• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Accessoires

Autoaccessoires kopen voor jouw hond

Ga jij graag op pad met jouw viervoeter en nemen jullie hiervoor regelmatig de auto? Dan weet je hoe belangrijk het is om veilig te vertrekken en voldoende voorbereid de inrit te verlaten. Niet alle honden stellen een autorit op prijs, vaak gaat dit gepaard met spanning en angst voor deze honden. Ook voor honden met autoangst zijn er verschillende hulpmiddelen welke je kunnen helpen het vervoeren comfortabel te laten verlopen met de auto. Op deze pagina vind je alle benodigdheden voor jou en de hond om veilig en comfortabel te kunnen starten aan jullie road rit. 

Hond, Huisdier, Portret, Zoogdier, Hoofd

Verschillende auto spullen voor de hond

Zoals we hierboven al schreven, sommige honden kijken absoluut niet uit naar een rit in de auto. Terwijl andere al kwispelend in de auto zitten voor de deur goed en wel open is. Voor beide soorten passagiers is het van belang dat de autorit veilig en comfortabel verloopt. De hond moet een veilige plek krijgen in de auto waar niet alleen de hond maar ook jij gerust bij bent. Het goed vastzetten van de hond is hierbij een ding, maar ook de bescherming van jouw auto is van belang. Lees hieronder informatie over de verschillende hondenspulletjes voor in de auto uit ons assortiment;

Autodeken Niet zo fijn als een lange wandeling in de bossen met jouw viervoeter op een fijne zonnige dag. Maar daarbij ook niets zo vervelend als een schone auto vol met vieze hondenpoten en vegen van de vieze hondenvacht. Een autodeken voor honden zorgt ervoor dat jouw autobekleding schoon blijft van vocht en vuil en kan na gebruik eenvoudig worden schoongemaakt en opgeborgen voor een volgende keer. 

Autostoel Kleine honden kunnen ook vervoerd worden in een speciale hondenautostoel. Deze stoeltjes zijn gemaakt van hondentassen welke eenvoudig vastgemaakt kunnen worden in jouw auto. De hond kan dan comfortabel zitten in zijn eigen autostoel. Hiernaast blijft jouw auto schoon én bieden de autostoelen voor honden voldoende opberg mogelijkheden voor de hondenhalsband, hondenriem én heerlijke hondensnacks voor onderweg.

Autogordel Wanneer jouw hond te groot is voor het gebruik van een autostoel is het wel belangrijk dat deze wel goed wordt vastgezet in de auto. Op deze manier voorkom je vervelende of zelfs gevaarlijke situaties waarbij de hond bijvoorbeeld op je schoot springt tijdens het autorijden. Dit wil je natuurlijk voorkomen voor je eigen veiligheid én voor de veiligheid van jouw favoriete viervoeter. Een autogordel voor honden is zeer handig in gebruik, je klikt deze eenvoudig in de normale autogordel en maakt deze vervolgens vacht aan de halsband van jouw hond. Op deze manier zit de hond veilig in de autogordel en kun jij jezelf concentreren op de weg.

Airboy kofferbakklem Vervoer jij jouw grote honden bij voorkeur in de kofferbak? Dan is een kofferbak een item welke eigenlijk onmisbaar is. De hond moet in de kofferbak voldoende frisse lucht krijgen en een kofferbak klem maakt dit mogelijk. Je kunt de kofferbak met de klem een klein stukje open zetten waarbij deze wel gesloten blijft, hierdoor ben je zeker dat de hond veilig in de kofferbak blijft maar wel voldoende frisse lucht krijgt tijdens de autorit.

Autohek en Autonet Komt jouw hond tijdens het autorijden graag met zijn snoet naar voren? Of springt jouw hond uit angst op je schoot tijdens het rijden? Dan is een auto rek of auto net perfect om jouw hond op de achterbank te houden. Deze netten of rekken kunnen worden geplaatst tussen de autostoelen en achterbank waardoor de hond alle ruimte heeft maar toch beperkt wordt om vervelend situaties te voorkomen. 

Voer en waterbakken Wanneer je op pad gaat met jouw hond is het slim om altijd voldoende drinkwater mee te nemen en bij voorkeur ook wat eten. Mocht er onderweg wat gebeuren, denk hierbij aan een langdurige file heb je altijd voldoende water bij om jouw hond te laten drinken. Gebruik hiervoor een speciale drinkbak voor onderweg, welke handig is gebruik zijn en na gebruik weer eenvoudig kunnen worden opgeborgen.

Hond, Pug, Auto, Huisdier, Cute

Autorijden met de hond, waar moet je rekening mee houden?

Het is al vaak gezegd maar toch willen we op deze pagina aandacht besteden aan honden in de auto met warm weer. Wanneer de zon op warme dagen schijnt kan de temperatuur in de auto extreem oplopen. Voor de beeldvorming; met een buitentemperatuur van 21 graden wordt het in een auto die in de zon staat binnen 10 minuten 31 graden. Zit je hond langer dan 30 minuten in de auto dan kan de temperatuur zelfs oplopen tot 40 graden. En dan te bedenken dat een temperatuur van 21 graden in de lente al behaald wordt. 

De zomers in Nederland worden warmer en warmer met het jaar. Een zomertemperatuur van 32 graden is niet zeldzaam in Nederland. Verblijft jouw hond bij een buitentemperatuur van 32 graden in de auto achter? Dan zal deze binnen 10 minuten een omgevingswarmte hebben van 43 graden en na 30 minuten kan dit zelfs oplopen tot boven de 50 graden. We hoeven natuurlijk niet te vertellen dat dit zeer gevaarlijk is voor de gezondheid van jouw hond.

Op warme dagen is het simpelweg beter jouw hond niet te vervoeren in de auto. Moet je met spoed naar de dierenarts en kun je dit niet anders doen dan jouw hond te vervoeren in de auto? Kies dan bij voorkeur een vroeg of juist laat tijdstip op de dag, of maak gebruik van een auto met airco mogelijkheden of andere verkoeling zoals bijvoorbeeld coolpads in de transportbox. Neem voldoende drinkwater mee voor de hond en zorg dat deze zo comfortabel mogelijk vervoert wordt.

Hondenwinkel met alles onder één dak

Wil jij jouw hondenbenodigdheden voor onderweg thuisbezorgd krijgen? Dat is mogelijk! Bij Huisdierplezier worden pakketten tot 13:00 uur op werkdagen verwerkt, deze pakketten worden vaak de volgende werkdag al aangeboden bij je thuis. Niet alleen voor autobenodigdheden en accessoires voor honden kun je bij ons terecht. Ook voor jouw andere hondenspullen zoals; hondenmanden, hondenbench, hondenspeelgoed en hondensnacks kun je bij ons altijd terecht! Naast een breed assortiment hondenbenodigdheden kun je ons natuurlijk ook altijd contacteren voor advies, tips en informatie voor de verzorging en huisvesting van jouw hond.

 

Menu