• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Hondenfietsmand Voorop

Op pad met een honden fietsmand voor op de fiets

Houd jij van lange fietstochten door straten en over dijken, door de bossen en over kleine binnen weggetjes naar de mooiste plekjes in Nederland of België? En wil je dit het liefste doen sámen met jouw lieve viervoeter? Dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen! Onze hondenwinkel telt een aantal hele handige manieren voor het vervoeren van de hond óp, naast of bij de fiets. Op deze pagina bekijken we de fietsmand voor honden, dé manier om jouw hond op een fijne manier op de fiets te vervoeren waarbij niet alleen jij maar ook de hond kan genieten van het uitzicht en de frisse lucht.

Fietstocht, Hondenmand, Hond, Jonge, Portret, De Natuur

De hond vervoeren met of naast de fiets

Er zijn verschillende manieren om een hond te vervoeren; met de auto, natuurlijk te voet maar ook met de fiets. Veel mensen kiezen ervoor de hond te vervoeren per fiets, niet zo vreemd voor een land waar bijna iedere inwoner wel een fiets in zijn bezit heeft. Grotere hondenrassen welke lichamelijk in staat zijn te rennen én voorzien zijn van eindeloze energie lopen vaak naast de fiets. Maar voor de kleinere hondenrassen én voor pups en jonge honden is het rennen naast de fiets naast vaak niet mogelijk ook niet gezond. Om jouw kleine hond, pup of jonge hond toch te kunnen vervoeren met de fiets kun je gebruik maken van een fietsmand voor de hond. Een fietsmand is een veilige manier om samen te kunnen genieten van de buitenlucht terwijl jouw hond zijn energie bespaard voor jullie tussenstop bij een losloopgebied.

Verschillende soorten fietsmanden voor de kleine hond

Wanneer je jouw hond wenst te vervoeren met de fiets is het belangrijk te weten voor wat voor fietsmand je moet gaan. Kies je voor een fietsmand voor voorop de fiets of ga je voor een fietsmand voor achterop de fiets? De juiste keuze is afhankelijk van het gewicht van jouw hond én jouw wensen wat betreft de fietsmand. De fietsmand voor de bagagedrager kan wat meer gewicht dragen dan die voor aan het stuur, hier en tegen heb je met een fietsmand voor aan het stuur meer toezicht tijdens het fietsen. Hieronder bekijken we de fietsmand voor voorop de fiets, de fietsmand voor aan het stuur welke geschikt is voor kleinere hondenrassen én jonge pups.

Hondenfietsmand Canna Klik Bruin Voorop Hondenfietsmand Canna Klik Zwart VooropHondenfietsmand Linea Zwart Voorop

De hondenmand voor aan de fiets

De fietsmanden of hondenmanden voor de fiets uit ons assortiment worden op basis van haken aan het stuur van de fiets bevestigd. De fietsmanden zijn dus erg eenvoudig aan de fiets te monteren, mits de fiets geen speciaal stuur heeft. De fietsmanden voor voorop de fiets hebben een maximaal draaggewicht van 12 kilo, ze zijn dus geschikt voor kleinere hondenrassen zoals de dwergpincher, de chihuahua, Toy Terriërs,  Jack russel, Maltezer, etc. Hiernaast zijn deze fietsmanden perfect voor het vervoeren van een jonge pup, waarom? Dat lees je hieronder (artikel gaat verder onder de afbeelding)

Hond, Teckel, Teckel Hond, Fiets, Fietstocht

Een hondenfietsmand aan stuur voor puppy

Waarom is een hondenfietsmand niet alleen geschikt maar zelfs perfect voor een puppy? Het eerste jaar van een pup mag er nog niet veel of langdurig gewandeld worden, het lichaam van een puppy is nog niet volledig volgroeid en het is vaak voor een pup te lang, te ver en té vermoeiend. Een fietsmand kan je hierbij écht enorm helpen. Op deze manier kan de pup rustig in de fietsmand meegenomen worden zonder dit al te veel lichamelijke energie kost. Hiernaast is het enorm goed voor de socialisatie van een puppy. Doordat de pup veilig in de mand verblijft, dicht bij zijn baasje kan hij op een rustige manier de omgeving ontdekken. Door het gebruik van een fietsmand kun je jouw pup meenemen naar plekken waar hij bijvoorbeeld niet zou mogen of kunnen lopen en zo leert hij bij elke fietstocht weer wat bij over de voor hem ‘nieuwe’ wereld. Het is wel belangrijk dat je veilig op pad gaat met de fietsmand voor aan de fiets, hoe je dit doet lees je hieronder!

