• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Hondentrap

Wat is een hondentrap?

Een hondentrap is een handig hulpmiddel om te zorgen dat de hond op de bank, stoel of bed kan komen zonder hiermee zijn of haar gewrichten te belasten. Het op en vooral het af springen van deze hoogte kan behoorlijk belastend zijn voor de gewrichten en bij sommige hondenrassen zelfs ook uiteindelijk een hernia veroorzaken. Heb jij een hondenras dat hier extra gevoelig voor is? Dan is het heel verstandig om zo’n hondentrappetje aan te schaffen. Voorkomen is beter dan genezen! Bekijk snel het assortiment hondentrappen of lees hieronder meer informatie over dit handig hulpmiddel voor honden!

Wanneer komt de hondentrap van pas?

Heb je een puppy in huis?
Dan is een trap voor honden een handig middel om te zorgen dat de pup nergens op of af hoeft te springen. Voor het afspringen is een zware belasting wat voorkomen moet worden. Bij het gebruik van een hondentrapje wordt de kans op blessures of onherstelbaar letsel zoveel mogelijk voorkomen. Een hondentrap is onder andere geschikt voor oude honden die wat stijf zijn en zonder hulp bijvoorbeeld niet meer de bank op en af kunnen komen. Heb je een ander ras dat gewoon niet zonder hulp op een bank, bed of stoel kan komen? Zet het trapje erbij en je hoeft ze niet telkens meer op te tillen om ze hierbij te helpen. Bepaalde hondenrassen zijn gevoeliger voor het ontwikkelen van gewrichtsproblemen of hernia’s. Heupdysplasie komt het meeste voor bij grote hondenrassen, al kan het natuurlijk ook bij kleinere hondenrassen voorkomen. Een hernia komt het meest voor bij rassen die in verhouding een langere rug hebben en korte pootjes. Hierbij kun je denken aan de volgende hondenrassen: Teckel, Franse Bulldog, Engelse Bulldog, Cairn Terriër, Basset Hound, Shih Tzu en de Welsh Corgi. Ben je op zoek naar een hondentrap bank, hondentrap auto, hondentrap zetel of zelfs een hondentrap voor aan het bed? Bekijk snel het assortiment!

Hulpmiddel bij Heupdysplasie bij de hond
Heupdysplasie of ook wel HD is een aandoening die vrij regelmatig voor komt bij honden. Het heupgewricht is verkeerd gevormd waardoor de onderdelen niet goed op elkaar passen. Dat zorgt voor pijn en problemen bij het lopen. Bij jonge honden zie je de eerste klachten vaak als ze tussen de vier en tien maanden oud zijn. Ze kunnen kreupel lopen na inspanning, opvallend minder zin hebben in spelen, moeite hebben met opstaan en vaak gaan liggen of zitten. Soms zie je dat ze hun bekken heen en weer zwaaien tijdens het lopen. Bij oudere honden vanaf een jaar of 6 kun je het merken aan het moeilijk opstaan door stijfheid, niet ver willen wandelen en problemen met springen en traplopen. Vaak zijn de problemen het ergst als de hond net begint met bewegen, en nemen af als hij eenmaal op gang is.

Hulpmiddel bij een Hernia bij de hond
Een hernia is een aandoening van de wervelkolom waarbij de inhoud van de tussenwervelschijf zicht met kracht heeft verplaatst tegen het ruggenmerg. Hierdoor ontstaat er een ernstige pijn en schade aan het ruggenmerg. Dit kan ernstige gevolgen hebben. Je kunt een hernia herkennen aan het gedrag van de hond. Het kan gepaard gaan met heftige (buik)pijn, een stijve nek, dronkemansgang en vaak ook verlammingsverschijnselen. In sommige gevallen kunnen rust en medicijnen voldoende zijn maar in de meeste gevallen is een snelle diagnose en een operatie nodig om te voorkomen dat de hond verlamd blijft.

Welke hondentrap voor mijn hond?

Als je op zoek gaat naar een goed trapje voor de hond is het belangrijk rekening te houden met een aantal punten. Als eerste de maat, het hondentrapje moet groot genoeg zijn én het gewicht van jouw hond kunnen dragen. Kies daarom altijd de hondentrap welke groot genoeg is én voldoende stevigheid biedt voor het gewicht van jouw hond. Hiernaast is het aan te raden je te verdiepen in de verschillende materialen, niet elke hondentrap kan bijvoorbeeld buiten worden gebruikt. HIeronder vind je een overzicht waarin je de verschillende soorten hondentrapjes kunt bekijken.

