• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Hondenloopplank

Hondenloopplank voor meer gemak

Behoed jezelf voor gestuntel met het optillen van je hond in en uit de auto en van verhogingen terug naar de grond met een handige hondenloopplank. Deze fijne hondenaccessoire laat je hond zelf hoogtes overbruggen, wat nogal eens lastig kan zijn voor kleine, jonge, oude of bange honden. Met een hondenloopplank is dit niet langer een probleem en overkom je dit obstakel met gemak. Een hondenloopbrug kan hiernaast natuurlijk ook gebruikt worden voor de bank, het bed of andere hogere plekken waar jouw viervoeter maar al te graag komt maar zonder hulpmiddelen misschien niet kan komen. Op deze pagina bekijken we de voordelen van een hondenloopplank en waarvoor dit handige hulpmiddel voor honden gebruikt kan worden.

Voordelen van de hondenloopplank

Het gebruik van een hondenloopplank brengt veel gemak met zich mee, voor zowel het baasje als de hond. Een belangrijk voordeel is dat je zelf je hond niet meer hoeft op te tillen wanneer deze niet meer in staat is om in de kofferbak te springen. Vooral wanneer je de eigenaar bent van een grote, zware hond of verzwakte hond kan dat moeizaam gaan. Met een hondenloopplank loopt de hond zelf in en uit de auto, een hondenloopbrug is dus perfect geschikt voor grote, zware hondenrassen welke bij voorkeur niet hoeven te springen of getild hoeven te worden. Neem je de hondenplank mee op vakantie? Lees dan ook eens onze blog; Op vakantie met je hond! Zo vergeet je niets, handig!

Daarnaast is het zo dat honden steeds ouder worden. Kwaaltjes als artrose en pijnlijke gewrichten liggen daardoor op de loer. De kans bestaat zelfs bij oudere honden dat zij botten breken wanneer ze uit de auto springen. Door middel van een honden autobrug worden de gewrichten van je trouwe viervoeter ontlast wat de kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert. De loopplank voor de oudere hond is dus niet alleen comfortabel, het draagt ook bij tegen botproblemen en pijn in gewrichten.

Ook voor kleine honden is een hondenloopplank ideaal in gebruik. Kleine hondenrassen hebben vaak de mogelijkheid niet eens om in een kofferbak te springen en dienen hiervoor opgetild te worden. Niet elke hond vind het prettig om opgetild te worden en deze honden geven dan ook de voorkeur aan een hondenloopplank of hondentrap. Zo kunnen ze zelf eenvoudig de auto inlopen of op plekken komen waar ze simpelweg door hun afmeting normaal niet kunnen komen.

Een loopplank voor honden is zeer makkelijk in gebruik, hiernaast is deze ook makkelijk op te bergen in bijvoorbeeld de kofferbak van de auto. Er zijn verschillende hondenloopplanken verkrijgbaar op Huisdierplezier.nl. Ze zijn allemaal in- en uitschuifbaar of opvouwbaar zodat ze nauwelijks ruimte in beslag nemen in de kofferbak. Hierdoor kun je de loopplank voor de hond dus altijd eenvoudig meenemen onderweg, zo heb je het handige hulpmiddel om jouw hond te helpen altijd bij de hand.

Hondenloopplank voor de auto

Waar wordt een hondenloopplank voor gebruikt? Voor het overbruggen van hoogtes voor de hond. Maar wanneer kun je een hondenloopplank dan bijvoorbeeld gebruiken? De meest gebruikte plek voor een hondenloopplank of loopbrug voor honden is de auto. Ga je lekker op pad met de auto en wil je jouw viervoeter meenemen en deze vervoeren in de kofferbakruimte van de auto? Dan is een hondenloopplank auto een goede keuze, deze loopplank kan eenvoudig worden geplaatst tegen de kofferbak van de auto, op deze manier kan de hond zelfstandig de auto in lopen. Hiermee voorkom je springen, wat nadelige gevolgen kan hebben voor botten en spieren. Gebruik voor jouw auto een hondenloopplank of hondentrap auto en maak het makkelijk voor zowel de hond als het baasje. Na gebruik kun je de hondenloopplank eenvoudig inklappen waardoor hij minder ruimte in beslag neemt en makkelijk kan worden opgeborgen.

