• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Sliphalsband

Een sliphalsband voor honden

Wil je een halsband waarmee je meer controle hebt over je hond? Dan is een sliphalsband misschien een optie. Wel is het belangrijk dat je hiermee om weet te gaan omdat je door verkeerd handelen de nek van de hond zwaar kunt belasten. Wanneer de hond trekt aan de lijn zal de halsband strak om de nek komen te zitten waardoor de hond moeilijker adem kan halen. Er zijn ook sliphalsbanden met een stop. Deze halsbanden sluiten tot een bepaalde plek zodat de halsband niet te strak om de nek van de hond komt te zitten. Een sliphalsband kan tijdens trainingen makkelijk in gebruik zijn omdat je wat meer controle hebt en de hond beter kunt sturen. Graag informeren wij je op de pagina over de mogelijkheden én het gebruik van een sliphalsband uit onze hondenwinkel.

Hond, Bergen, Wandelen, Noorwegen

Waarom een sliphalsband gebruiken?

Een sliphalsband is bij veel mensen wel bekend maar wat doet een dergelijke halsband eigenlijk? De sliphalsband doet eigenlijk exact wat zijn naam doet vermoeden; de halsband slipt. Dit betekend dat de halsband geen stop heeft waardoor deze steeds strakker komt te zitten wanneer je aan de riem van de hond trekt. De luchtpijp van de hond wordt op deze manier verdrukt waardoor het lastiger wordt om adem te halen. Heel positief zijn deze halsbanden dan ook niet, wij adviseren een sliphalsband dan ook alleen te gebruiken wanneer je weet wat te doen en hoe deze te gebruiken. 

Helpt een sliphalsband tegen trekken?

De sliphalsband is een item welke vaak wordt aangekocht wanneer de hond trekt aan de riem. Maar is dit wel een goed idee en is dit de juiste oplossing voor een hond welke trekt aan de hondenriem? Trekken aan de hondenlijn is zelf aangeleerd gedrag, helaas is dit geen positief aangeleerd gedrag. Dit wil dus ook zeggen dat je een hond kunt leren niet aan de riem te trekken. Is dit makkelijk? Nee, maar het is wel nodig! Wanneer je jouw hond leert rustig naast je te lopen tijdens de wandeling is een sliphalsband of slipketting voor de hond asboluut niet nodig. Het is dan ook zaak dat de hond dit gedrag afleert, het liefste zonder gebruik van hulpmiddelen maar door middel van de juiste training.  

Nylon en metalen sliphalsbanden voor honden

In ons assortiment vind je sliphalsbanden van verschillende materialen, elk materiaal heeft zijn eigenschappen én voor en nadelen. Om te bepalen welke soort sliphalsband geschikt is voor jouw hond geven we hieronder de verschillende mogelijkheden op het gebied van sliphalsbanden.

Halsband Streetlife

De sliphalsband van nylon -  Nylon is licht in gewicht, droogt over het algemeen snel, is niet gevoelig voor schimmels en is sterk. Dit betekend vanzelfsprekend dat deze halsbanden zeer duurzaam zijn en profiteren van een lange levensduur. Natuurlijk heeft het ook wat nadelen. Nylon heeft geen ademend vermogen en is UV-gevoelig.

Sliphalsband 2 Rijen

De sliphalsband van metaal - De metalen sliphalsband wordt ook wel slipketting genoemd. Het metaal welke gebruikt wordt voor deze halsbanden is duurzaam, kleurvast, vormvast en zeer sterk. Deze halskettingen worden veel gebruikt voor grote honden. Ook hier geldt weer; het is beter de hond goed gedrag aan te leren dan dit af te leren met hulpmiddelen.

Verschillende soorten halsbanden

Laten we starten door te kijken naar de verschillende soorten halsbanden voor de hond. In ons assortiment vind je namelijk een groot én breed assortiment halsbanden voor de hond. Welke halsband het beste past bij jouw viervoeter is afhankelijk van een aantal factoren. Waarvoor wil je de halsband gebruiken? Zo kies je voor een gewone wandeling wellicht een andere halsband dan wanneer je sport met jouw hond. HIernaast is het natuurlijk belangrijk dat de hondenhalsband fijn en comfortabel is voor de hond, een schurende hondenhalsband is niet prettig. Naast de sliphalsband welke je kunt vinden op deze pagina bieden wij veel meer halsbanden voor de hond. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten hondenhalsbanden in onze webshop voor honden:

Een sliphalsband kopen bij Huisdierplezier

Als je een sliphalsband hebt gevonden voor jouw hond kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Heb je de bestelling geplaatst op een werkdag voor 13:00 uur? Dan zal deze dezelfde dag nog verzonden worden! Zo kun je snel gaan trainen of een fijne wandeling maken met de hond. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je eerst nog vragen hebt over een halsband met gespsluiting kun je deze stellen via de chat op de website, via e-mail of via de telefoon. De medewerkers van de klantenservice zijn bereikbaar op werkdagen van maandag tot en met vrijdag en zullen er alles aan doen om jou van de juiste informatie te voorzien.

Huisdierplezier biedt meer voor jouw viervoeter!

Natuurlijk kun je bij Huisdierplezier terecht voor allerlei soorten halsbanden, zo kun je eenvoudig altijd de juiste halsband vinden voor jouw hond. Wij verkopen alle benodigdheden voor jouw hond! Denk daarbij ook aan handige hondentrapjes, fijne honden verzorgingsartikelen en leuke hondenspeeltjes! Wil je meer te weten komen over honden? Lees dan ook eens een van onze blogs zoals: Halsband of hondentuig?Fietsen met de hond of Wat komt er kijken bij de komst van een pup?

Menu