• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Hondenbench middel

Een middelgrote hondenbench voor de hond

Een van de eerste artikelen welke hondenbaasjes aanschaffen is een hondenbench. Niet voor niets is dit een van de meest verkochte producten voor honden. Een bench voor de hond is namelijk te gebruiken voor verschillende doeleinden, wat al begint bij een pup. Veel mensen gebruiken de draadkooi als hulpmiddel voor het zindelijk maken van een pup. Maar steeds vaker worden hondenkennels ook gebruikt als binnenhuisvesting voor de hond. Dit komt omdat tegenwoordig een bench niet alleen praktisch is in gebruik maar ook mooi kan zijn! Een mooie stijlvolle zwarte honden bench hoeft dan ook helemaal geen afbreuk te zijn in je interieur maar juist een leuke knusse toevoeging. 

Hond, Puppy, Snuit, Dier, Tederheid

Waar wordt een honden bench van middel formaat voor gebruikt?

Sommige honden vinden het fijn een eigen plekje in huis te hebben waar ze zich kunnen terugtrekken. Je kunt kiezen voor een hondenkussen maar sommige honden geven de voorkeur aan een (deels) gesloten ruimte, voor het geborgen en veilige gevoel. Een draadkooi is dan ook een goede keuze. Wanneer de hondenkooi wordt gebruikt voor de zindelijke hond als veilige plek kun je het beste een hondenbench kiezen waar voldoende ruimte is voor een hondenmandje, wat hondenspeelgoed en ruimte om lekker languit te kunnen liggen.

Hondenbenches ook wel draadkooien genoemd, wordt in de meeste gevallen gebruikt voor de zindelijkheidstraining van een pup zoals hierboven al beschreven. Door een zindelijkheidsbench te gebruiken voorkom je ongelukjes in huis. Honden houden er niet van om hun eigen nestje te bevuilen zo ook met een bench, de hond zal hierdoor gestimuleerd worden de ontlasting op te houden. Neem rustig de tijd om jouw pup zindelijk te maken, heb geduld en tref de juiste voorbereidingen om het voor jullie beide makkelijker te maken. Een bench of hondenkennel kan je hierbij een steuntje in de rug bieden.

Ook voor jonge opgroeiende middelgrote honden en volwassen middelgrote honden kan een hondenbench middelmaat gebruikt worden. De middelmaat hondenbenches in deze categorie komen voor in 2 maten, dit betekend dat je de afmeting van de juiste maat ook moet baseren op jouw hondenras en de grootte van jouw hond. Enkele voorbeeld rassen welke geschikt zijn voor middelgrote benches zijn; kooikerhondje, Duitse Pinscher, Border Collie en de Stafford. We adviseren de hond altijd goed op te meten om de juiste afmeting hondenkennel te kunnen kiezen. Wij helpen je hierbij graag mocht dit nodig zijn.

Wat kost een hondenbench?

Wil je een hondenbench kopen en ben je benieuwd naar de kosten? Een hondenbench middelgrote hond komt in verschillende prijsklasse. Het verschil in prijs zit voornamelijk in de kwaliteitsgraad van de materialen en de draaddikte van de draadkooi. Dit wil echter niet zeggen dat een goedkope hondenbench niet geschikt is voor jouw hond. Welke hondenbench geschikt is kun je het beste baseren op het doel van de hondenbench. Ben je op zoek naar een puppy bench kies dan voor een iets zwaardere kwaliteit, zoals de KEO bench van Flamingo of de Nyo hondenbench met opklapdeur, dit is een stevige hondenbench welke de energie en kracht van de pup meestal wel de baas kan. Is jouw hond het gewend in een hondenkennel te verblijven? Dan is een lichtgewicht hondenbench waarschijnlijk al voldoende. 

Toch een andere hondenbench nodig voor jouw hond?

Twijfel jij of een hondenbench middelgroot hondenras geschikt is voor jouw hond? Lees dan eens onze blog; ‘Hoe kies je de juiste hondenbench?’ Hier vind je de juiste maten voor verschillende hondenrassen waaronder middelgrote hondenrassen. Is een middelgrote hondenbench toch te minimaal voor jouw hond? Bekijk dan ook eens onze andere benches in de categorie; alle hondenbenches of kies bekijk onze categorie met grotere benches: Hondenbench grootOok voor leuke accessoires voor de hondenbench kun je naar hartelust shoppen, bekijk eens onze benchkussens of hondendeken voor een knusse plek voor jouw hond! 

Vind je het leuk jezelf te verdiepen in honden, hondenrassen, het vermaak van honden, informatie over puppy's en verschillende leuke trainingen met de hond? Bekijk dan zeker eens onze blogpagina. Hier vind je leuke én leerzame artikelen over honden. Of bekijk direct een van de hondenblogs zoals:

Hondenblog:  De hond vermaken in de bench
Hondenblog:  Het nut van dierenspeelgoed
Hondenblog:  Apporteren kan je leren!
Hondenblog:  Natuurlijke kauwsnacks voor honden

0

Menu