• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag nog verzonden!

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag nog verzonden!

Hondenbench auto

Hondenbench auto

Ga jij regelmatig met de hond op pad en vervoer je de hond dan in de auto? Dan is een hondenbench auto toch wel een must. Het is belangrijk dat je jouw hond op een veilige manier mee neemt voor een auto rit en de juiste voorbereiding speelt hierbij een belangrijke rol. Op deze pagina bekijken we de voordelen van een hondenbench of hondenkennel voor in de auto en de verschillende soorten auto benches voor honden in ons assortiment.

Leuke hond kijkt uit het raam | Gratis Foto

De voordelen van een autobench voor de hond

Het directe voordeel van autobenches is voor de hand liggend, het zorgt voor het veilige vervoeren van jouw hond. Te vaak hoor je verhalen over honden welke tijdens een autorit los komen waarbij zich gevaarlijke situaties voordoen voor de hond. Om te voorkomen dat jouw hond tijdens de rit door de auto loopt kun je gebruik maken van een auto bench, een veilige manier van hondenvervoer. Maar niet alleen voor de hond is een hondenkennel voor in de auto veilig, ook voor het baasje en medeweggebruikers draagt het bij aan de veiligheid. Een loslopende hond in de auto leidt af voor andere weggebruikers en neemt hiernaast jouw concentratie op het verkeer weg. Om je volledig te kunnen focussen en veilig op de eindbestemming te komen is het fijn te weten dat de hond veilig en comfortabel in de autobench of autokennel verblijft tijdens de rit.

Hoe kies je de juiste maat hondenbench auto?

Om te kunnen bepalen welke autobench het beste past bij jouw hond bekijken we eerst wat maatvoeringen. De juiste maat honden bench voor in de auto kun je namelijk het beste baseren op de grootte van jouw hond. Ga je voor een hondenbench small of een hondenbench xxl? Om te beginnen gaan we de hond volledig opmeten, we bekijken hier de schofthoogte en de rug lengte van de hond.

Bepaal de juiste lengte maat autobench met de ruglengte: Om de ruglengte van jouw hond op te meten neem je een meetlint en bekijk je de afstand tussen de hals en de aanzet van de staart. De ruglengte van de hond is nodig om de diepte van de autobench te bepalen, de hond moet namelijk ook in de lengte volledig passen in de bench. Neem de ruglengte en vermenigvuldig dit met 1,25 op deze manier is er voldoende ruimte om te kunnen bewegen.

Bepaal de juiste breedte maat autobench met de schofthoogte: Om de schofthoogte van jouw hond op te meten laat je de hond rechtop staan. Je meet de afmeting vanaf de schouders tot de grond als schofthoogte. De schofthoogte is nodig om de breedte van de autobench te kunnen bepalen, de hond moet namelijk voldoende ruimte hebben te kunnen liggen. De centimeters in schofthoogte van de hond kan gebruikt worden de breedte te bepalen.

Bepaal de juiste hoogte maat autobench met de schofthoogte: Natuurlijk moet de hond ook kunnen staan of rechtop kunnen zitten in de autobench. Neem de schofthoogte van de hond en tel hier 15 a 20 centimeter bij. Dit zou de juiste hoogte autobench moeten zijn voor jouw hond.

Een voorbeeld om de juiste maat autobenches te berekenen

Om een beeld te geven bij de verschillende berekeningen voor een autobench of autokennel geven we je graag een voorbeeld. De Labrador op onderstaande afbeelding heeft een schofthoogte van 55 centimeter en een ruglengte van 60 centimeter op de afbeelding kun je zien vanaf welk punt je moet gaan meten. Op deze manier kun je eenvoudig uitrekenen hoe groot een autobench labrador moet zijn.

Verschillende soorten auto hondenbench

Welke soort bench of hondenkennel het beste is voor jouw auto én voor jouw hond gaan we bekijken door de verschillende soorten honden autobench uit ons assortiment op een rijtje te zetten. Afhankelijk van jouw wensen, budget én de behoeftes van de hond kun je op deze manier goed bepalen welke auto hondenbench het beste is voor jullie!

De topper uit ons assoriment: De variocage

De Variocage is met recht de meest veilige autobench voor de hond te noemen. Deze reisbench biedt een 360 graden bescherming aan jouw hond, jezelf én medepassagiers bij ongelukken. Deze hondenbench met kreukelzone heeft een wereldwijd uniek concept waarmee je verzekerd bent van veilige autoritten. Lees hier meer over deze hoogwaardige autobench.