Hondenloopplank voor meer gemak in huis

Niet alleen voor tijdens ritten is de hondenloopplank een goede keuze, ook in en rondom huis kan een loopplank voor de hond een handig hulpmiddel zijn. Denk hierbij aan plekken waar de hond graag komt maar in sommige gevallen niet zelfstandig kán komen, zoals op de bank, jouw tuinset of heerlijk in bed. Honden zijn graag onder de mensen en houden er dan ook van om samen met het baasje te kunnen genieten, om dit zo makkelijk mogelijk te laten verlopen is een hondenloopplank een handig accessoire. Om te bekijken welke loopplank het beste past in jouw situatie presenteren we je graag de verschillende loopbruggen in ons assortiment;

 

Hondenloopplank Gentle step
Deze kunststof loopplank is de perfecte hondenloopplank voor de auto. De loopplank is gemaakt van hard kunststof waardoor hij tegen een stootje kan en is hiernaast voorzien van een anti slip laag op de loopzijde. Dit is erg belangrijk om voldoende grip te geven tijdens het lopen op de hondenplank. De Gentle step is een loopbrug voor de hond met een draagvermogen tot ongeveer 90 kilo. Enkele voordelen van de hondenloopplank Gentle step:

 • Kunststof hondenloopplank met een draagvermogen van 90 kilo
 • Hondenloopplank voor middelgrote tot grote hondenrassen
 • Gemaakt van kunststof dus eenvoudig schoon te maken
 • Opklapbaar in 2 om eenvoudig te kunnen worden opgeborgen
 • Voorzien van anti slip tegen schuiven met de poten

Hondenloopplank | GundogsOnline

Hondenloopplank Gangway
Deze handige houten hondenloopplank is tevens geschikt als loopplank auto maar kan hiernaast ook prima binnen worden gebruikt. De loopplank is gemaakt van hout en is voorzien van anti slip tegen het wegschuiven van de poten. De loopplank heeft een draagkracht tot 50 kilo en is hiermee dus geschikt voor de middelgrote hondenrassen. De opvouwbare loopplank is hiernaast voorzien van handige ophanglussen waarmee je de hondenloopplank van hout makkelijk kunt opbergen.

 • Houten hondenloopplank met een draag gewicht van 50 kilo
 • Hondenloopplank voor kleine tot middelgrote hondenrassen
 • Eenvoudig op te bergen daar hij op te klappen is in 2
 • Voorzien van anti slip laag tegen schuiven met de poten
 • Kan zowel binnen als buitenshuis gebruikt worden

Hondenloopplank Hunter
Deze tevens kunststof loopplank voor honden is wat lichter dan zijn groter broer. Deze loopplank heeft een draagkracht van 40 kilo en is hiermee geschikt voor kleinere hondenrassen. De opvouwbare loopplank kan eenvoudig worden gebruikt en opgeborgen na gebruik. Ideaal als loopplank auto voor de hond of in huis te gebruiken.

 • Opvouwbare hondenloopplank met een draagvermogen van 40 kilo
 • Hondenloopplank voor kleine en middelgrote hondenrassen
 • Lichtgewicht loopplank welke gemaakt is van kunststof
 • Eenvoudig in gebruik en makkelijk schoon te maken
 • Voorzien van een anti slip laag tegen schuiven

 

Liever een hondentrap auto?

Vindt jouw hond een loopplank te spannend maar is hij een kei in traplopen? Kies dan voor een hondentrap auto, deze trappen zijn ideaal voor de kleinere hond en geven de mogelijkheid om net zoals bij een hondenloopplank op plekken te komen waar ze normaal niet bij kunnen. In ons assortiment vind je daarom ook verschillende hondentrappen welke gebruikt kunnen worden in of rondom huis, maar ook hondentrappen voor de auto valt onder modelijkheden bij hondenloopplanken en hondentrappen. Ook voor andere honden benodigdheden voor in de auto, alles voor onderweghuisvestingsbenodigdheden, de lekkerste hondensnacks en het allerleukste hondenspeelgoed vind je terug in onze hondenwinkel.

Hondenloopplank kopen

De meeste varianten van de hondenloopplank zijn direct leverbaar. Dat wil zeggen dat wanneer je voor 13.00 bestelt de hondenloopplank de volgende dag vaak al geleverd wordt. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan staat de juiste levertijd vermeld bij het product. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Wij van Huisdierplezier zijn pas tevreden wanneer jij dat bent en daarom bieden we altijd de mogelijkheid om artikelen die toch niet naar wens zijn te retourneren. Wil je meer informatie over honden? Wij hebben een aantal leuke hondenblogs met informatie, tips en adviezen voor hondenliefhebbers. Lees bijvoorbeeld de blog; "Hoe verzorg je een hond?" of bekijk alle blogs over honden via: "Alles over honden"

 

Menu