• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Hondentruien

Hondentruien voor klein en groot

Tijdens koudere dagen kleden wij ons tegen kou op het lichaam. Met een gebreide trui, handschoenen en winterjas trotseren we de kou. Maar heb je er ooit over nagedacht wat deze koude maanden betekenen voor onze favoriete viervoeters? Denk er maar eens over na..  Na een lange dag lig je heerlijk op de bank een Netflix serie te kijken en net voor je naar bed gaat ga je nog een laatste ronde doen met jouw hond.Terwijl je voor de kachel zit besef je dat het nodig is om jezelf goed aan te kleden omdat het verschil enorm is met de buiten temperatuur. Maar dit is niet alleen voor ons het geval. Honden welke buiten leven hebben een heerlijke dikke wintervacht en kunnen met kleine maatregelen de lichaamstemperatuur op peil honden maar hoe zit dit met onze huisdieren welke binnen wonen? Honden welke binnen wonen zijn gewend aan de temperatuur in huis, welke meestal tussen de 20 en 22 graden ligt. Wanneer we naar buiten gaan kan de temperatuur makkelijk 20 graden zakken. Ook voor onze honden is dit een groot verschil. Dit zou dan ook wel eens de reden kunnen zijn dat jouw hond liever in zijn mand blijft liggen dan ’s avonds laat nog een wandeling wil maken op koude dagen.

Ritratto adorabile del cucciolo del bulldog bianco | Foto Gratis

Hondentruien een fasion item?

Veel mensen denken dat een hondentrui een fashion item is, waar baasje de hond een bepaalde uitstraling mee willen geven. Maar dit is zeker niet altijd het geval! Veel honden hebben baat bij een hondentrui omdat het simpel weg te koud is voor ze. Door de structuur van de vacht kan de hond zijn lichaamswarmte lastig vasthouden een hondentrui kan hierbij helpen. Een hondentruitje is dus zeker niet enkel voor het oog, de kleding voor honden hebben wel degelijk een functionele functie.

Heeft mijn hond een hondentrui nodig?

Zoals aangegeven hebben sommige honden een vacht welke geen warmte vast houd. Nu is het natuurlijk per hond verschillend hoeveel problemen ze ervaren bij kou en wanneer bepaalde honden daadwerkelijk last krijgen van de kou is onder andere afhankelijk van;

  • De leeftijd van de hond - De meest kwetsbare honden zijn pups en oudere honden. Hele jonge en oudere honden hebben sneller last van kou.
  • De groote van de hond - Kleine honden hebben een hoog oppervalte tot volume ratio en verliezen hierdoor sneller warmte. Ook de korte pootjes dragen niet bij aan de warmte. Doordat de hond laag bij de grond staat heeft hij sneller last van kou en vocht.
  • Eventuele ziekte - Vanzelfsprekend hebben zieke honden een lager afweersysteem, ook voor deze honden is een warme trui in de winter een uitkomst.
  • Vachtsoort van de hond - Hoe dunner de vacht, hoe sneller de hond afkoelt. De lange vacht van een langharige hond houd de warmte vast en zal dan ook meer warmte ervaren dan honden met korte vacht.
  • De verdeling van de vacht - Sommige honden hebben een (vrij) kale buik, deze honden hebben snel last van optrekkende kou en vocht.

Hondentruien kopen bij deze online dierenwinkel

Wil jij nu ook graag een hondentrui kopen? Dan kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Vooral kleine honden kunnen gebaat zijn bij een warm hondentruitje in de wintermaanden. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo kan jouw Teckel, Chihuahua of ander klein hondenras genieten van een warm gebreide hondentrui. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je eerst nog vragen hebt over onze hondentruien kun je gerust even contact opnemen met de klantenservice, zij zullen je voorzien van alle informatie die je nodig hebt. Je kunt ze bereiken op werkdagen via e-mail en telefoon.

Is een hondentrui niets voor jouw hond? Dan is er nog andere hondenkleding zoals hondenjasjes. Ook hondenschoentjes hebben wij in ons assortiment! Ben je op zoek naar andere hondenbenodigdheden neem dan ook eens een kijkje bij onze hondenmanden, hondentuigjes, hondenriemen, hondenbenches, hondensnacks of hondenspeelgoed

Menu