• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Accessoires

Accessoires voor een fietstocht met de hond

De gemiddelde hond kun je niet blijer maken dan ze mee te nemen voor een heerlijke fietstocht. Genietend van de frisse wind op de oren en zijn favoriete baasje aan zijn zij. Wanneer je op fietsend op pad gaat met jouw hond is het natuurlijk wel belangrijk dat dit veilig gebeurt. Sommige honden houden het niet vol om voor lange tijd langs de fiets te rennen, hier houden we dan ook rekening mee. Speciaal voor deze honden zijn er veel fietsaccessoires en fiets benodigdheden welke je hierbij kunnen helpen, denk hierbij aan een fietsmand voor de hond of een hondenfietskar. Maar ook de energieke en jonge hond welke maar al te graag naast de fiets rent moet goed beschermd worden zodat er geen ongelukkig gebeuren onderweg. Op deze pagina vol met fiets accessoires voor honden vind je ons aanbod veilige fietsaccessoires.
 

Hond in een mand op een fiets | Premium Foto

Veiligheid en comfort voor hond en baas

Wanneer je op pad gaat met jouw hond moet dit voornamelijk comfortabel en veilig verlopen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, het is dan ook belangrijk dat je bewust en veilig op pad gaat met jouw viervoeter. Zeker op de donkere dagen van het jaar is het belangrijk dat zowel jij als jouw hond goed zichtbaar zijn in het verkeer. Hieronder beschreven wij de verschillende accessoires waarmee jullie veilig aan de tocht kunnen beginnen.

Fietshouder Wil jij jouw hond naast de fiets laten rennen maar trekt deze vaak aan de riem? Dan is deze fietshouder een uitkomst, door het gebruik van een grote veer geeft deze namelijk mee wanneer de hond trekt. Op deze manier trekt hij dus niet direct aan de fiets en voorkom je uit balans te raken. Een fietsbeugel zorgt er hiernaast voor dat de hond op gepaste afstand blijft van de spaken op de fiets, dit is natuurlijk een stuk veiliger wanneer jullie moeten uitwijken of een bocht doorgaan. Een fietshouder is ideaal om de hond op een veilige manier naast te fiets te laten rennen.

Veiligheidsvest Veel mensen denken er aan zelf een veiligheidsjasje te dragen wanneer zij op donkere dagen naar buiten gaan. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan hoe slecht jouw hond zichtbaar is op deze dagen? Wij mensen staan nog hoog van de grond maar de veel lagere viervoeter valt helemaal niet meer op wanneer de zon is ondergegaan. Een honden veiligheidsjasje is dan ook een goede aankoop voor de herfst en winterperiode van het jaar.

Lichtgevende halsband Een andere manier om jouw hond goed zichtbaar te maken of als toevoeging op het veiligheidsjasje is een lichtgevende halsband voor honden. Deze LED halsbanden zijn voorzien van sterke led lampjes waardoor deze halsband opvalt in het verkeer én lang mee gaat in gebruik. Tevens zijn er in ons assortiment ook oplaadbare halsbanden te verkrijgen welke na het uitlaten kunnen worden bijgeladen met een USB kabel. De lichthalsbanden kunnen op maat worden gemaakt voor jouw pup of volwassen hond en geven een zichtbaarheid tot 500 meter.

Regenjas voor de hond Sommige dagen lenenzich net wat minder voor fietstochten met de hond dan andere dagen. Toch is het fijn om tussen de buien door snel een ommetje te doen met de hond. Het is in dit geval misschien wel slim een regenjas te dragen, Ja jij inderdaad maar de hond ook! In ons assortiment vind je daarom ook honden regenjassen. Op deze manier kan jouw viervoeter comfortabel naar buiten en dit zal ook in je voordeel werken met de geur welke een natte hond in huis brengt.

Drinkbak voor onderweg Gaan jij en de hond regelmatig een stuk fietsen? Dan is het slim om voor zowel jezelf als de hond wat water mee te nemen. Zo kunnen jullie onderweg samen genieten van een flesje koud water. Speciaal voor onderweg bieden wij daarom drinkbakken aan welke eenvoudig zijn mee te nemen, te vullen en onderweg te gebruiken.

Je hond laten wennen aan fietstochten

Zeker wanneer jouw hond nog jong is en het niet gewend is veel en lang te rennen is het aan te raden om jouw hond rustig te laten wennen aan fietstochten. Ga niet direct een uur op pad maar bouw dit langzaam op en laat de hond wennen aan het idee en conditie opbouwen. Ook wanneer je gebruikt maakt van een fietsmand of fietskar is het aan te raden de hond goed te laten wennen voor je daadwerkelijk op pad gaat. Laat jouw hond bijvoorbeeld al een keer in de kar zitten tijdens stilstand en laat deze wennen aan het zitten in een fietsmand. Pas wanneer jouw hond comfortabel, zonder angst en rustig plaats neemt in het vervoersmiddel kun je ongerust en veilig op pad samen!

Wil je informatie of advies?

Heb je na het zien van deze pagina vragen, of wil je informatie over bepaalde artikelen welke wij aanbieden voor honden op de fiets? Neem dan zeker contact met ons op, wij helpen jullie graag veilig op pad! Ook voor jouw andere hondenbenodigdheden kun je bij ons terecht, van hondenspeelgoed tot hondensnacks bij Huisdierplezier shop je alles op één plek voor jouw hond!

 

Menu