Veilig op pad met een honden fietsmand aan de fiets

De eerste aantal keren dat je op pad wilt gaan zal het voor jouw hond of pup nog erg spannend zijn. Tenslotte zit hij vrij hoog van de grond voor zijn doen én moet hij wennen aan de beweging onderweg. Het aanleren van een fietsmand moet dan ook rustig verlopen, op het tempo van de hond. Hieronder leggen we stap voor stap uit wat je kunt doen om het zo aangenaam mogelijk te maken voor de hond of pup;

  • Laat de hond eerst wennen aan de fietsmand. Zet de fietsmand in de kamer, zonder korf en laat de hond rustig de fietsmand verkennen door te snuffelen. Gooi er eens wat lekkers in om hem naar de mand te lokken wanneer er geen interesse is.
  • Hierna kun je hond of pup een keer in de mand zetten, mocht hij dit zelf nog niet gedaan hebben inmiddels. Zo kan de hond wennen aan het idee om in de mand te zitten.
  • Plaats de korf over de mand en sluit deze, op een rustige manier en op het tempo van de hond wederom. Vindt de hond of pup het spannend? Zet dan een stapje terug. Wanneer de hond de fietsmand spannend blijft vinden kun je er een bekend kleedje in leggen, waarvan de geur bekend is bij de hond. Zo leert hij sneller dat het veilig en ‘goed’ is.
  • Wanneer de hond gewend is aan de fietsmand kun je deze aan de stuur van je fiets hangen, hierna plaats je de hond in de fietsmand, zet de hond of pup vast door middel van een hondenlijn welke je kunt bevestigen aan de mand en sluit je de korf. Ga nog niet direct fietsen maar laat de hond eerst lopend wennen aan het hoog van de grond zitten in de fietsmand.
  • Pas wanneer de hond volledig rustig in de fietsmand blijft zitten kun je gaan fietsen. Tijdens het fietsen kun je de pup of hond vertellen hoe trots je bent met belonende woorden, dit neemt de eventuele spanning wat weg bij de hond of pup. Ook hier kun je gebruik maken van een dekentje voor de hond of een knuffeltje waardoor de hond zich sneller thuis voelt.

Wat moet je niet vergeten onderweg met de hond op de fiets?

Natuurlijk zijn er naast een goede voorbereiding nog een aantal dingen om rekening mee te houden wanneer je wilt gaan fietsen met de pup of hond in een fietsmand. Denk hierbij aan een aantal items voor onderweg, zeker wanneer je van plan bent een langere fietstocht te maken. Hieronder vind je een overzicht van de items welke je niet mag vergeten voor fietstochten met de hond;

Halsbandhondenlijn | Zodat de hond onderweg even zijn pootjes kan strekken en de behoeftes kan doen. Poepzakjes of een opruimsetje | Het is (eigenlijk altijd) slim om een poepzakje mee te nemen, ook wanneer je met de hond gaat fietsen en onderweg even wilt stoppen. Drinkwater en evt. voeding | Onderweg kan de hond niet altijd ergens drinken, neem daarom altijd een waterfles mee voor de hond én voeding voor langere fietstochten. Beloningen en lekkere snacks | Neem zeker iets lekkers mee voor onderweg, al is het maar om de hond of pup te belonen voor zijn goede gedrag in de honden fietsmand onderweg.

Hond Scooter Fiets - Gratis foto op Pixabay

Andere manier voor het vervoeren van jouw hond?

Wil je dolgraag met jouw hond op pad maar is de hond te zwaar of te groot voor een fietsmand voorop de fiets? Bekijk dan zeker eens de fietsmanden voor achterop de fiets, fietskarren en hondenbuggy’s uit ons assortiment. Op deze manier kun je de grotere hond toch eenvoudig vervoeren. Voor kleine honden en pups kun je naast een fietsmand voor voorop, een fietsmand voor achterop of de genoemde buggys en karren ook kiezen voor een hondentrolley of hondentas voor fijne wandelingen met kleinere honden en pups.

Meer nodig voor jouw lieve viervoeter?

Heb je na het lezen van deze pagina vragen neem dan gerust contact met ons op. Wil je naast een fietsmand ook andere wandel, fiets en auto items scoren voor jouw viervoeter? Bekijk dan zeker eens onze hondenwinkel welke bordenvol staat met leuke items voor onderweg. Hier vind je naast een categorie fietsbenodigdhedenook alles voor fijne wandelingenén comfortabele en veilige autoritten met de hond.

Vind je het leuk om meer informatie te lezen over honden?

Naast een breed assortiment hondenbenodigdheden voor onderweg vind je in onze webshop méér. Van heerlijke zachte hondenmanden voor de huisvesting van jouw binnenhond tot prachtige hondenhokken voor buiten huisvesting. Maar ook uitdagend hondenspeelgoed én overheerlijke snacks shop je eenvoudig online. Naast een mooi assortiment in onze hondenwinkel schrijven wij regelmatige leuke en leerzame hondenblogs zoals;

Blog: "Halsband of hondentuig?"
Blog: "Hoe verzorg je een hond?"
Blog: "Hoe kies je de juiste hondenbench?"
Blog: "Populaire hondenrassen"
Blog: "Alles over honden"

Menu