• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Flexi Hondenriem

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rollijn hond; de beste manier van uitlaten

De meeste voorkomende hondenriem, welke zeer handig is in gebruik en daarnaast veel vrijheid biedt aan jouw hond én controle geeft aan het baasje. De Flexi hondenriem is populair en dat is niet voor niets. Een rollijn voor de hond helpt je om jouw huisdier onder controle uit te laten. Een goede rollijn hond is zeer sterk en biedt jouw hond de ruimte wanneer het kan, maar de discipline wanneer het nodig is. Binnen ons assortiment vind je daarom ook veel verschillende soorten looplijnen welke gebruik maken van een rolsysteem. Zo kun je de rollijn voor jouw hond afstemmen op de behoefte en maakt het uitlaten van jouw hond nog leuker en makkelijker. Wel adviseren wij een automatisch looplijn voor honden te gebruiken wanneer de hond gewend is uitgelaten te worden en redelijk gecorrigeerd kan worden tijdens het uitlaten. Dit betekend dus dat het slim is bij een pup eerst te starten met een vaste lijn. Op deze manier kan de hond rustig wennen en blijf jij alle controle behouden. Is jouw hond gewend aan het uitlaten, kun je deze goed corrigeren en heb je voldoende controle? Dan is een looplijn met automatisch oprolsysteem een verademing tijdens het uitlaten!

Vooraanzicht volwassen mannetje gaan wandelen met zijn hond | Gratis Foto

De verschillende Flexi series hondenriemen in ons assortiment

De rollijnen welke je terug ziet in ons assortiment zijn alle van het merk Flexi. De reden hiervoor is eenvoudig, de hondenriemen van Flexi onderscheiden zich in kwaliteit, mogelijkheden en duurzaamheid. De Flexi hondenriem is gemaakt van hoge kwaliteit materialen waardoor deze hondenriem niet alleen zeer handig is in gebruik, hij is ook duurzaam en kan tegen een stootje. Hiernaast zijn deze automatisch oprolbare hondenriemen goed voor langdurig gebruik en kun je wel een aantal jaren profiteren van deze aankoop. Binnen het assortiment hondenriemen van Flexi zien we een aantal series, deze series hebben ieder hun eigenschappen en voordelen. De verschillende series welke wij aanbieden zijn:

Flexi hondenriem New ClassicDe klassieker onder de rollijnen voor honden. De New Classic is het instapmodel van de Flexi hondenriem. Deze sterke hondenriem is voorzien van een automatisch oprol systeem welke veel controle geeft tijdens het uitlaten. De classic variant van Flexi is verkrijgbaar in koord en band, hierover vind je verder op deze pagina meer informatie. Hiernaast kun je kiezen uit verschillende kleuren hondenlijnen van Flexi binnen ons assortiment. 

Flexi New Comfort Band S Zwart - 5 meter

Flexi hondenriem New Comfort -  De comfort serie van Flexi hondenriemen gaat een stapje verder in comfort voor zowel de hond als het baasje. Het ergonomisch handvat van deze hondenriem ligt bijzonder fijn in de hand en zorgt hierbij voor meer grip tijdens het uitlaten van de hond. Deze hondenriem heeft een stijlvol uiterlijk en is verkrijgbaar in band of koord variant. Hiernaast is de hondenlijn met oprolsysteem verkrijgbaar in verschillende kleuren en varianten. Ins ons assortiment vind je dan ook Flexi Comfort lijnen in de kleuren roze, groen, grijs, blauw en rood. Zo kun je looplijn ook nog eens aanpassen aan jouw persoonlijke smaak. 

Flexi hondenriem GiantDe Giant serie van Flexi is speciaal ontworpen voor het uitlaten van grote en sterke hondenrassen. Deze grove hondenriem is voorzien van een stevig ergonomisch soft handgreep waardoor hij veel grip geeft tijdens het uitlaten van een sterke viervoeter. De Giant serie is tevens voorzien van een reflecterend uiterlijk dit wil zeggen dat je ook extra goed opvalt in het verkeer met deze hondenriem van Flexi. De Giant hondenriem is verkrijgbaar met een band in plaats van een koord, deze kan meer trekkracht verdragen en hierdoor perfect geschikt voor jouw grote hond. 

Flexi hondenriem New NeonWil je opvallend de weg op gaan en gaat veiligheid bij jouw voorop? Dan is de Neon versie van de Flexi hondenlijnen een perfecte keuze. Deze hondenriem heeft de eigenschappen van de comfort lijn van Flexi maar is hiernaast ook voorzien van een reflecterend uiterlijk. Zowel het handvat als de looplijn zelf reflecteren in het verkeer waardoor je veilig op pad kunt met jouw viervoeter. Deze hondenriem is verkrijgbaar met band of koord en kan op basis van het gewicht van jouw hond worden afgestemd voor de juiste keuze. 

