• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Hamsterkooi Lorenzo 41.5 x 28.5 x 48.5 cm

Schrijf de eerste review van dit product

€ 59,99
 • SSL Veilig winkelen betalen
 • Retourneren binnen 14 dagen!
Hamsterkooi Enzo 3

Hamsterkooi Lorenzo

€ 59,99
Beschrijving

Hamsterkooi Lorenzo41.5 x 28.5 x 48.5 cm

 

De hamsterkooi Lorenzo heeft een speels en vrolijke uitstraling. De kooi heeft een mooie kleurencombinatie van rood/bruin en beige. Dit hamsterverblijf wordt compleet geleverd met looprad, eetbakje, schuilhokje en plateaus. Het verblijf kan aan de voorzijde worden geopend door middel van een tralie deurtje. De traliekooi zit middels klemmen bevestigd aan de onderbak zodat je deze gemakkelijk los kunt halen om de kooi goed schoon te kunnen maken. De kooi is een stuk hoger dan de meeste hamsterkooien wat zorgt voor meer ruimte.

 

Pluspunten

 • De meerdere verdiepingen creëren meer ruimte in de kooi.
 • Het looprad zorgt ervoor dat de hamster genoeg beweging krijgt.
 • De plateaus zijn verbonden door buizen waar de hamster doorheen kan klauteren.
 • Geschikt voor de russische dwerghamster, roborovski hamster en andere kleine hamstersoorten.
 • Wordt geleverd inclusief alle accessoires die zichtbaar zijn op de afbeelding.

Bekijk ook onze andere hamsterkooien!

 

Huisdierplezier | Online dierenwinkel

Als online dierenwinkel kunnen wij voorzien in alle behoeften van huisdieren. Als je vragen hebt over wat jouw diertje nodig heeft, of waar je het beste voor kan kiezen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn beoordeeld met een 8.8!

Specificaties:
 • Merk: Flamingo
 • Afmeting: 41.5 x 28.5 x 48.5 cm
 • Buitenmaat lengte in cm: 41.5
 • Buitenmaat breedte in cm : 28.7
 • Buitenmaat hoogte in cm: 49
 • Hoofdmateriaal: Staal
 • Zijde opening: Voorkant, Boven
 • Type sluiting: Kliksysteem
 • Aantal verdiepingen: 3 verdiepingen
 • Aantal Handvat: 2
 • Pluspunten: 3 Verdiepingen, Buizensysteem
 • Vorm: Rechthoek
 • Kleur: Bordeaux
Keuzehulp Knaagdierkooi

De huisvesting van knaagdieren is vaak het eerste waar je naar gaat kijken van alle knaagdierbenodigdheden. Het is belangrijk dat de kooi aan bepaalde eisen voldoen zodat jouw knaagdier een fijn leven kan hebben. Daarom hebben wij een klein overzicht gemaakt wat jou kan helpen bij het maken van een keuze van de juiste knaagdierkooi.

Hamsterkooi

Er zijn natuurlijk verschillende soorten hamsters. De meest gehouden hamsters zijn Russische Dwerghamsters en Goudhamsters. Deze twee verschillende soorten hamsters hebben ook verschillende eisen aan hun hamsterkooi. Hamsters plaats je nooit met meerdere in een hamsterkooi omdat er dan een grote kans is dat ze gaan vechten. De maten die worden aangegeven zijn dus ook voor 1 hamster.

Hamsters hebben veel energie. Het is dus belangrijk dat ze de ruimte hebben om deze energie kwijt te kunnen. In een grote hamsterkooi is een hamster dus gelukkiger. Er zijn geen wettelijke minimummaten bekend voor hamsterkooien maar de richtlijnen zijn dat de minimale afmetingen 70 x 50 cm moet zijn of 80 x 40 cm. Voor Goudhamsters is een nog grotere hamsterkooi aan te raden. Plateau’s worden vaak gebruikt om meer ruimte te creëren in hamsterkooien die qua afmeting niet groot genoeg zijn. Door de hoogte in te gaan met plateau’s krijgt de hamster meer bewegingsruimte. Maar let op, hamsters zien geen diepte en zullen dus naar beneden vallen als er plateau’s in de hamsterkooi zitten. Het is goed dat er extra bewegingsruimte is door deze plateau’s maar zorg ervoor dat de hamster niet zomaar naar beneden kan vallen! Hamsters liever tunnels dan dat ze de hoogte in gaan. Daarom is het goed om te kijken of het mogelijk is om een dikke laag bodembedekking te plaatsen in de hamsterkooi.

Als je een kleinere hamsterkooi neemt kun je deze vaak uitbreiden met buizen. Op deze manier creëer je meer ruimte voor jouw hamster. Ook kun je meerdere hamsterkooien doormiddel van buizen aan elkaar bevestigen en zo steeds het hamsterverblijf uitbreiden. Let er wel op dat Goudhamsters niet altijd door deze buizen passen. Voor Goudhamsters kun je dus beter kiezen voor een hamsterkooi die al groot genoeg is van zichzelf.

Hamsterkooi Zeus

Caviakooi

Cavia’s plaats je altijd met meerdere bij elkaar. Neem dus altijd minimaal twee cavia’s. Het zijn knaagdieren die niet klimmen en dus geen hoge kooi nodig hebben. De minimale afmeting voor twee cavia’s is 120 x 50 cm. Als je daar nog een extra cavia bij wil plaatsen moet er minimaal de helft van die oppervlakte bijkomen aan ruimte. Cavia’s moeten de ruimte hebben om genoeg beweging te kunnen krijgen wat goed is voor de gezondheid. Daarom is het goed om een ren te hebben die je aan de caviakooi kunt maken zodat ze af en toe de tijd hebben om lekker te kunnen rennen.

Kooi Sprinter 120

Muizenkooi

Ook een muis is een echt groepsdiertje. Plaats ze daarom met minimaal 2 en nog liever in een groepje van 3 tot 5 muizen in een kooi. Doordat muizen liever in een groep leven moet de muizenkooi natuurlijk ook voldoende ruimte bieden. Voor een klein groepje muizen heb je een kooi nodig van minimaal 75 x 40 x 40 cm. Je kunt ze het beste houden in een terrarium of aquarium. Muizen kunnen hoog springen, zorg er dus voor dat het terrarium of aquarium goed is afgewerkt met fijnmazig gaas. Muizen zijn klein en kunnen makkelijk ontsnappen. Daarom is het belangrijk dat als je kiest voor een traliekooi, de tralies dicht op elkaar zitten zodat ze er niet tussendoor kunnen.

Muizenkooi Tito

Rattenkooi

Ratten zijn hele sociale en slimme knagers. Ze kunnen heel erg tam worden en je kunt ze van alles leren. Plaats een rat nooit alleen, deze zal zich heel erg eenzaam gaan voelen. Ze zitten niet vaak stil en willen alles ontdekken. Ze houden van spelen en klimmen! Daarom moet je voor twee ratten een kooi hebben van minimaal 100 x 50 x 70 cm. Voor iedere rat extra reken je 20% meer ruimte. Groter is natuurlijk altijd beter. In tegenstelling tot hamsters kunnen ratten wel heel erg goed klimmen. Kiezen voor een nog hogere kooi kan dus ook! Zorg dat de tralies horizontaal zijn en dat je de rattenkooi inricht met allerlei leuke attributen zodat ze zich niet hoeven te vervelen.

Knaagdierenkooi Elsa 2

Beoordelingen
Hamsterkooi Lorenzo
Menu