• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Fiets benodigdheden

Fietsen met jouw viervoeter

Veel honden vinden het fantastisch, samen met het baasje een heerlijke fietstocht maken. Wanneer je met jouw hond gaat fietsen kan deze zijn energie goed kwijt, de afstanden en het tempo geeft jouw hond uitdaging en zorgt ervoor dat deze meer conditie opbouwt. Echter is het niet voor alle honden mogelijk of zelfs aan te raden langs de fiets te rennen. Sommige honden kunnen simpelweg het tempo niet bijbenen en raken hierdoor oververmoeid dit wil je natuurlijk voorkomen. Maar ook deze honden kunnen heerlijk genieten van een fietstocht wanneer je de juiste maatregelen treft. Wij adviseren je graag hoe je veilig en goed voorbereid op pad kunt gaan met jouw trouwe viervoeter.

Hond, Maltees, Dierlijke, Witte

Mogelijkheden voor het fietsen met de hond

Zoals hierboven al geschreven, veel honden geven de voorkeur aan het zelf rennen naast de fiets. Dit wil je natuurlijk veilig laten verlopen maar ook honden welke het rennen niet volhouden geven wij graag de mogelijkheid te genieten van de wind in de vacht. Ook voor deze honden bestaan er mogelijkheden te genieten onderweg. In onze hondenwinkel vind je de meest handige items om veilig te kunnen fietsen met de hond. Afhankelijk van de grootte van jouw hond kun je eenvoudig een product kiezen wat past bij jouw hond én jullie fietstochten samen:

Hondenfietshouder Lance

Fietsbeugels voor de hond
In ons assortiment vind je fietsbeugels welke gebruikt kunnen worden om de hond veilig naast te fiets te laten lopen. Deze beugels hebben een standaard afstand waardoor jouw hond niet in de spaken terecht kan komen tijdens het rennen en deze op veilige afstand blijft van het wiel. De fietsbeugels zijn voorzien van vering waardoor jouw hond de fiets ook niet zo maar kan omtrekken in zijn enthousiasme. Een bijkomend voordeel van deze honden fietsbeugels is dat je jouw handen altijd vrij hebt. Je hoeft de hond of hondenriem niet vast te houden en je kunt jouw handen aan het stuur houden, wel zo veilig!

Hondenfietsmand voorop 45x30x49

Fietsmanden voor honden
Heb je een kleinere hond dan is het rennen aan de fiets vaak te vermoeiend. Je maakt met de fiets al snel een tempo welke deze kleine hondenpootjes niet bij kunnen houden. Voor deze honden hebben wij een categorie samengesteld met fietsmanden. Deze hondenfietsmanden welke verkrijgbaar zijn voor zowel op het stuur als op de bagagedrager zijn ideaal om jouw hond mee te nemen tijdens fietstochten. De hondenfietsmanden welke wij aanbieden zijn gemaakt van riet en voorzien van een koepel. Deze koepel voorkomt dat de hond uit de mand springt tijdens het fietsen. Een hondenfietsmand is zeer handig in gebruik en kan natuurlijk ook gebruikt worden als boodschappenmand op momenten dat de hond niet mee gaat.

Doggy liner econ. gr/zw

Hondenfietskarren
Voor lange afstanden is een fietskar een goede keuze. Deze handige karren zijn eenvoudig aan de fiets te bevestigen en geven de mogelijkheid jouw hond of zelfs honden veilig te vervoeren aan de fiets. Ook voor honden welke angst ervaren in de auto is een fietskar uitkomst, de hond kan naar buiten kijken en genieten van de frisse lucht. Binnen ons assortiment vind je verschillende hondenfietskarren. Let hierbij op het maximale draaggewicht van de hond en de afmeting, jouw hond moet comfortabel in de kar kunnen zitten en liggen.

2-in-1 Reisbeker Trinka met Voer- en Waterbakje Blauw/Grijs (Hond)

Fietsaccessoires voor honden
Buiten het vervoer is het natuurlijk belangrijk dat je veilig gaat fietsen met de hond. Bijkomende honden fietsaccessoires zoals bijvoorbeeld lichtgevende halsbanden of vestjes kunnen hierbij helpen. Wanneer je met de hond fietst maak je een behoorlijk snelheid in vergelijking met een wandeling. Zorg er dan ook altijd voor dat niet alleen jij maar ook de hond goed zichtbaar is voor medeweggebruikers. Laat jouw hond altijd aan de binnenkant lopen zodat jij tussen het verkeer en de hond komt te staan, zo heb je meer controle en kun je ongelukken voorkomen. Hiernaast vind je in deze categorie ook handige hulpmiddelen zoals honden drinkflessen voor onderweg.

Je hond laten wennen aan fietstochten

Zeker wanneer jouw hond nog jong is en het niet gewend is veel en lang te rennen is het aan te raden om jouw hond rustig te laten wennen aan fietstochten. Ga niet direct een uur op pad maar bouw dit langzaam op en laat de hond wennen aan het idee en conditie opbouwen. Ook wanneer je gebruikt maakt van een honden fietsmand of fietskar is het aan te raden de hond goed te laten wennen voor je daadwerkelijk op pad gaat. Laat jouw hond bijvoorbeeld al een keer in de honden fietskar zitten tijdens stilstand en laat deze wennen aan het zitten in een fietsmand. Pas wanneer jouw hond comfortabel, zonder angst en rustig plaats neemt in het vervoersmiddel kun je ongerust en veilig op pad samen!

Wil je informatie of advies?

Heb je na het zien van deze pagina vragen, of wil je informatie over bepaalde artikelen welke wij aanbieden voor honden op de fiets en honden onderweg? Neem dan zeker contact met ons op, wij helpen jullie graag veilig op pad! Naast een mooi assortiment voor de hond in onze hondenwinkel schrijven wij ook regelmatig leuke en leerzame hondenblogs zoals;

Blog: "Tips voor het wandelen in het donker met de hond!"
Blog: "Fietsen met de hond!"
Blog: "Halsband of hondentuig?"
Blog: "Een hond als huisdier, wat heb je nodig?"
Blog: "Hoe verzorg je een hond?

Menu