 • Verstelbaar op de diepte van jouw achterbank
 • Voorzien van een uiterst veilige kreukelzone
 • Deur met gasdrukveer, vergrendeling én slot
 • Beschikt over een vluchtluik aan de achterzijde

Transportbox Nomad

De kunststof autobench

Een veel gebruikt vervoersmiddel voor in de auto, de kunststof autobench. Deze hondenkennel voor de kleine hond wordt ook wel transport box genoemd. Deze honden autobench XS is niet alleen handig voor in de auto, hij kan ook perfect gebruikt worden wanneer je jouw hond bijvoorbeeld vanuit de auto naar binnen wilt dragen. De voordelen van een autobench van kunststof;

 • Sterke autobench van kunststof
 • Makkelijk schoon te maken autobench
 • Eenvoudig te dragen bench voor de auto
 • Goedkope autobench voor kleine honden
 • Autobench voor op de achterbank


De autostoel voor kleine honden

De handige en praktische autostoel is perfect voor kleine honden welke het gewend zijn in de auto te zitten. De hond kan heerlijk rond kijken terwijl hij veilig en comfortabel in zijn autostoel verblijft. Hiernaast kan de autobench ook gebruikt worden als draagtas. De voordelen van een autostoel voor kleine honden;

 • Praktische nylon autobench stoel
 • Voorzien van diverse opbergmogelijkheden
 • De autobench kan gebruikt worden als tas
 • Autobench voor achterbak of passagiersstoel
 • Comfortabele bench voor kleine hond


De hondenbench auto aluminium

De kwaliteit autobench onder de benches voor de auto. Deze aluminium bench is gemaakt van hoogwaardige materialen en is hierdoor zeer duurzaam in gebruik. De serie autobench aluminium is verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen. Je kunt ze dus gebruiken als bench middelgrote hond, autobench voor kleine honden maar ook als autobench voor de grote hond is deze kofferbak bench perfect! De voordelen van een aluminium luxe hondenkennel / autobench;

 • Hoogwaardige autobench met schuine zijde
 • Ideaal als hondenbench voor de kofferbak
 • Voorzien van een goede afsluiting met slot
 • Bench beschikt over bescherming voor de auto
 • Eenvoudig schoon te maken en praktisch

Een autobench klaarmaken voor vertrek!

We hopen dat je na het lezen van deze informatie een duidelijk beeld hebt gekregen van de mogelijkheden op het gebied van autobenches. Om jouw autobench daadwerkelijk in gebruik te gaan nemen geven we je graag nog een aantal tips. Tips welke het jouw hond extra comfortabel maken in de autobench en welke er voor zorgen dat jullie comfortabel én veilig op pad kunnen. Hoe maak je een autobench klaar voor vertrek;

 • - Voorzie de autobench van een fijn hondendeken of zelfs een bench kussen. Neem het liefste een dekentje of kussen welke de hond kent, de geur zorgt voor een geborgen gevoel tijdens de rit.
 • - Neem de lievelingsknuffel van jouw hond mee in de autobench! Honden kunnen zich enorm hechten aan hun lievelingsknuffel, neem deze mee in de autobench zodat jouw hond hier steun aan kan hebben.
 • - Zijn jullie lang onderweg en moet de hond voor langer dan een half uur in de autobench verblijven? Neem dan wat drinkwater mee in de autobench zodat de hond eventueel kan drinken onderweg.
 • - Zorg dat de autobench goed vaststaat in de auto, zodat deze niet door de auto kan schuiven. Een kunststof autobench is vaak goed vast te zetten tussen de autogordels. Bij een speciale autobench is rekening gehouden met het vastzetten van de autobench in de kofferbak of achterbank.

De perfecte autobench kopen

Heb je vragen over het kopen van een autobench of autokennel voor de hond bij huisdierplezier? Neem dan gerust eens contact met ons op, wij helpen je graag bij jouw vragen over de aanschaf van een autobench. Ook wanneer je op zoek bent naar een reisbench of huisbench ben je bij ons aan het juiste adres, bekijk gerust eens onze hondenwinkel of onze categorie huisvesting voor honden en neem vrijblijvend contact op bij vragen of voor advies.Vind je het leuk jezelf te verdiepen in honden, hondenrassen, het vermaak van honden, informatie over puppy's en verschillende leuke trainingen met de hond? Bekijk dan zeker eens onze blogpagina. Hier vind je leuke én leerzame artikelen over honden. Of bekijk direct een van de hondenblogs zoals:

Hondenblog:  Kies de juiste hondenbench
Hondenblog:  De hond vermaken in de bench
Hondenblog:  Het nut van dierenspeelgoed
Hondenblog:  Apporteren kan je leren!
Hondenblog:  Natuurlijke kauwsnacks voor honden
Hondenblog:  Halsband of hondentuig voor de hond?
Hondenblog:  Veilig op pad met je viervoeter in het donker
Hondenblog:  Hoe verzorg je een hond?
Hondenblog:  Wat komt er kijken bij de komst van een pup?
Hondenblog:  De populairste hondenrassen op een rijtje
Hondenblog:  De benchtraining van een puppy
Hondenblog:  Wat is puppy socialisatie?

0

Menu