• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Hondenspeelgoed

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Ruim assortiment Hondenspeelgoed

Bij de komst van een hond mag hondenspeelgoed niet ontbreken. Of het nu gaat over een pasgeboren pup, een opgroeiende puber of een volwassen hond, honden moeten kunnen spelen! Leuk hondenspeelgoed draagt bij aan het plezier bij de hond maar heeft hiernaast ook veel onderliggende voordelen voor de hond én het baasje. In onze hondenwinkel vind je dan ook een groot assortiment leuke hondenspeeltjes voor jong én oud! Van een leuke honden knuffel tot KONG speelgoed en van een uitdagende hondenbal tot een honden werpstok om samen te kunnen spelen met het baasje. Op deze pagina bekijken we de verschillende soorten hondenspeeltjes in onze hondenwinkel en bekijken we de voordelen van leuk hondenspeelgoed voor jouw hond!

Hondenspeelgoed-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

Waarom hondenspeelgoed belangrijk is

Veel mensen weten dat speelgoed een goede keuze is om de hond te vermaken, of het nu gaat om een honden speeltje voor de pup of leuk hondenspeelgoed voor de volwassen hond. Maar wist je dat leuke speeltjes voor honden een positieve bijdrage hebben aan de gezondheid en het humeur van jouw hond? Zo zorgt bijvoorbeeld leuk apporteerspeelgoed voor interactie tussen hond en baas, is een hondenbal perfect voor voldoende beweging bij de hond en leert kauwspeelgoed de hond goed kauwgedrag aan terwijl de tanden worden verzorgt.

Soorten hondenspeelgoed

Ten eerste is het belangrijk dat het speelgoed veilig is. Een speeltje dat niet snel kapot gaat, niet kan worden ingeslikt, geen scherpe randen of punten heeft en niet is gemaakt of is beschilderd met giftige stoffen. Houdt jouw hond van slopen en kauwen? Neem dan bijvoorbeeld geen latex speeltje of een speeltje van zacht rubber wat gemakkelijk kapot gemaakt kan worden. Een latex speeltje kan weer wel heel geschikt zijn voor een hond die echt ‘speelt’ met het speeltje en hier wat voorzichtiger mee om gaat. Hondenspeeltjes zijn op te delen in vier verschillende groepen:

 • Speeltjes om op te kauwen of bijten
 • Speeltjes om mee te apporteren
 • Speeltjes om mee te stoeien of trekken
 • Speeltjes om de hersenen mee te stimuleren

Kauwspeeltjes | Rubber hondenspeelgoed | KONG hondenspeeltjes
Speeltjes waarop gekauwd of gebeten kan worden zijn meestal gemaakt van hard rubber of hard plastic, bijvoorbeeld speeltjes van het merk KONG. KONG heeft speeltjes die veilig te gebruiken zijn voor als de hond even alleen moet zijn. Deze kunnen gevuld worden met iets lekkers waardoor de hond zelf bezig kan blijven en zich zo niet gaat vervelen. Op deze speeltjes kan flink gekauwd worden zonder dat dit gevaarlijk is. Als een hond kauwt komt het stofje endorfine vrij in de hersenen. Endorfine is ook wel bekend als het geluk hormoon, werkt stress verlagend en geeft een gevoel van ontspanning en geluk. 

Apporteer speeltjes | Speelballen voor honden | Speelringen voor honden
Is de hond heel erg actief en moet hij zijn energie kwijt? Dan is het misschien leuk om een apporteer speeltje uit te proberen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een tennisbal launcher, een simpel balletje, een training dummy, een apporteerblok, enzovoorts. Het apporteren is een spelletje dat je samen met hond kunt doen en wat de band onderling verbeterd. Hiernaast zorgt het natuurlijk voor gezonde beweging bij de hond én het baasje.

Stoei en trek speeltjes | Honden trektouw | Training speelgoed voor de hond
Vind jij het ook zo leuk om samen met de hond te kunnen stoeien? Met stoei en trek speeltjes bedoelen wij speeltjes zoals bijvoorbeeld een honden speeltouw, een leuke honden ring, rubber trekspeelgoed, een bal aan een touw voor de hond. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Let wel op dat de hond zich aan bepaalde regels houdt bij dit soort spelletjes. Hij moet goed weten dat hij zijn tanden in het speeltje moet zetten en niet in jouw hand. Leer de hond eerst het basiscommando ‘los’ en laat hem dit ook tussendoor eens doen.