Materiaal en Draagkracht

In ons assortiment hebben wij verschillende soorten hondentrapjes met verschillende materialen en draagkracht. Zo kun je kijken welke hondentrap het beste past in jouw situatie. Kies eenvoudig jouw ideale hondentrap voor de auto, het bankstel of als opstapje voor een heerlijk dutje in bed!

Hondentrap

Hondentrap afneembare hoes - Deze hondentrappen zijn gemaakt van MDF en afgewerkt met een afneembare zachte cover van fleece. De hondentrap is geschikt om geplaatst te worden voor de bank of aan het bed en is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Deze leuke hondentrap is enkel geschikt voor binnengebruik. Ideaal voor kleinere honden welke moeite hebben de bank op te klimmen. Een handig pluche opstapje voor de hond!

Hondentrap en loopplank Pino
Hondentrap en hondenloopplank  - Wil jij een combinatie van een loopplank en trap voor de hond? Kies dan voor deze multifunctionele honden trap welke zowel als loopplank én als loopplank gebruikt kan worden. Het hondentrapje is gemaakt van mdf en voorzien van anti slip tredenbekleding, dit hondentrapje kleine hond is geschikt voor binnengebruik en eventueel buiten met goed weer. Een handig hondentrapje welke de hond op de bank kan helpen!

Hondentrap Inklapbaar
Hondentrap inklapbaar kunststof - Deze kunststof hondentrap is ideaal in gebruik daar hij eenvoudig schoon te maken is en dus ook geschikt is voor buitengebruik. De hondentrap is eenvoudig uit te klappen en na gebruik op te bergen. Deze hondentrappen van kunststof komen in verschillende kleuren. Deze hondentrap wordt ook veel gebruikt onderweg door de stevige kunststof materialen. Een lichtgewicht honden opstapje voor de bank, bed of auto.

Hondentrap Scala
Hondentrap polyester schuimvulling - Deze luxe hondentrap is niet alleen handig in gebruik maar ook mooi voor in vrijwel elk interieur. De hondentrap is gemaakt van mdf en afgewerkt met een cover en vulling van polyester schuimvulling. Hierdoor is de hondentrap comfortabel én brengt hij jouw hond op hogere plekken zonder te springen. Deze luxe hondentrede is geschikt voor binnengebruik. 

Hondentrap Karpi
Hondentrap hout - Deze leuke hondentrap is gemaakt van hout en voorzien van 3 tredes. De hondentrap is voorzien van een treden bedekking met anti slip waardoor de hond voldoende grip heeft wanneer deze bijvoorbeeld via de trap op de bank of het bed loopt. De hondentrap is niet op te vouwen dus kan het beste gebruikt worden op een vaste plek. Dit hondentapje is bijvoorbeeld perfect als honden opstapje voor de zetel of het bankstel.

Een Hondentrap bestellen bij Huisdierplezier

Heb je een trapje voor honden gevonden die perfect past in jouw sitiuatie? Dan kun je deze makkelijk bestellen via onze online dierenwinkel. Bestel je op een werkdag voor 13:00 uur, dan wordt jouw bestelling nog dezelfde dag nog verzonden. Er zijn verschillende betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving en Achteraf betalen. Als je niet tevreden bent met het artikel dat je hebt ontvangen kun je deze ongebruikt en in de originele verpakking retourneren. Je zult dan het gehele aankoopbedrag terugontvangen nadat de retour is nagekeken in ons magazijn. Heb je nog vragen of is er iets nog onduidelijk voor je, dan kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Deze is per mail en telefonisch bereikbaar. Ze zullen er alles aan doen om je te helpen bij jouw vraag!

Meer informatie over de huisvesting van jouw hond?

Naast een groot assortiment hondenspullen vinden wij het ook belangrijk dat onze klanten goed worden geinformeerd. Niet alleen over de artikelen in onze hondenwinkel maar ook op het gebied van honden in het algemeen. Wil je meer informatie over het houden van honden, het huisvesten van honden of de verzorging van jouw lieve viervoeter? Wij schrijven regelmatig leuke blogs over honden, zowel informatieve blogs als leuke weetjes vind je op onze pagina: Alles over honden! Hieronder vind je ook een aantal directe linken naar onze blogs zoals;

Blog: Hoe verzorg je een hond?
Blog: Wat komt er allemaal kijken bij een puppy?
Blog: Populairste hondenrassen
Blog: Hoe kies je de juiste hondenbench?
Blog: Een halsband of een hondentuig?  

Menu