• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Een hond als huisdier: wat heb je nodig?

woensdag 3 maart 2021
Geschatte leestijd:6 minuten

Zit je eraan te denken om een hond of een puppy in huis te nemen? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Want wat heb je nu precies nodig om een hond in huis te kunnen nemen? In dit blogartikel lees je alles over het in huis nemen van een hond. 

Zwarte Hond, Huisdier, Emmer, Rode Emmer

Honden Huisvesting

Als je een hond in huis zijn er een aantal producten die elke hond nodig heeft, en daarnaast zijn er per hondenras ook extra producten nodig. Zo heeft een speelse hond met veel energie meer aandacht een spulletjes nodig om zijn energie kwijt te kunnen. Dit is niet nodig bij hond die van zichzelf niet heel actief is. We beginnen met het lijstje van essentiële benodigdheden van de huisvesting van een hond:  

Hondenmand of hondenkussen 

Natuurlijk moet jouw pup of hond een fijne plek hebben in huis. Een plek waar hij of zij heerlijk kan dutten, zichzelf kan terugtrekken bij drukte of de nacht op kan doorbrengen. Een hondenmand of hondenkussen is hiervoor natuurlijk perfect. Kies voor een waterafstotende hondenmand of een fijn fluffy kussen voor de hond. Elke hond heeft zo zijn voorkeuren het is dus even bekijk en welke keuze het beste past bij jouw hond.4

 

 

Hondenbench

Bij de opvoeding van een pup of jonge hond is de hondenbench een echte uitkomst. Een hondenbench kan je helpen bij het verplicht rust nemen bij een pup. Een veilige en geborgen plek waar de pup zich thuis voelt en een veilig gevoel heeft. De hondenbench is zeker voor de eerste maanden een echte uitkomst voor honden.

 

 

Hondendeken

 

Een hondendeken geeft ook dit geborgen gevoel, een veilige plek in huis kan worden gecreerd door het gebruik van een hondendeken. Kies voor een fijn fleece deken voor jouw hond of een deken ter bescherming van de bank of een stoel in huis. 

 

 

Voerbak en drinkbak

 

Een fijne voerbak en drinkbak mag natuurlijk niet ontbreken in de uitzet van jouw viervoeter. De mogelijkheden op het gebied van voer en drinkbakken is enorm groot. Verstelbare voerbakken, voerbakken voor snelle schrokkers en leuke drinkfonteinen vallen onder andere onder de mogelijkheden.

Honden verzorging

Hou ook rekening met de verdere verzorging van je hond. Hierbij kun je denken aan borstel voor het kammen van de vacht. Hierbij kun je ook nog een vlooienkam of halsband aanschaffen want het kan goed voorkomen dat je hond hier last van krijgt. Je hond verzorgen kost tijd, maar het zorgt er wel voor dat je viervoeter zich fijn voelt. Was je hond als je merkt dat zijn vacht vies is. Hierbij kun je hondenshampoo gebruiken. Voor het wassen van je hond zijn tegenwoordig ook speciale honden wasstraten.  

Dagje weg met je hond

Je wilt een dagje weg met je hond, wat heb je dan allemaal nodig? Je kunt je hond op verschillende manieren vervoeren. De meest voorkomende zou zijn tijdens een wandeling. Hiervoor heb je niet veel spullen nodig, alleen een tuigje wat passend is, en lekker weer. Heb je een hond die graag buiten is, dan is het leuk en gezellig om je viervoeter mee te nemen tijdens een fiets tocht. Om je hond op een veilige manier meenemen heb je hondenfietsmand nodig deze kan voor of achterop de fiets geplaatst worden. Heb je een grotere hond dan kan een hondenfietskar uitkomst bieden. 

Ga je een weekend weg of wil je een dagje naar het strand dan gaat je hond natuurlijk mee in de auto. Laat je hond zich eerst comfortabel voelen in de auto voordat je hem lange stukken mee gaat nemen. Kijk bijvoorbeeld of hij zelf in de auto gaat als je de deur open zet. Probeer hem de auto in te lokken met wat snacks of zet hem op de stoel. Het kan even duren voordat je hond helemaal gewend is aan de auto. Heb je een drukke hond of ben je bang voor haren in je auto kijk dan eens naar een beschermdeken of transportbox

Nog op zoek naar leuke wandelplekken in de buurt? Lees deze blogs eens!

Conclusie: dit heb je nodig

Bij het nemen van een hond heb je in eerste instantie niet heel veel nodig maar in de loop van de tijd haal je toch steeds meer dingen in huis voor je viervoeter. Hierbij kun je denken aan speeltjes, snacks en nog veel meer. Maar wat het allerbelangrijkste blijft voor je viervoeter is liefde en aandacht. Hiervoor moet je zelf zorgen dat is niet te koop. Veel plezier met het aankopen/adopteren van een hond of puppy!

 

Menu