• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
 • 0031 (0)850 - 656263
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Hondenkleding

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Hondenkleding

Tegenwoordig zie je ze steeds vaker; honden met een fashion jasje! Voornamelijk tijdens de koude maanden van het jaar zijn ze vrijwel niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar is een hondenjas eigenlijk enkel een fashion item? Of heeft een hondenjas daadwerkelijk een functie of voor sommige honden misschien zelfs noodzakelijk? 

Hond, een speelgoedterriër, een stijlvol gekleed hondje in een trui en een jas van schapenvacht | Premium Foto

Alleen voor kleine hondjes?

Over het algemeen zijn het vaak de kleine hondjes die gekleed worden met hondenkleding. Dit omdat hondenkleding beter bij ze past. Hondenkleding wordt vaak geassocieerd met een emotionele lading. Die lading hebben grote honden minder. Mensen plaatsen kleine honden vaak in de categorie van kleine kinderen. Waardoor men het leuk vindt hun kleine hondje aan te kleden met hondenkleding. Toch is er ook hondenkleding ontwikkeld voor grotere honden. De reden hiervoor is simpel; Sommige hondenrassen hebben simpelweg bescherming nodig op koudere dagen. Denk bijvoorbeeld aan een hondenras zoals de Whippet! Deze smalle honden hebben een extreem dunne vacht en staan bekend als echte koukleumen. Deze honden hebben geen baat bij een fashion item maar gebruiken een dergelijke hondenjas als must op koude dagen. Het warmte verlies van een hond tijdens bijvoorbeeld het uitlaten is extreem. Niet voor niets trekken wij op winterdagen tijdens het uitlaten een dikke winterjas aan. Een dunne vacht vraagt extra maatregelen bij kou. Ook zien we steeds vaker dat er gebruikt wordt gemaakt van regenjassen voor honden, de reden hiervoor is simpel! Honden staan erom bekend een herkenbare geur met zich mee te dragen wanneer de vacht nat wordt door bijvoorbeeld regen. DIt kun je eenvoudig voorkomen door het gebruik van een honden regenjas.

Hondenkleding ter bescherming

Niet alleen honden met een dunne vacht zoals de Whippet hebben baat bij het dragen van een hondenjas of hondentruitje. Ook honden met een lage weerstand, oudere honden of honden welke bijvoorbeeld onlangs zijn geopereerd hebben zullen je dankbaar zijn voor een warme winterjas wanneer ze naar buiten gaan. Honden met een lage weerstand door ouderdom of door bijvoorbeeld een ingreep hebben moeite de lichaamswarmte vast te kunnen houden. Een lekker warme hondenjas, hondentrui of hondenparka is hierbij een uitkomst! Ook zeer kleine honden kunnen last krijgen van de kou tijdens winterdagen. Door dat kleine honden een stuk lager aan de hond komen hebben zij sneller last van kou welke uit de grond komt. DIt is ook de reden dat je vaak kleine honden ziet met hondenkleding zoals bijvoorbeeld de chihuahua.

Lopen met een hond in warme jas op een koude winterdag. persoon met een hond die aan de riem bij een park trekt | Premium Foto

Goede kwaliteit voor een mooie prijs

Het kan soms best een grote stap zijn om jouw hond in hondenkleding te steken. In eerste instantie zit het niet in de natuur van een hond om kleding te dragen. Toch kan het voordelen hebben om de hond toch aan te kleden. Allereerst geeft het een goede bescherming tegen de kou, maar ook de viezigheid houd je zo buiten de deur.

Hondenkleding online

Het grote voordeel van online hondenkleren kopen, is dat je zo flink geld bespaard in tegenstelling tot een dierenwinkel die vaak een stuk duurder zijn. Je bestelt online heel gemakkelijk jouw favoriete product en wij garanderen een bezorging binnen twee werkdagen. Op deze manier hoef je niet lang te wachten op een bestelling. Door de goedkope verzendkosten blijf je overduidelijk het verschil voelen in prijs. Twijfel dus niet langer en neem eens een kijkje op de website bij bijvoorbeeld honden verzorging, wandel benodigdheden of bij de andere hondenbenodigdheden. Laat je verrassen door het uitgebreide assortiment. Heb je vragen over een bepaald product? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij helpen je graag.

Menu