voor de hond is verkrijgbaar in verschillende niveaus maar zijn alle gemaakt van hout waardoor het speelgoed voor de hond ook duurzaam is en tegen een stootje kan.

Hondenspeelgoed Ball Launcher

De Ball Launcher – Deze tennisbalschieter is een echte uitdaging voor de hond. De hond moet namelijk de bal vangen welke vanuit de lancher wordt weggeschoten. Brengt de hond de bal vervolgens terug en legt hij deze terug in de machine? Dan ontvangt hij een beloning in de vorm van een koekje of snoepje welke je zelf kunt toevoegen in de launcher. Dit speelgoed zorgt voor veel beweging en daagt de hond uit vanaf de eerste minuut.

Hondenspeelgoed Puppyspeelgoed Hout met blokken - 23 x 12 x 4 cm

Het Puppy spel – Speciaal voor pups vind je in onze hondenwinkel ook een hondenpuzzel welke geschikt is voor jonge honden en pups. Dit hondenspel heeft een aanvaardbare moeilijkheidsgraad waardoor ook pups kunnen genieten van dit uitdagende spelletje voor pups en opgroeiende honden.

Andere soorten hondenspeeltjes

Huisdierplezier heeft een breed assortiment speelgoed voor de hond. Dit stopt niet bij de intelligentiespeeltjes op deze pagina. Onze winkel voor hondenspeelgoed & vermaak vind je een breed assortiment hondenspeeltjes. Van zachte hondenknuffels tot hondenspeelballen en zelfs hondenzwembaden koop je bij Huisdierplezier online.

Heb je nog vragen over speelgoed voor de hond?

Vind je het lastig om het juiste denkspel of intelligentiespeeltje te kiezen voor jouw hond? We begrijpen dat het door het grote aanbod wellicht lastig is het juiste speeltje te vinden voor jouw hond. We helpen je hier graag bij, neem dan ook gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers helpen je graag bij het maken van de juiste keuze wanneer het aankomt op speelgoed en het vermaak van jouw huisdier(en). Niet alleen op het gebied van hondenspeelgoed kun je met je vragen bij ons terecht ook voor de huisvesting van jouw hond, de verzorging en heerlijke hondensnacks hebben wij onszelf als Online dierenwinkel gespecialiseerd in honden een breed assortiment waar je naar hartenlust kunt shoppen voor jouw favoriete huisdier.

Menu