• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Reisbench hond

Handige reisbench voor de hond

Vroeg of laat heb je er een nodig als hondeneigenaar, een reisbench voor onderweg. Ondanks veel honden weinig van huis af gaan buiten de gebruikelijke wandelingen kun je toch in de situatie komen dat een reisbench noodzakelijk is. Denk hierbij aan een spoedbezoek aan de dierenarts of voor het vervoeren van de hond naar jullie vakantiebestemming. Op deze pagina bekijken we de mogelijkheden voor het vervoeren van jouw hond met een reisbench, hondenkennel voor onderweg oftewel de transportbox voor de hond!

Reisbench hond kopen (v.a. €39) + Top 10 beste transportbox honden

De voordelen van een reisbench

We hebben het hierboven al even aangehaald maar er zijn gevallen dat een goede reiskennel een must is om jouw viervoeter veilig te kunnen vervoeren. Maar dit geldt niet alleen voor de hond, ook het baasje kan met een gerust hart achter het stuur stappen wanneer de hond veilig en comfortabel in de draagmand verblijft. Vervoer jij jouw hond dus met de auto is het aan te raden een reismand auto te gebruiken voor de veiligheid van jullie beide. Een bijkomend voordeel van een auto reisbench is het veilige gevoel welke je jouw hond geeft, zeker honden welke een autorit als spannend ervaren hebben veel baat bij een veilige plek in de auto waar ze comfortabel kunnen reizen. We bekijken snel een overzicht als antwoord op de vraag; Wat zijn de voordelen van een reisbench?

 • Veiligheid voor de hond | De hond kan niet naar voren springen of door de auto bewegen tijdens het rijden, met een reismand voorkom je dus onveilige situaties.
 • Veiligheid voor het baasje | Door het gebruik van een reisbox is het niet meer nodig constant over je schouder te kijken. Jij kunt je focussen op de weg met een gerust gevoel.
 • Comfort voor de hond | Dat door de auto geslingerd worden bij elke bocht geen fijne ervaring is hoeven we natuurlijk niet uit te leggen. In een reisbench zit de hond vast en veilig.
 • Het houdt je auto schoon | Gebruik een reisbench en voorkom hiermee haren op je bekleding en strepen van de natte en vieze poten van jouw viervoeter na een wandeling.
 • Je kunt de hond eenvoudig dragen | Ook buiten de auto, bijvoorbeeld op weg naar de wachtkamer van dierenarts. Maar ook in de wachtkamer voorkomt een reisbox prikkels.

Een transportbox bij angst

Sommige honden draaien hun poot niet om voor een autorit, terwijl andere honden al angstig worden wanneer de deur open gezet wordt. Niet elke hond is even enthousiast over het reizen per auto maar helaas moeten ook deze honden soms vervoerd worden. Een hondentransportbox zorgt ervoor dat de hond van de buitenwereld wordt afgesloten. Razende auto’s, wapperende takken en de lichten op straat kunnen zorgen voor angst bij de hond. Hij herkent dit namelijk niet van zijn veilige plekje in huis. Door de hond te vervoeren in een bench sluit je de omgeving voor hem af, dit kan zorgen voor een rustiger gevoel bij de hond en een ontspannen houding tijdens de rit. Wil je het jouw hond comfortabel maken of heeft jouw hond angst tijdens de rit? Neem dan zijn favoriete hondenkleedje mee of zorg dat zijn lievelingsknuffel mee gaat in de hondenbox, op deze manier heeft de hond een herkenningspunt waaraan hij zich kan vasthouden tijdens de autorit.

Soorten reisbench voor honden

Wanneer je jouw hond wilt vervoeren is het dus aan te raden hiervoor maatregelen te treffen. Je kunt er voor kiezen jouw hond te vervoeren in de kofferbak met een kofferbak autobench of op de achterbank met het gebruik van een hondendeken en autotuigje voor de hond. Maak je gebruik van een reisbench dan ben je eigenlijk in een keer klaar en kun je alle overige auto accessoires achterwegen laten, de honden reisbench zorgt overal voor. In ons assortiment zien we verschillende reisbenches ;

Transportbox cargo zwart l

Kunststof reisbench hond De meest gebruikte reisbench is de kunststof transportbox voor honden. De kunststof benches zijn goed te dragen óf voorzien van wielen waardoor je de reisbench met wielen eenvoudig mee kunt trekken. De voordelen van een kunststof reisbench;

 • Voldoende licht en lucht voor de hond
 • Kunststof is eenvoudig schoon te maken
 • Verkrijgbaar in vrijwel elke maat
 • Draagbaar formaat óf voorzien van wielen
 • Sterk in draagkracht en praktisch in gebruik

 