Flexi hondenriem DesignSpeciaal voor modebewuste honden (en baasjes!) bevat het Flexi assortiment een lijn met  design hondenriemen. Deze oprol riemen hebben een stijlvol uiterlijk en biedt hiernaast het comfort van een Flexi comfort riem. Deze riemen zijn voorzien van een stop systeem maar kunnen tevens op gewenste lengte worden ingesteld, zoals ook de andere Flexi hondenlooplijnen kunnen. Deze hondenriem is verkrijgbaar met band en is beschikbaar in verschillende maatvoeringen.

Flexi hondenriem Style - Dit is een van de nieuwere collecties van Flexi. Deze Flexi hondenriemen hebben een boeiende kleurencombinatie van twee kleuren met zowel matte al glanzende oppervlakken. Natuurlijk zijn ook deze Flexi hondenriemen voorzien van een goed stop systeem. Ze zijn verkrijgbaar met een type lijn en dat is tape.

De verschillende Flexi hondenriem eigenschappen

De Flexi hondenriemen ook wel automatische hondenriemen genoemd, kunnen hierna worden onderverdeeld in 3 categorieën. Het type van de riem, de lengte van de riem en daarnaast de maat van de riem. Dit laatste is gebaseerd op het gewicht van de hond en is hiermee eenvoudig te bepalen. Hieronder zien we de verschillende soorten Flexi rollijnen in ons assortiment met hun eigenschappen.

Het type Flexi hondenlooplijn - De looplijnen van Flexi met oprolsysteem zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Hiernaast kun je kiezen voor een hondenriem met loopkoord of een hondenriem met loopband. Voor grotere en/of sterke hondenrassen is het aan te raden te kiezen voor een band. Deze banden hebben een grotere trekgewicht waardoor deze hondenriem wat meer kan hebben en beter is opgewassen tegen het gewicht wat een trekkende hond kan veroorzaken. Op deze manier heb je dus meer controle over de hond tijdens het uitlaten. De looplijn met koord kan hiernaast perfect gebruikt worden voor kleinere hondenrassen en honden welke minder trekken aan de lijn.

De lengte van Flexi hondenriemen De rollijnen van Flexi komen in 4 maten, op deze manier kun je bepalen welke lengte looplijn het beste aansluit op jouw wensen. De looplijnen zijn verkrijgbaar in de lengte; 3 meter, 5 meter, 8 meter en zelfs 10 meter! 

De maten van Flexi hondenriemen - De maat van een Flexi hondenriem wordt bepaald op basis van het gewicht van de hond. Een hond met een gewicht van 2 kilo heeft natuurlijk een andere lijn nodig dan een hondenras met een gewicht van 40 kilo. Hieronder vind je een handig overzicht van de verschillende maatvoeringen onder de Flexi lijnen, op deze manier kun je eenvoudig bepalen welke maat hondenriem voor jouw hond geschikt is;

Flexi hondenriem XS - Geschikt voor hondenrassen met een gewicht tot 12 kilo
Flexi hondenriem S - Geschikt voor hondenrassen met een gewicht tot 15 kilo
Flexi hondenriem M - 
Geschikt voor hondenrassen met een gewicht tot  25 kilo
Flexi hondenriem L - Geschikt voor hondenrassen met een gewicht tot 60 kilo
Flexi hondenriem XL - Geschikt voor hondenrassen met een gewicht vanaf 50 kilo

Heb je moeite met het maken van een keuze binnen ons assortiment?

Heb je na het lezen van deze informatie vragen, heb je moeite met het maken van de juiste keuze voor jouw viervoeter of wil je overleggen met een specialist op het gebied van honden? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Om je te kunnen helpen bepalen welke looplijn geschikt is voor jouw hond raden we aan deze eerst te wegen, hierna kunnen wij je voorzien van een passend advies. Huisdierplezier biedt naast hondenlooplijnen veel andere wandelbenodigdheden voor honden, voor onder andere: hondenspeelgoed, hondensnacks, hondenmanden en hondenhokken hebben wij een breed assortiment betaalbare benodigdheden voor honden.  

Huisdierplezier biedt meer voor jouw viervoeter!

Twijfel je of een Flexi hondenriem geschikt is voor jouw hond? Lees dan zeker eens onze Blog: Wat is de beste hondenriem voor mijn hond? Hier kun je lezen welke hondenlijnen geschikt zijn voor welke situatie of in welke leeftijden van de opgroeiende hond. Naast een uitgebreid assortiment voor de hond biedt Huisdierplezier méér. Niet alleen voor al jouw benodigdheden onderweg ook vind je regelmatige leuke aanbiedingen voor honden en schrijven we leuke en leerzame blogs over honden. Wil jij meer lezen over het houden van een hond, het verzorgen van de hond of algemene informatie over honden? Bekijk dan eens een van onze hondenblogs;

Blog: Tips voor het wandelen in het donker
Blog: Halsband of hondentuig?
Blog: Hoe verzorg je een hond?
Blog: Wat komt er kijken bij de komst van een pup?
Blog: Hoe kies je de juiste hondenbench?

Menu