• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Populaire vissoorten voor beginners

woensdag 14 april 2021
Geschatte leestijd:7 minuten

Het is prachtig om te zien, een zoetwateraquarium. Het is daarom ook vaak een pronkstuk dat je aan iedereen wil laten zien. Maar wat voor vissen moet je nu in het aquarium huisvesten? Dat is natuurlijk geheel aan jouzelf maar houdt er rekening mee dat je als beginner voor soorten kiest die makkelijk te houden zijn. In deze blog gaan we bespreken wat de meest populaire vissoorten zijn voor beginners.

Guppy

Iedereen kent ze wel, Guppy’s. Het zijn leuke kleine gekleurde visjes van ongeveer 4 tot 6 cm groot en komen oorspronkelijk uit het noordelijke deel van Zuid-Amerika en uit de Centraal Amerikaanse Cariben. Ze vinden het heerlijk om te zwemmen in water met een temperatuur tussen de 19 en 25 graden. Meestal vind je de Guppy’s terug in het midden en bovenste deel van je aquarium. Als je zorgt dat het aquarium ongeveer gemiddeld begroeid is zijn jouw guppen tevreden! Een Guppy is niet graag alleen, plaats ze daarom altijd met meerdere tegelijk. Let er wel op dat Guppy’s zich heel erg snel kunnen voortplanten.

Guppy, Vis, Aquarium, Zoetwater, Kleurrijke

Kegelvlekbarbeel

De Kegelvlekbarbeel is een visje dat graag in een school zwemt. Als je voor dit visje kiest is het dus belangrijk dat je er minimaal 10 neemt. De Kegelvlekbarbeel komt oorspronkelijk uit Zuidoost Azië en wordt ongeveer 4 tot 5 cm groot. Om zich prettig te kunnen voelen in het aquarium moet de watertemperatuur ongeveer tussen de 22 en 25 graden zijn. Ook vinden ze het fijn als het aquarium dicht begroeid is met planten en als er voldoende licht in het aquarium is. De Kegelvlekbarbeel is een lekker actief visje dat zich vaak rond beweegt in het onderste en middengedeelte van het aquarium.

Kegelvlekbarbeel

Zebravis

De Zebravis of soms ook wel de Zebra Danio genoemd wordt ongeveer tussen de 4 en 6 cm groot. Het is een visje dat graag in de spotlights staat, ze houden namelijk van veel licht in het aquarium! Ze willen graag rand beplanting in het aquarium. De Zebravis vind je vooral terug in het midden en bovendeel van je aquarium. Het zijn hele actieve visjes dus ook heel erg leuk om naar te kijken! Als je van plan bent deze vissen te nemen moet je er rekening mee houden dat het een schoolvis is. Dus neem er altijd meerdere tegelijk. Zebravisjes zijn geschikt voor beginners maar let er wel op dat ze op latere leeftijd onderling ruzie kunnen gaan maken.

Zebravis

Zwaarddrager

Ook een Zwaarddrager is niet graag alleen. Plaats ze daarom, als je de mogelijkheid hebt, met ongeveer 12 stuks bij elkaar. Zorg er wel voor dat je altijd meer vrouwtjes hebt dan mannetjes. De Zwaarddrager vindt het fijn om rond te zwemmen in een redelijk met planten begroeid aquarium en zal zich voornamelijk bevinden in het midden en bovenste gedeelte. Zwaarddragers komen oorspronkelijk uit Guatemala en Mexico en vinden een watertemperatuur van 22 tot 26 graden heel erg fijn. Zorg ervoor dat het aquarium redelijk begroeid is met planten. Het zijn actieve vissen dus ze zijn leuk om naar te kijken. Nog een leuk weetje, een volwassen Zwaarddrager vrouwtje kan in een korte tijd veranderen van geslacht!

Zwaarddrager

Roodvinzalm

De Roodvinzalm is een makkelijke scholenvis die het ook goed kan vinden met andere vissoorten. Ze komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en worden ongeveer 5 cm groot. Ze houden van een aquarium dat voldoende beschutting biedt dus zorg voor voldoende planten. Een Roodvinzalm is heel erg actief en je zult ze voornamelijk rond zien zwemmen in het midden en bovenste gedeelte van je aquarium. De watertemperatuur hebben ze het liefste tussen de 19 en 27 graden.

Roodvinzalm

Platy

Als je graag vissen wil die het gehele aquarium verkennen dan is de Platy jouw vis! De Platy komt oorspronkelijk uit Centraal Amerika en ze worden ongeveer 6 cm groot. Ze vinden het fijn als de watertemperatuur tussen de 21 en 25 graden is. Ook hebben ze graag een dichte rand beplanting in het aquarium. Net als de Guppy plant een Platy zich makkelijk voort. Om dat te kunnen doen hebben ze natuurlijk soortgenoten nodig! En Platy is niet graag alleen en wil daarom graag een groepje andere Platy’s om zich heen.  

Vis, Platy, Aquarium, Onderwater, Tank, Water

Chinese Danio

Het is niet heel erg moeilijk om te gokken waar de Chinese Danio vandaan komt. De naam zegt het eigenlijk al. Dit visje komt oorspronkelijk uit China. De Chinese Danio wordt ongeveer 4 cm groot en wil graag een watertemperatuur tussen de 15 en 24 graden. Let op dat de temperatuur niet teveel schommelt, dat is voor geen enkele vis goed. Ook dit is een vis die niet graag alleen is en meerdere Chinese Danio’s om zich heen wil, een echte school vis dus. Je vindt de Chinese Danio overal terug in je aquarium. Het maakt ze namelijk niets uit in welk gedeelte van het aquarium ze rondzwemmen.

Chinese Danio

Sumatraan

Dan is er nog de Sumatraan. Deze vis wordt ongeveer 7 cm groot en is vooral terug te vinden in het midden gedeelte van het aquarium. De Sumatraan vindt het fijn om meerdere soortgenoten om zich heen te hebben en is dus een echte schoolvis. Oorspronkelijk komen ze uit Indonesie en Borneo en ze vinden daarom een watertemperatuur van tussen de 22 en 26 graden erg fijn. Vissen hebben altijd een veilige plek nodig in het aquarium, creëer daarom altijd wat schuilplaatsen voor ze. Een klein nadeel van de Sumatraan is dat ze soms de neiging hebben om aan de vinnen van andere soorten vissen te gaan knabbelen.

Sumatraan

Siamese Kempvis

Kempvissen zijn prachtig om te zien. Ze komen oorspronkelijk uit Thailand en Cambodja. Als je ervoor kiest om Kempvissen te gaan houden dan moet je ervoor zorgen dat je nooit twee mannetjes bij elkaar plaatst. Een Kempvis is namelijk een haremvis. Dat betekent dat je moet gaan voor één mannetje en meerdere vrouwtjes. Een Siamese Kempvis wordt ongeveer 6 cm groot en zwemt voornamelijk in het midden en bovendeel van het aquarium. Ze houden ervan als het aquarium lekker begroeid is met drijfplanten en willen graag een temperatuur tussen de 26 en 30 graden. Als je een echte blikvanger wil dan is de Kempvis een aanrader!

Beta, Krijger, Aquarium, Vis, Sluiers, Betta, Man

Bekijk ook eens ons assortiment aan vis voeding & verzorging en ons assortiment aan aquarium verwarming.

 

Menu