• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Hondentrap

Wat is een hondentrap?

Een hondentrap is een handig hulpmiddel om te zorgen dat de hond op de bank, stoel of bed kan komen zonder hiermee zijn of haar gewrichten te belasten. Het op en vooral het af springen van deze hoogte kan behoorlijk belastend zijn voor de gewrichten en bij sommige hondenrassen zelfs ook uiteindelijk een hernia veroorzaken. Heb jij een hondenras dat hier extra gevoelig voor is? Dan is het heel verstandig om zo’n trapje aan te schaffen. Voorkomen is beter dan genezen!

Wanneer komt de hondentrap van pas?

Heb je een puppy in huis? Dan is een trap voor honden een handig middel om te zorgen dat de pup nergens op of af hoeft te springen. Voor het afspringen is een zware belasting wat voorkomen moet worden. Bij het gebruik van een hondentrap wordt de kans op blessures of onherstelbaar letsel zoveel mogelijk voorkomen. Een hondentrap is onder andere geschikt voor oude honden die wat stijf zijn en zonder hulp bijvoorbeeld niet meer de bank op en af kunnen komen. Heb je een ander ras dat gewoon niet zonder hulp op een bank, bed of stoel kan komen? Zet het trapje erbij en je hoeft ze niet telkens meer op te tillen om ze hierbij te helpen. Bepaalde hondenrassen zijn gevoeliger voor het ontwikkelen van gewrichtsproblemen of hernia’s. Heupdysplasie komt het meeste voor bij grote hondenrassen, al kan het natuurlijk ook bij kleinere hondenrassen voorkomen. Een hernia komt het meest voor bij rassen die in verhouding een langere rug hebben en korte pootjes. Hierbij kun je denken aan de volgende hondenrassen: Teckel, Franse Bulldog, Engelse Bulldog, Cairn Terriër, Basset Hound, Shih Tzu en de Welsh Corgi.

Hulpmiddel bij Heupdysplasie bij de hond
Heupdysplasie of ook wel HD is een aandoening die vrij regelmatig voor komt bij honden. Het heupgewricht is verkeerd gevormd waardoor de onderdelen niet goed op elkaar passen. Dat zorgt voor pijn en problemen bij het lopen. Bij jonge honden zie je de eerste klachten vaak als ze tussen de vier en tien maanden oud zijn. Ze kunnen kreupel lopen na inspanning, opvallend minder zin hebben in spelen, moeite hebben met opstaan en vaak gaan liggen of zitten. Soms zie je dat ze hun bekken heen en weer zwaaien tijdens het lopen. Bij oudere honden vanaf een jaar of 6 kun je het merken aan het moeilijk opstaan door stijfheid, niet ver willen wandelen en problemen met springen en traplopen. Vaak zijn de problemen het ergst als de hond net begint met bewegen, en nemen af als hij eenmaal op gang is.

Hulpmiddel bij een Hernia bij de hond
Een hernia is een aandoening van de wervelkolom waarbij de inhoud van de tussenwervelschijf zicht met kracht heeft verplaatst tegen het ruggenmerg. Hierdoor ontstaat er een ernstige pijn en schade aan het ruggenmerg. Dit kan ernstige gevolgen hebben. Je kunt een hernia herkennen aan het gedrag van de hond. Het kan gepaard gaan met heftige (buik)pijn, een stijve nek, dronkemansgang en vaak ook verlammingsverschijnselen. In sommige gevallen kunnen rust en medicijnen voldoende zijn maar in de meeste gevallen is een snelle diagnose en een operatie nodig om te voorkomen dat de hond verlamd blijft.

Materiaal en Draagkracht

In ons assortiment hebben wij verschillende soorten hondentrappen met verschillende materialen en draagkracht. Zo kun je kijken welke hondentrap het beste past in jouw situatie.

  • Hondentrap Milo Deze trap is gemaakt van MDF met een zachte afneembare bekleding. Ze zijn verkrijgbaar in de kleur grijs of beige, twee verschillende maten en zijn belastbaar tot 20 kg.  
  • Hondentrap Pino Deze trap is gemaakt van MDF en anti-slip vilt. De hondentrap is verkrijgbaar in het zwart. Het belastbare gewicht van de trap is 40 kg.
  • Hondentrap Mick Deze trap is gemaakt van kunststof en heeft anti-slip treden. De honden trap is inklapbaar  en is verkrijgbaar in de kleur zwart en beige. Ook is deze trap belastbaar tot wel 50 kg.
  • Hondentrap Scala Deze trap is gemaakt van polyester met een schuimvulling. De hoes is afritsbaar en de trap is verkrijgbaar 2 kleuren en maten en heeft een belastbaar gewicht tot 20 kg.
  • Hondentrap Karpi Deze trap is gemaakt van MDF en anti-slip vilt. De hondentrap is verkrijgbaar in de kleur bruin met grijs. Deze trap voor honden heeft een belastbaar gewicht tot 50 kg.

Een Hondentrap bestellen bij Huisdierplezier

Heb je een hondentrapje gevonden die perfect past in jouw sitiuatie? Dan kun je deze makkelijk bestellen via onze online dierenwinkel. Bestel je op een werkdag voor 13:00 uur, dan wordt jouw bestelling nog dezelfde dag nog verzonden. Er zijn verschillende betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving en Achteraf betalen. Als je niet tevreden bent met het artikel dat je hebt ontvangen kun je deze ongebruikt en in de originele verpakking retourneren. Je zult dan het gehele aankoopbedrag terugontvangen nadat de retour is nagekeken in ons magazijn. Heb je nog vragen of is er iets nog onduidelijk voor je, dan kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Deze is per mail en telefonisch bereikbaar. Ze zullen er alles aan doen om je te helpen bij jouw vraag!

Ben je ook op zoek naar andere producten bij Huisdierplezier?

Ben je ook nog op zoek naar andere artikelen voor de hond? Dan raden we je aan om ook even te kijken bij onze categorieën: Hondenmand, Hondenbench, Hondenspeelgoed, Hondensnack, Auto Accessoires, Voer en Drinkbak, Vachtverzorging en huisvesting hond binnen. Je kunt bij ons alle benodigdheden vinden!

Heb je ook nog andere huisdieren? Kijk dan ook eens bij: Huisvesting kat, Huisvesting konijn, Huisvesting knaagdier, Huisvesting kip en Huisvesting vogel.

Menu