Smart top plus zwart/grijs 109cm

Nylon reisbench voor de hond Ook de nylon reisbench wordt vaak gebruikt voor het vervoeren van honden. De stoffen bench geeft een wat warmer effect bij de hond en vaak zijn deze benches voor onderweg voorzien van luikjes en vakjes waar je jouw hondenspullen in kunt opbergen. Heel handig voor onderweg én je weet zeker dat je ten alle tijden alles bij hebt voor de hond. De voordelen van een nylon reisbench;

 • Comfortabel en warm voor de hond
 • Waterafstotend en voorzien van leuke designs
 • Beschikt vaak over opbergruimte
 • Geschikt voor pups en kleine hondenrassen
 • Inklapbaar voor eenvoudig op te bergen

 

Transportbox Nomad

Reisbench met IATA keuring Ik ga op reis en ik neem mee.. mijn hond! Het kan zeker, er zijn verschillende maatschappijen welke viervoeters toelaten op de vlucht. Natuurlijk moet jouw hond hiervoor wel geschikt zijn maar ook voor deze reizen vind je reismanden met keuring in ons assortiment. De welbekende NOMAD reisbench is voorzien van een IATA keuring, hiermee maakt hij hem geschikt voor meerdere vliegmaatschappijen. Laat je altijd goed informeren over de regels voor het reizen met de hond in een vliegtuig. Enkele voordelen van een IATA reisbench;

 • Sterk in draagkracht en stevig voor onderweg
 • Reisbench geschikt voor vliegen met de hond
 • Gemaakt van sterk en veilig kunststof
 • Grote reisbench met handige wielen
 • Reisbench formaat voor grote hondenrassen

 

 Hondenbench Aluminium - Zilver 65 X 82 X 66

Aluminium reisbench voor honden Wil jij jouw hond in de kofferbak vervoeren en hiervoor een reisbench gebruiken? Dan is een aluminium reiskennel voor de in auto de perfecte keuze. Deze hoogwaardige reisbenches van aluminium zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen door zijn vorm in vrijwel elke grotere kofferbak worden geplaatst. Op deze manier kun je de juiste autokennel kiezen voor jouw hond. Enkele voordelen van een aluminium reisbench;

 • Sterk in draagkracht en licht in gewicht
 • Reisbench zeer geschikt voor kofferbak
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Voorzien van afsluitbare deur
 • Aluminium reisbench voor jong en oud

Hoe laat je een hond wennen aan het gebruik van een reisbench?

Een honden reismand kan dus enorm handig zijn en is dan ook vrijwel altijd terug te vinden in het assortiment voor de hond. Toch is niet elke hond direct fan van een reisbench, de onbekendheid wint het bij sommige honden van de nieuwsgierigheid. Voor deze honden is het belangrijk dat je jouw hond laat wennen aan het gebruik van een reisbox. Enkele tips om jouw hond te laten wennen aan zijn vervoer box;

Stap 1: Zet de reismand eens met open deurtje in een bekende omgeving van jouw hond. Op deze manier kan de hond de reisbench verkennen. Laat hem rustig even snuffelen aan de bench en wacht tot de hond zelfstandig in en uit de box loopt. Wil jouw hond helemaal niets weten van de bench? Plaats dan eens zijn favoriete knuffel in de bench om zijn nieuwsgierigheid te triggeren.

Stap 2: Is de hond gewend aan de aanwezigheid van de bench en laat hij geen angst zien dan kun je het deurtje eens dichtdoen, zodat je goed kunt zien hoe de hond hierop reageert. Blijf in de beurt en laat de hond weten dat je hem niet opsluit om hem achter te laten.

Stap 3: Beloon de hond wanneer hij zelfstandig en rustig in de reisbench verblijft, merk je dat de hond gewend raakt aan de reismand dan kun je deze een stukje dragen zodat hij weet hoe dit voelt en plaats hem eventueel even in de stilstaande auto.

Stap 4: Na een tijdje zal de hond rustiger worden in de draagmand en kun je de eerst rit samen gaan maken, stel de hond gerust tijdens het rijden en vergeet hem niet te belonen wanneer jullie weer veilig samen thuis zijn aangekomen.

Een reisbench voor de hond kopen

We hopen dat je na het lezen van deze informatie een weloverwogen beslissing kunt maken in ons assortiment reisbenches en hondenbenches. Huisdierplezier beschikt over een grote online hondenwinkel met talloze hondenproducten voor de huisvesting, verzorging én het vermaak van jouw hond. Naast een mooi assortiment hondenartikelen schrijven wij ook regelmatig leuke en leerzame hondenblogs.Vind je het leuk jezelf te verdiepen in honden, hondenrassen, het vermaak van honden, informatie over puppy's en verschillende leuke trainingen met de hond? Bekijk dan zeker eens onze blogpagina. Hier vind je leuke én leerzame artikelen over honden. Of bekijk direct een van de hondenblogs zoals:

Hondenblog:  Kies de juiste hondenbench
Hondenblog:  De hond vermaken in de bench

0

Menu