• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Auto benodigdheden

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Honden benodigdheden voor een comfortabele autorit

Sommige honden vinden het geweldig, andere tonen de gehele tijd tekenen van angst. Een autorit wordt niet door elke hond op dezelfde manier ervaren. De meeste honden welke van pup af aan veel autoritten hebben gemaakt zijn op volwassen leeftijd goed te vervoeren in een auto. Maar honden welke vrijwel nooit in de auto zitten en pas op latere leeftijd wennen aan de auto kunnen tekenen van angst tonen. Een autorit is voor deze honden vaak een spannende gebeurtenis. Toch zijn er wel een aantal dingen die kunt doen om het jouw hond comfortabel te maken en hem meer op zijn gemak te stellen. Zeker wanneer je alleen op pad gaat met de hond is dit aan te raden, het is namelijk geen goed idee jouw aandacht tijdens het autorijden te verdelen tussen de weg en de hond. Ga je goed voorbereid op pad met de hond, dan zal dit voor minder stress zorgen voor zowel jou als voor de hond!

Hond in auto cartoon afbeelding | Premium Vector

Veiligheid voorop bij het vervoeren van huisdieren

Natuurlijk staat veiligheid voorop bij het vervoeren van huisdieren in de auto. Het is niet aan te raden jouw hond los op de achterbank te laten verblijven of deze zelfs op de passagiersstoel te laten zitten. De reden hiervoor is simpel; deze manier van vervoeren is niet veilig voor de hond én niet voor de bestuurder. Honden welke in de auto niet goed zijn vastgezet kunnen naar voren springen en de bestuurder afleiden met allerlei gevolgen. Dit wil je natuurlijk absoluut niet. Wij adviseren de hond dan ook altijd vast te zetten bij het vervoer in een auto. Er zijn verschillende attributen welke je hierbij kunnen helpen en kunnen voorkomen dat de hond op je schoot springt tijdens het autorijden.

Honden autogordel  Je kunt er voor kiezen de hond vast te maken met een honden autogordel. Deze veilige manier van vervoeren kan worden toegepast op vrijwel elke hond. De autogordel is namelijk niet afhankelijk van grootte van de hond zoals bijvoorbeeld een transportbox wel is. De hondenautogordel werkt als een verlening van je eigen autogordel ingang en kan bij vrijwel elke auto worden toegepast, met uitzondering van Volvo's. 

Honden autostoel Voor kleinere hondenrassen vind je in ons assortiment ook honden autostoelen. Deze handige stoelen kunnen geplaatst worden in de bank of passagiersstoel van de auto en kan hierbij stevig vast gezet worden. Door de hond te vervoeren in een autostoel blijft de autobekleding ook langer vrij van haren en vuil van vervuilde hondenpoten.

Honden veiligheidsrek Om te voorkomen dat de hond naar voren komt kun je ook gebruik maken van een honden veiligheidsrek. Hierdoor is het niet mogelijk voor de hond om voorbij de achterbank te komen waardoor deze geen mogelijkheid heeft bij de bestuurder te komen. Het is naast het gebruik van een veiligheidsrek wel aan te raden de hond nog extra vast te zetten, zodat deze bij een ongeval niet gelanceerd kan worden tegen het hek.

Honden transportbox Natuurlijk is het ook mogelijk jouw hond te vervoeren in een transportbox voor in de auto. Het vervoeren van een hond in een transportbox heeft meerdere voordelen. De auto blijft schoon, jouw huisdier zit veilig en vast en kan geen schootspring actie's uithalen tijdens het autorijden. Wel is het belangrijk dat de transportbox voldoende ruimte biedt aan de hond. Denk er hierbij aan dat de hond zowel moet kunnen staan als liggen en hierbij voldoende comfort en ruimte is voor de hond. 

Handige hulpmiddelen voor autoritten met de hond

Naast veiligheid is het natuurlijk van belang dat de autorit comfortabel en zonder al te veel inspanning verloopt voor de hond. Binnen ons assortiment vind je enkele hulpmiddelen welke jou en de hond kunnen helpen bij autoritten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een auto loopplank, grote en zware honden til je liever niet zelf in de auto en sommige honden krijgen het simpelweg niet voor elkaar in de auto te springen of klimmen. Een auto loopplank kan je hierbij eenvoudig helpen. Je plaatst de aanloopplank eenvoudig tegen de bumper van de auto of de zijdeur zodat de hond makkelijk naar boven kan lopen. De loopplanken in ons assortiment zijn ook nog eens opvouwbaar waardoor je deze na gebruik eenvoudig opbergt in de auto. 

Een van de minder leuke onderdelen van een autorit met de auto; haren en vuil! Niemand zit er op te wachten om na een lange boswandeling een vieze, natte autobank over te houden. Speciaal voor honden welke ervan houden te ravotten in de natuur bieden wij daarom autodekens aan in ons assortiment. Deze honden autodekens zijn perfect ter bescherming van de auto en bekleding van de auto. De auto beschermdekens zijn gemaakt van vuil en water afstotende materialen waardoor deze na gebruik eenvoudig kunnen worden schoongemaakt met een natte schoonmaakdoek. Bij Huisdierplezier heb je de keuze uit een kofferbak deken voor honden, een deken voor de achterbank van de auto én zelfs beschermdekens voor de autostoel.

Een niet te vergeten onderdelen van een veilige, comfortabele autorit: eten en drinken! Niet iets waar je direct over na denkt misschien, maar het is aan te raden bij een autorit altijd wat voeding en water mee te nemen voor de hond. Mocht je onderweg met stukken komen te staan, in een ellenlange file terecht komen of zijn jullie erg lang onderweg? Dan heb je altijd iets bij om jouw hond te voorzien in nodige voeding en drinkwater. In ons assortiment vind je daarom handige honden eet en drinkbakjes voor onderweg. 

Wil je advies over het vervoeren van jouw hond?

Heb je na het lezen van deze informatie vragen over het vervoeren van jouw hond. Hoe je veilig op pad kunt gaan maar ook kunt zorgen dat jouw hond zich comfortabel en veilig voelt in de auto? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag met tips voor jouw hond. Huisdierplezier is een online dierenwinkel met een compleet assortiment voor honden onderweg. Of je nu op zoek bent naar leuk hondenspeelgoed, uitdagende hondenspellen, een heerlijk zachte hondenmand of een comfortabel hondendeken, Huisdierplezier helpt je graag bij deze zoektocht! 

 

Menu