• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
Corona update 18-01-2021 | Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Corona update 18-01-2021 | Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Hondenfietskar

Een Hondenfietskar online kopen

Gemakkelijk met je hond op pad gaan met een hondenfietskar van Huisdierplezier. Wil of kan je hond geen lange afstanden meer lopen door ziekte, is jouw hond ouder aan het worden en houdt hij een lange tocht niet meer vol of wil je een alternatief om jouw hond op extreem warme dagen toch te laten genieten van de buitenlucht? Dan is de hondenfietskar de oplossing om gezellig met je hond te genieten van de buitenlucht. De hond gaat de kar fantastisch vinden lekker met zijn kop in de wind en iets van de wereld zien. 

Waarom een hondenfietskar aanschaffen

Er zijn veel verschillende reden om te kiezen voor een hondenfietskar. Naast een leuke bezigheid heeft het gebruik van een hondenfietskar ook enorme voordelen voor de hond, in deze alinea lichten we de belangrijkste redenen toe.

Honden met een blessure of aandoening Een hondenfietskar een must voor baasjes van een hond die een blessure of langdurige aandoeningheeft. Honden welke na een operatie rust moeten krijgen komen vaak weinig tot niet buiten. Dit terwijl de frisse lucht bevoordelijk is voor de gezondheid van jouw viervoeter én natuurlijk ook bijdraagt aan het humeur van jouw hond. Met de hondenfietskar kan je jouw trouwe viertoer gewoon mee blijven nemen en laten genieten van het leven zonder beperkingen door een operatie of ziekte. Door dat de hondenfietskarren volledig gesloten zijn loop je geen risico dat de hond uit de kar springt, hiernaast beschikken de fietskarren over een mogelijkheid om de hond vast te kunnen zetten in de kar door middel van een looplijn dat is wel zo veilig natuurlijk. 

Oudere honden Ook oudere honden houden van een uitje op zijn tijd. Helaas zijn niet veel oudere honden in staat om lange afstanden te wandelen laat staan te rennen naast de fiets. Een hondenfietskar voor oudere honden is dan ook zeker een aanrader. Op deze manier kun je jouw hond op zijn oude dag nog laten genieten van een uitstrapje, heerlijke frisse lucht en een dagje gezelligheid met het baasje. Neem onderweg een mooi gevulde picknick mand mee en stop ergens om samen te genieten van de buitenlucht. Een perfecte manier om jouw oude hond te laten genieten van zijn oude dag. 

Kleine honden en pups Veel jonge honden hebben eindeloze energie, maar hebben hiernaast wel moeite te stoppen op het moment dat rust nodig is. Wanneer je gebruik maakt van een fietskar voor honden kun je jouw pup tussendoor ook laten rusten tijdens een fietstocht. Op deze manier overbelast je de hond niet en zorg je voor tijdige rust wat sommige jonge dieren lastig vinden zelf te bepalen. Ook kleine honden kunnen gebaat zijn bij het gebruik van een fietskar, de korte pootjes moeten natuurlijk een stuk meer werk verzetten tijdens een fietstocht. Laat de hond en zijn pootjes tussendoor lekker rusten in de hondenfietskar.

 

Honden met angst voor autoritten Sommige honden zijn angstig in de auto, helaas zijn er toch momenten waarbij je jouw viervoeter moet of wenst te vervoeren. Voor deze groep honden is het fijn dat ze kunnen worden vervoerd in een hondenfietskar waar ze geen angst hoeven te hebben. Laat de hond rustig wennen aan de fietskar en geef hem of haar de tijd te wennen aan het nieuwe vervoersmiddel. Door het ontbrekend aan motorische geluiden zoals in de auto, zal jouw hond veel sneller tot rust komen in een fietskar in tegenstelling tot de achterbank van de auto.

Hitte en warmte In de steeds warmer wordende zomers van Nederland kan het vaker voorkomen dat het asfalt veel te warm is voor de pootjes van een hond. Door heet asfalt kunnen honden de voetzolen verbranden wat extreem veel pijn kan veroorzaken bij de hond. Honden in een hondenfietkar raken het asfalt niet aan en zullen zich er daarom niet aan verbranden, voor de zomermaanden is een hondenfietskar dan ook een heel handig hulpmiddel voor fijne fietstochten met de hond. Tevens is een hoge temperatuur niet goed voor de hond wanneer deze zich moet inspannen voor het rennen naast de fiets, met een fietskar kan de hond in alle rust genieten van de frisse buitenlucht. 

Gezelligheid Als laatste is het gewoon leuk voor een hond om gezellig samen met zijn baas op avontuur te gaan. Iedere hond wil gewoon lekker spelen en ravotten in de natuur. Het is dan ook heerlijk om een dag op pad te gaan met de fietskar en hier en daar te stoppen voor een wandeling. Als klein pluspuntje is fietsen nog gezond voor het baasje ook win – win noemen we dat.

Bij Huisdierplezier staan we voor top kwaliteit huisdierartikelen tegen een betaalbare prijs. Wij werken uitsluitend samen met leveranciers die ons kunnen voorzien in top kwaliteit hondenfietskarren. Heb je vragen over de door ons aangeboden hondenfietskarren en fiets benodigdheden, neem dan gerust contact met ons op wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste fietskar voor jouw hond. 

Meer producten van Huisdierplezier

Huisdierplezier biedt een compleet assortiment voor jouw hond. Van hondenspeelgoed tot hondenmanden en van hondensnacks tot onderhoudsvrije hondenhokken voor buiten. Bij de komst van een pup of zelfs volwassen hond is een bezoekje aan onze webshop voldoende om alle benodigdheden voor jouw hond in huis te halen. Hiernaast kun je het makkelijk online bestellen én wordt het bij je thuisbezorgd. Dat is nog eens fijn shoppen voor de hond!

Menu