Intelligentie spelletjes | Denkspellen voor honden | Snackspeeltjes voor honden
Er zijn honden die mentaal uitgedaagd moeten worden. Ze hebben wat meer uitdaging nodig dan andere om hun energie kwijt te raken. Heb jij zo’n energieke slimme viervoeter in huis? Dan is het misschien een idee om een echte braintrainer in huis te halen! Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende intelligentie spelletjes op de markt met verschillende moeilijkheidsgraden. De meeste spelletjes zijn zoekspelletjes. Je verstopt zijn favoriete hondenkoekjes onder klepjes, schuifjes of dopjes en het is dan de bedoeling dat de hond ze hieronder vandaag gaat krijgen. 

Onverwoestbaar hondenspeelgoed

Een van de meest gestelde vragen over hondenspeelgoed is; Welk hondenspeelgoed is onverwoestbaar? Het antwoord hierop is vrij simpel; geen enkel hondenspeeltje is onverwoestbaar! Zoals voor alles geldt ook voor hondenspeelgoed de regel; alles kan kapot! Heel vervelend natuurlijk want je koopt hondenspeelgoed niet om het vervolgens weg te gooien. Toch is het belangrijk te beseffen dat ook hondenspeelgoed kapot kan gaan. Wel kun je dit beperken door de juiste materialen en het juiste speelgoed te kiezen voor jouw hond. Heb jij een stevige kauwer kies dan bijvoorbeeld niet voor latex of vinyl speelgoed maar voor stevig rubber hondenspeelgoed. Sommige merken zoals het merk KONG heeft ook extra sterk speelgoed welke beter bestand zijn tegen de kracht van grote en sterke honden. 

Ook is het belangrijk het speelgoed van de hond regelmatig te controleren op schade, scheuren of kapotte onderdelen. Voorkom problemen en vervang speelgoed tijdig wanneer het stuk is. Op deze manier kun je de schade aan hondenspeelgoed beperkt houden en voorkom je dat de hond stukjes van het speeltje inslikt.

Seizoensgebonden speeltjes

Een hond heeft veel energie en moet bezig gehouden worden zodat ze geen vervelend gedrag gaan vertonen. Ook als het heel koud en regenachtig is, of juist heel warm is buiten. Zo zijn er voor in de zomer veel speeltjes die voor verkoeling zorgen. Hondenspeelgoed voor buiten zoals balletjes, ringen en andere speeltjes die blijven drijven. Zo kun je met de hond naar een meer of andere plas water gaan waar hij heerlijk af kan koelen en kan spelen met speelgoed dat niet naar de bodem zinkt.

Is het buiten heel slecht weer en hou je de hond liever binnen? Dan wil je geschikt speelgoed in huis hebben dat de hond bezig kan houden zodat hij zich niet gaat vervelen. Je kunt dan honden spelletjes kopen. Hierbij kun je denken aan denkspelletjes zoals de Brain train hondenspellen, een uitdagend vinyl speeltje, Latex hondenspeelgoed of een heerlijk zachte hondenknuffel. Houd jouw hond van kauwen? Dan kun je misschien kiezen voor een KONG met een heerlijke KONG Stuff’n Paste Lever. We hebben een heel breed assortiment aan hondenspeelgoed dus er zit voor iedereen wel iets tussen dat geschikt is!

Hondenspeelgoed Fresk Snowy Been  Hondenzwembad Doggy Splatter

Gemakkelijk hondenspeelgoed kopen

Wil je graag honden speelgoed kopen en heb je het speelgoed gevonden dat je zocht? Stel een leuk hondenspeelgoed pakket of puppy speelgoed pakket samen en bestel deze eenvoudig op Huisdierplezier. Er zijn verschillende soorten betaalmogelijkheden zoals: IDEAL, Creditcard en achteraf betalen. Bestel je op een werkdag voor 13:00 uur? Dan wordt jouw bestelling nog dezelfde dag verzonden. 

Huisdierplezier biedt méér voor jou en je hond!

Heb je verder nog vragen of heb je misschien wat informatie nodig over bepaalde honden speeltjes? Dan kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice! Zij staan je graag te woord per e-mail of per telefoon. Huisdierplezier is een dieren online shop, speciaal voor huisdieren én baasjes! Wij helpen je dan ook graag bij het adviseren over onze producten maar ook over honden in het algemeen.

Hondenblog : Het nut van dierenspeelgoed
Hondenblog:  Apporteren kan je leren!
Hondenblog:  Natuurlijke kauwsnacks voor honden
Hondenblog:  Halsband of hondentuig voor de hond?
Hondenblog:  Veilig op pad met je viervoeter in het donker
Hondenblog:  Hoe verzorg je een hond?
Hondenblog:  Wat komt er kijken bij de komst van een pup?
Hondenblog:  De populairste hondenrassen op een rijtje
Hondenblog:  De benchtraining van een puppy
Hondenblog:  Wat is puppy socialisatie?

Menu